Diskuze: Hosting s externim pripojenim k DB

Domény a webhosting Hosting s externim pripojenim k DB

Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:

Zdravim, delam zrovna jednu app a potrebuju k tomu (MySQL)databazi ... napadlo me vyuzit svuj hosting na wedosu, ale tam nepodporuji externi pripojeni k DB, na webzdarma taky ne ... a zde konci me znalosti hostingu :D proto bych se chtel zeptat jestli neznate nejaky hosting je externi pripojeni povoleno, diky :)

 
Odpovědět 26.4.2013 13:08
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
David Čápka:

Tohle se většinou řeší vytvořením nějakého API, málo hostingů ti dá veřejné připojení k DB, můžeš dát do googlu webhosting a obvolat je, ale API mi připadá lepší.

Nahoru Odpovědět  +1 26.4.2013 13:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:

ummm a netusis jestli Wedos nejakou na to ma ? :) zatim jsem totiz na bodu mrazu a vubec poprve delam neco se "vzdalenou" DB

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:13
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:19
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:

Ach ta lenost :) to uz radsi rozjedu mysql server na nejakym starym srotu doma :D ale diky :)

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:22
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:23
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
Kit:

Vlastní API má tu výhodu, že obsloužíš jen ty požadavky, které skutečně obsloužit potřebuješ. Můžeš tím také snížit nároky na přenosy dat a udělat k nim rozhraní podle vlastních potřeb. Na komunikaci s lokální aplikací pak nebudeš používat SQL, ale vlastní API.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Jan Bezdíček:

Chapu to, jen delam app kde bude chat resenej pres DB a ten chat je jen "doplnek", takze to neni zas tak prioritni abych pro to psal API :D

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:29
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
David Čápka:

API je jednoduché, většinou funguje přes XML.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:30
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
David Čápka:

Tak zrovna API pro chat je napsané rychleji než nainstaluješ SQL serveru u sebe doma :D

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Jan Bezdíček:

Abych byl uprimny, tak jsem se v tomhle nikdy nehrabal ... takze o tom vim kulovy :) z toho vyplyva, ze nez bych tu API napsal, tak by byla zase zima :)

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:33
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
David Čápka:

API označuje rozhraní. Vymyslíš si, co se na server bude posílat a co se ze serveru bude tahat. Potom si na to uděláš skripty, třeba prispevkyuziva­tele.php?id=123 vrátí v XML posledních 100 příspěvků co někdo napsal. XML si jednoduše naparsuješ, PHP má třídu SimpleXML. Na druhou stranu budeš mít třeba vlozzpravu.php?ko­mu=10&odkoho=20&tex­t=ahoj,%20jak%2­0se%20mas. Určitě si to zkus, pokud chceš programovat vážněji, měl bys takové věci umět.

Editováno 26.4.2013 13:42
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Luboš Běhounek (Satik):

Jen pak kdybys to někde opravdu používal, tak nezapomínej nějak ověřovat, že ty data vkládáš ty, třeba si posílat a kontrolovat nějaký klíč.

Gorieno: Pokud by jsi někdy z tvého programu přistupoval přímo do nějaké databáze , tak doporučuji se přihlašovat pod nějakým hodně osekaným účtem, protože údaje k přihlášení do DB by si pak mohl vytáhnout každý jouda a udělat ti tam pěknou paseku :) .

Editováno 26.4.2013 13:50
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:50
:)
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Jan Bezdíček:

Hmmm ... nejde to heslo nejak poslat v MD5ce ? :D

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 13:52
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 26.4.2013 13:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Juraj Mlich:

Nechcem rušiť ale máš správu.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 14:06
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
Luboš Běhounek (Satik):

Přes to API ano, přímo při přihlášení do DB ne

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 14:12
:)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Kit:

Ověřování udělá přes sessions.

Pokud to chce opravdu zabezpečit, tak jedině HTTPS, ale u chatu to obvykle nemá význam.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 14:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
Kit:

To heslo k DB bude už součástí tvého API. Přenášet se vůbec nebude.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 14:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 15:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.4.2013 15:21
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Kit:

Prý "Nechcem rušit". Prudíš nás tady všechny už dost dlouho. Chceš nás rušit všechny a také to děláš.

Doufám, že tady tuhle debatu o "správe" nějaký redaktor také smaže.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 15:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Martin Dráb:

Také je tu samozřejmě možnost najít si nějaké levné VPS a tam si DB nainstalovat a nastavit. Ale asi to dá více práce než to API. A Virtualmaster už VPS za 45,- měsíčně zřejmě nedělá.

Nahoru Odpovědět 26.4.2013 21:41
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.