Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Test dal za 7 minut, teď se 2. Statečný, Jiří, vrací k učení

Správný pedagog by měl umět zaujmout své žáky a předat jim své znalosti a zkušenosti. Jak se ale dařilo učiteli Jiřímu, když se sám stal studentem? Pojď se s námi podívat, jak náš 2. Statečný prošel celým základním rekvalifikačním kurzem a jak se připravoval na závěrečnou zkoušku.

Při studiu nechtěl polevit

Jirka se snažil jít svým studentům příkladem, a tak k učení přistupoval velmi zodpovědně. „Mou filozofií je, že pokud chce člověk něco dokázat, musí na tom pracovat. Kdybych totiž byť jen jeden den polevil, musel bych pak látku zbytečně dohánět,“ vysvětluje pedagog. Zařadil proto učení do svého pevného denního programu.

Mou filozofií je, že pokud chce člověk něco dokázat, musí na tom pracovat. Kdybych totiž byť jen jeden den polevil, musel bych pak látku zbytečně dohánět.

Nejsnazší pro něj byly samotné základy programování, které znal už z předchozího samostudia. „Co mě naopak zaskočilo, bylo HTML a CSS. Nakonec jsem se ale popral i s tím,“ popisuje učitel. Velmi důležitá pro něj přitom byla podpora jeho rodiny, která jej poháněla dál. Ocenil také pomoc lektorů na prezenčních školeních, kteří mu vždy dokázali odpovědět na všechny jeho otázky.

Zkoušku zvládl s plným počtem bodů

Ke zkoušce šel Jirka připravený a naučený, neočekával tedy žádné větší komplikace a pevně si věřil. Několik dní před testem si totiž látku znovu opakoval, což se mu rozhodně vyplatilo. „Až na jednu otázku jsem test vyplnil úplně bez váhání. A vzhledem k tomu, že jsem si mohl dovolit udělat až tři chyby, věděl jsem, že se nemusím příliš stresovat,“ popisuje průběh testu Jirka.

Svým výsledkem nepřekvapil jen sebe, ale také všechny okolo. „Test dokončil jako úplně první v neuvěřitelném čase 7 minut, většině studentů to přitom trvá okolo půl hodiny. A navíc ještě získal plný počet bodů,“ chválí Jirkův bezchybný výkon jeho studijní koordinátor Martin.

Blog ITnetwork.cz

Chce učit, a tak výzvu přenechá někomu z vás

Z kurzu si Jiří odnáší spoustu nových znalostí a dovedností, které by nyní rád využil na svých dvou projektech. „Chtěl bych si vytvořit webové stránky, jimiž se budu moci následně prezentovat. V IT totiž všichni chtějí vidět hlavně nějakou ukázku práce,“ doplňuje svůj postřeh čerstvý absolvent. Kromě toho by si chtěl naprogramovat také svého vlastního asistenta, jenž mu bude dohledávat na webu zajímavé články.

O své kariéře má ale Jirka nyní naprosto jasno, je pedagog a chce jím i zůstat. Do kurzu se přihlásil, aby nabral nové vědomosti, pomocí nichž pozvedne IT výuku na své škole. Proto se rozhodl, že do navazujícího kurzu Java PRO s garancí práce junior programátora nepůjde a naši Výzvu opustí. „Již jsem se naučil programovat, a to mi stačí. Hledám tedy nyní náhradníka, který převezme mojí misi a dojde až do konce,“ vybízí Jirka.

Již jsem se naučil programovat, a to mi stačí. Hledám tedy nyní náhradníka, který převezme mojí misi a dojde až do konce.

Máš na to přijmout po Jirkovi tuto Výzvu a stát se naším dalším Statečným? Neváhej a pošli přihlášku:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 12.9.2023 9:26
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity