Facebook RSS feed
Zveme vás v pátek 31.10. na vánoční sraz komunity itnetwork.
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Jak udělám stáhnutí třeba na tlačítko z nějáké webové stránky.

 
Odpovědět 22.6.2012
Avatar
Odpovídá na Energy
David Jančík (sczdavos):

Ahoj,
moc nechápu dotaz... Zkoušel jsi na soubor odkázat klasicky přes <a href...> ?

Odpovědět 22.6.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

No prostě máš na stránce soubor. Ve visual studiu button a chci na button stahnou ten soubor. Delam si launcher. Na hru a chci stahovani aktualizaci vim ze to jde nejak automaticky ale chci to takto.

 
Odpovědět 22.6.2012
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Vlastně patcher na hru :).

 
Odpovědět 22.6.2012
Avatar
Odpovídá na Energy
David Jančík (sczdavos):

Ajó, promiň já si nevšiml C#.

Líbit se ti bude nejspíš tohle:

private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
  WebClient webClient = new WebClient();
  webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
  webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);
  webClient.DownloadFileAsync(new Uri("http://www.neco.cz/soubor.exe"), @"c:\cesta\soubor.exe");
}

private void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
{
  progressBar.Value = e.ProgressPercentage;
}

private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
{
  // staženo
}
Odpovědět 22.6.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Přesně díky :D

 
Odpovědět 23.6.2012
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Nevím proč ale v "WebClient" a "DownloadProgres­sChangedEventAr­gs" mi to pořád hází chybu.

 
Odpovědět 23.6.2012
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Tak teď už jenom tady "DownloadProgres­sChangedEventAr­gs" Chyba:

Error  1       The type or namespace name 'DownloadProgressChangedEventArgs' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)  C:\Users\Jakub\AppData\Local\Temporary Projects\launcher\Form1.cs       27      53      launcher
 
Odpovědět 23.6.2012
Avatar
David Čápka
Moderátor
Avatar
Odpovídá na Energy
David Čápka:

Chyba ti říká: "are you missing a using directive?"

Možná by bylo dobré přidat příslušný using. Když myší klikneš na WebClient, měla by se ti po chvíli zobrazit taková šipka a vyjede ti automaticky možnost to doplnit. Nebo nahoru dopiš:

using System.Net;

To je jmenný prostor, kde se nachází příslušná logika.

Odpovědět 23.6.2012
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar


Avatar
:

Ahoj zajímalo by mě jestli to jde udělat i v konzolové aplikaci.

 
Odpovědět 25.8.2012
Avatar
Odpovědět 25.8.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar


Avatar
:

Napsal by jsi prosím podobný příklad jako u prvního dotazu?

 
Odpovědět 25.8.2012
Avatar


Avatar
:

Na konzolovou aplikaci.

 
Odpovědět 28.8.2012
Avatar
Odpovídá na Army
David Jančík (sczdavos):

Je to úplně stejné. Akorát si změníš událost, které vyvolá to stahování.

Odpovědět 28.8.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
matesax:

No úplně stejně...

using System;
using System.Net;
using System.ComponentModel;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static WebClient webClient;

        static void Main(string[] args)
        {
            webClient = new WebClient();
            webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
            webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);
            webClient.DownloadFileAsync(new Uri("http://www.neco.cz/soubor.exe"), @"c:\cesta\soubor.exe");
        }

        static void ProgressBar(int actualProgressPercentage)
        {
            if (actualProgressPercentage < 0 || actualProgressPercentage >= 100)
                throw new InvalidOperationException("Procenta procesu stažení souboru jsou mimo stupnici!");

            Console.Write("\r{0}{1}% complete", "Downloading...", (int)(100 * (actualProgressPercentage + 1)) / 100);

            if (actualProgressPercentage == 99)
                Console.WriteLine(Environment.NewLine);
        }

        static void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
        {
            ProgressBar(e.ProgressPercentage);
        }

        static void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
        {
            // staženo
        }
    }
}
 
Odpovědět 28.8.2012
Avatar


Avatar
:

matesax proč jsi dal do konzolové aplikace progressBar? Soubor se mi stáhne pouze pokud spustím program jako správce a ze souboru .txt se udělal soubor.exe.

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Musíš si sám vyházet všechny zbytečnosti kolem grafiky. Jak tak koukám, z toho programu nezbude skoro nic. Vše podstatné je zde:

webClient = new WebClient();
 webClient.DownloadFileAsync(new Uri("http://www.neco.cz/soubor.exe"), @"c:\cesta\soubor.exe");

a trocha omáčky okolo.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar


Avatar
:

Ano přesně to jsem udělal. Ale nejde něják nastavit ten správce?

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Odpovídá na Army
David Jančík (sczdavos):

Vytvoř si manifest a napiš tam tohle:

<requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" uiAccess="false" />

Mezi ty tagy requestedprivileges někam.

Odpovědět 30.8.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na Army
David Jančík (sczdavos):

A pak to ještě můžeš zkontrolovat při spouštění programu v Program.cs

WindowsPrincipal principal = new WindowsPrincipal(WindowsIdentity.GetCurrent());

if (principal.IsInRole(WindowsBuiltInRole.Administrator))
       Application.Run(new Form1());
else
       MessageBox.Show("Program ke svému běhu potřebuje práva administrátora!");
Odpovědět 30.8.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
matesax:

To není grafický progressbar - je to přesně pro konzoli... Když to dáváš do souboru s koncovkou exe, bude to v exe - můj kód je v pořádku...

Popsal jsem ti to:

using System;
using System.Net;
using System.ComponentModel;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static WebClient webClient;

        static void Main(string[] args)
        {
            webClient = new WebClient();
            webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
            webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);
            webClient.DownloadFileAsync(new Uri("http://www.neco.cz/soubor.Tady máš koncovku"), @"c:\cesta\soubor.kterou dáš sem!");
        }

        static void ProgressBar(int actualProgressPercentage)
        {
            if (actualProgressPercentage < 0 || actualProgressPercentage >= 100)
                throw new InvalidOperationException("Procenta procesu stažení souboru jsou mimo stupnici!");

            Console.Write("\r{0}{1}% complete", "Downloading...", (int)(actualProgressPercentage + 1));

            if (actualProgressPercentage == 99)
                Console.WriteLine(Environment.NewLine);
        }

        static void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
        {
            ProgressBar(e.ProgressPercentage);
        }

        static void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
        {
            // staženo
        }
    }
}
 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

A ano musíš spustit program jako správce - tak jako tak - to nejde změnit...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík (sczdavos):

Pokud nebude ukládat soubor na OS >=Vista do disku C, který je systémové chráněn proti neoprávněnému zápisu. Ale do jiného oddílu tak administrátorská privilegia nepotřebuje. To samé platí pro osobní dokumenty a složku Appdata.

Odpovědět 30.8.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík (sczdavos)
matesax:

Ano - to je samozřejmé - bráním pouze svůj kód - přecijen jsem si na něm dal záležet...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

A co má dělat, když ten program nechce spouštět jako správce? To se přece zásadně nedělá.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Vždyť není potřeba stahovat do jiných složek, než do těch, na která práva nepotřebuješ - ne? Naopak stahovat do C, nebo do Program Files je spíš blbost...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Cituji: "matesax: A ano musíš spustit program jako správce - tak jako tak - to nejde změnit..."

Tuto větu považuji za blbost. Proto jsem se ptal, jak jsi to myslel a co má dělat, když ho chce spouštět jako řádný uživatel.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Odpověděl jsem s tím, že hodlá stahovat do složky, na kterou to povolení bude potřebovat - v takovém případě prostě nejde nic jiného dělat - tak jsem to napsal a myslel. A jak jsem napsal - bránil jsem jen svůj kód...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tady vůbec nebyl předpoklad, že by to stahoval do složky, na kterou by neměl oprávnění. To sis vymyslel. Army si stěžoval, že spuštění tvého programu vyžaduje oprávnění správce a že se mu změnila přípona. Místo toho, abys mu poradil, že si musí změnit string "c:\cesta\soubor.exe" třeba na "Form1.cs", píšeš "A ano musíš spustit program jako správce".

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Odpověděl jsem mu ukázkou. Za změnu si mohl sám - to jsem mu tam vysvětlil - do cílového souboru musí napsat správnou příponu. A povolení to může chtít jedině při přístupu do složek s povolením...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Army už to má určitě opraveno, tak to necháme být.

Stejně je to v C# dost náročné. V jiných jazycích je to na 1-2 řádky. Zrovna tento příklad bych určitě v C# (vlastně ani v jiném jazyku) nedělal, raději bych použil nějaký hotový systémový nástroj.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Moderátor
Avatar
David Čápka:

Nějak opět nevím, co se tu řeší.

Program se na spuštění jako správce dotáže, pokud bude mít manifest. Je to tak správně, program si nesmí jen tak hrabat na systémový disk a proto mu to jinak nebude dovoleno. Řeší se to tak u všech updaterů např. FireFox a další.

Tato kontrola tam být musí, jelikož dle architektury Windows hra patří do složky Program Files, do které je podmíněný zápis. Je to tak dobře, když chce program zapsat data uživatele, může do jeho složky. Když chce program měnit data sebe nebo jiného programu, musí se zeptat. Vzniká tak kontrola nad tím, co se děje a zároveň jsou vývojáři nuceni psát programy pořádně, aby byly multiuživatelské.

Odpovědět 30.8.2012
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

1 - 2 řádky?

new WebClient().DownloadFileAsync(new Uri("http://www.neco.cz/soubor.exe"), @"c:\cesta\soubor.exe");

No musím uznat - je to opravdu náročné...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Aha, neuvědomil jsem si, že hra se ve Windows nedá nainstalovat bez oprávnění správce. Nepřipadá mi to sice logické, ale budiž. Také jsem si myslel, že se jedná o uživatelská data, která patří do uživatelského prostoru (přípona .cs).

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

No vida. Stačil jediný řádek bez zbytečných deklarací. Zřejmě přesně tohle Army potřeboval.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Moderátor
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

.cs je přípona zdrojáku v C#, nevím, proč by to někdo někam instaloval, ale pokud ano, dá to normálně do appdata, tam se psát může. Politika je zkrátka taková, že pro data uživatele oprávnění potřeba není, ale pro změnu programu je.

Odpovědět 30.8.2012
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Když se tak dívám do historie, Army vlastně chtěl automatizovaně stáhnout .txt, který se zřejmě na webu občas mění. O instalaci nebyla řeč. Když použil příklad od matesaxe, tak se mu změnila přípona na .exe a vyžadovalo to oprávnění správce. Toho se chtěl zbavit. Netušil totiž, že do 2. parametru musí dát správný cílový název souboru, tedy s příponou .txt.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Přesně to jsem napsal. A oprávnění bude potřeba i když bude jenom do složky s potřebou práv stahovat - a to jsem již napsal - ať to stahuje do uživatelských složek - že se do C, nebo do Program Files nestahuje...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Nevím, co je špatného na tom, že jsem udělal ProgressBar pro konzoli - najdeš ho snad všude, kde se stahuje...

 
Odpovědět 30.8.2012
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Progress bar v konzoli sice občas u delších souborů používám, ale pokud ten příkaz na stažení souboru vkládám do nějaké aplikace, tak ho vypínám, aby nerušil. Většinou nepotřebuji průběh sledovat, protože je to hned.

Na takové záležitosti raději používám systémové programy, ve vlastní aplikaci to neřeším. Je to praktičtější, spolehlivější a jednodušší na ovládání. Zápis příkazu je ještě kratší, než tvá minimální verze v C#.

Odpovědět 30.8.2012
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
RainbowShaggy:

Omlouvám se, že otevírám 2 měsíce toto téma, ale co když potřebuji stáhnout více souborů?

Děkuji

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Nějaký příklad by nebyl? V C# nedělám zrovna dlouho :(

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
David Jančík (sczdavos):

Vycházej z mého příspěvku výše: http://www.devbook.cz/…fe4d8d6c9915#…

Soubory, které chceš stáhnou si hodíš například do List

List<string> Urls = new List<string>();
Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=505b0c67d08e0&name=ISIM_setup.exe");
Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=5065548f7c5a8&name=MenovaKalkulacka.zip");

foreach (string File in Urls)
{
   webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"c\cesta\soubor");
}
Editováno 2.10.2012
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Takže to bude vypadat nějak takhle?

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
         {
             WebClient webClient = new WebClient();
             webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
             webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);

             List<string> Urls = new List<string>();
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=505b0c67d08e0&name=ISIM_setup.exe");
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=5065548f7c5a8&name=MenovaKalkulacka.zip");

             foreach (string File in Urls)
             {
                 webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"c:\cesta\soubor");
             }
         }

         private void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
         {
             progressBar1.Value = e.ProgressPercentage;
         }
         private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
         {
             MessageBox.Show("Stahování bylo úspěšně dokončeno");
         }
Editováno 2.10.2012
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Díky moc, jen u foreach mi to píše tohle:

No overload for method 'DownloadFileAsync' takes 1 arguments

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Jó promiň, ještě výstupní cesta, kam se to má uložit. Editnu to.

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

A jméno můžeš zjistit takto:

string headerContentDisposition = webClient.ResponseHeaders["content-disposition"];
string fileName = new ContentDisposition(headerContentDisposition).FileName;
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Takže výsledek bude takhle?
Pokud ano, kam mám teda zadat cestu k uložení?

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
         {
             WebClient webClient = new WebClient();
             webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
             webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);

             List<string> Urls = new List<string>();
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=505b0c67d08e0&name=ISIM_setup.exe");
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=5065548f7c5a8&name=MenovaKalkulacka.zip");

             foreach (string File in Urls)
             {
                 string headerContentDisposition = webClient.ResponseHeaders["content-disposition"];
                 string fileName = new ContentDisposition(headerContentDisposition).FileName;
                 webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"c:\cesta\" + fileName);
             }
         }

         private void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
         {
             progressBar1.Value = e.ProgressPercentage;
         }
         private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
         {
             MessageBox.Show("Stahování bylo úspěšně dokončeno");
         }
Editováno 2.10.2012
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Ještě ten řádek s DownloadFile. Editnul jsem ti to. Vyzkoušej, mělo by to fungovat :)

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na David Jančík (sczdavos)
RainbowShaggy:

Pokud použiju tohle:

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
         {
             WebClient webClient = new WebClient();
             webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
             webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);

             List<string> Urls = new List<string>();
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=505b0c67d08e0&name=ISIM_setup.exe");
             Urls.Add("http://www.devbook.cz/download2.php?file=5065548f7c5a8&name=MenovaKalkulacka.zip");

             foreach (string File in Urls)
             {
                 string headerContentDisposition = webClient.ResponseHeaders["content-disposition"];
                 string fileName = new ContentDisposition(headerContentDisposition).FileName;
                 webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"C:\Users\Patrik\Desktop" + fileName);
             }
         }

         private void ProgressChanged(object sender, DownloadProgressChangedEventArgs e)
         {
             progressBar1.Value = e.ProgressPercentage;
         }
         private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
         {
             MessageBox.Show("Stahování bylo úspěšně dokončeno");
         }

Tak to napíše:
Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.
Je to u řádku s:

string headerContentDisposition = webClient.ResponseHeaders["content-disposition"];
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

No jo, to je fakt. To bys musel použít OpenRead, ale pak bys musel zapisovat data manuálně.

Budeš stahovat soubory z určitého serveru? Že by sis ten název vytvořil podle url adresy?

Nebo ho můžeš zadávat manuálně.

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Budu to stahovat z určitého serveru.

Editováno 2.10.2012
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

A můžeš ukázat příklady adres odkazující na soubory? Jestli se z nich dá nějak vyčíst název.

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Tak tady by šlo třeba:

string adresa = "http://neco.eu/download/nejakysoubor.zip";
string fileName = adresa.Substring(adresa.LastIndexOf('/') + 1);
Editováno 2.10.2012
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Dobře a když je těch souborů více?

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
David Jančík (sczdavos):
List<string> Urls = new List<string>();
Urls.Add("http://neco.eu/download/nejakysoubor.zip");
Urls.Add("http://neco.eu/download/nejakysoubor2.zip");

foreach (string File in Urls)
{
       string FileName = File.Substring(File.LastIndexOf('/') + 1);
       webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"C:\Users\Patrik\Desktop\" + FileName);
}
Editováno 2.10.2012
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Díky moc, ale teď to píše zase tuto chybu:

'string' does not contain a definition for 'SubString' and no extension method 'SubString' accepting a first argument of type 'string' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Je to Substring. Ale tak to už sis mohl dohledat ;)

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Aha jen změnit na malé písmeno :D, no to mohl :D Díky moc, doufám že už to bude fungovat. Hraju si s tím už skoro týden.

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na David Jančík (sczdavos)
RainbowShaggy:

Ach jo, už zase:
Klient WebClient nepodporuje souběžné operace vstupu a výstupu.
U řádku:

webClient.DownloadFileAsync(new Uri(File), @"C:\Users\Patrik\Desktop\" + FileName);
 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
David Čápka
Moderátor
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Čápka:

Sice nevím, proč je File s velkým F, ale Substring nemá to druhé velké S.

EDIT: Ještě k tomu řádku, chyba může být (a tady je) na řádku výše, než ukazuje IDE.

Editováno 2.10.2012
Odpovědět 2.10.2012
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
RainbowShaggy:

Já tam žádnou chybu nevidím.

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Aha. Tak to asi budeš muset počkat na dokončení stahování a v události Completed volat další. Nebo možná zkus použít metodu DownloadFile bez toho Async.

Jinak asi:

private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
{
   Urls.RemoveAt(0);
   if (Urls.Count > 0)
   {
      string FileName = Urls[0].Substring(Urls[0].LastIndexOf('/') + 1);
      webClient.DownloadFileAsync(new Uri(Urls[0]), @"C:\Users\Patrik\Desktop\" + FileName);
   }
}

A Urls a webClient si musíš dát jako třídní proměnné. Tzn. mimo metodu, aby byly viditelné i pro ostatní metody. Snad to už bude fungovat. Vařím z vody nikdy jsem přes C# nic nestahoval. Tak mě prosím omluv, že chybuju.

Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
RainbowShaggy:

Nevadí, každý chybuje, bez toho Async jsme to měli doposud, ale ten program při stahování neodpovídal a různě se zasekával i když soubory stáhl, to je pravda. Proto jsem se doslechl že když přidám Async, tak by to mělo být v pořádku a ten program by měl jet plynule. Mohl bych se tedy zeptat, jak by vypadal výsledný script? Asi jsem ..., že si to neumím udělat, ale takové věci jsem ještě nedělal.
Díky moc

 
Odpovědět 2.10.2012
Avatar
Odpovídá na RainbowShaggy
David Jančík (sczdavos):

Nějak takto. Ale projdi si základy tady na webu. Nechci to tu za tebe stále psát :)

WebClient webClient = new WebClient();
List<string> Urls = new List<string>();
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
       webClient.DownloadFileCompleted += new AsyncCompletedEventHandler(Completed);
       webClient.DownloadProgressChanged += new DownloadProgressChangedEventHandler(ProgressChanged);

       Urls.Add("http://neco.eu/download/nejakysoubor.zip");
       Urls.Add("http://neco.eu/download/nejakysoubor2.zip");

       DownloadFile(Urls[0]);
}

private void DownloadFile(string Url)
{
       string FileName = Url.Substring(Url.LastIndexOf('/') + 1);
       webClient.DownloadFileAsync(new Uri(Url), @"C:\Users\Patrik\Desktop\" + FileName);
}

private void Completed(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
{
   Urls.RemoveAt(0);
   if (Urls.Count > 0)
   {
      DownloadFile(Urls[0]);
   }
}
Editováno 2.10.2012
Odpovědět 2.10.2012
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na David Jančík (sczdavos)
RainbowShaggy:

Ještě jednou díky moc, už to funguje.

 
Odpovědět 2.10.2012

 

Zobrazeno 69 z 69 zpráv

Přidat novou zprávu

Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlaš. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.