Avatar
ma.prochazka
Člen
Avatar
ma.prochazka:

Ahoj,
potreboval bych poradit s timto:
Zmenili jsme firemni identitu. Mel jsem malou realitni kancelar a k ni vybornou domenu rkliberec.cz ... nyni se ale snazime o rozsireni i mimo Liberec. Takže jsme zvolili nový název a udělali nový web promareality.cz.

Jde mi o to, že doména rkliberec.cz měla určitou historii, zpětné odkazy, PR atd.

Primárně chceme používat promareality.cz, ale bylo by super kdyby google dál indexoval i rkliberec.cz.

Předpokládám, že když rkliberec.cz přesměruju pomocí meta v hlavičce, tak jí google asi vypustí, že?

Další variantou asi alias, ale co na to google zhlediska duplicity?

Napadla mě i taková věc (možná blbost), že bych do index.php na rkliberec.cz natahnul pomoci php zdrojový kód z promareality.cz/in­dex.php všechny odkazy z rkliberec by pak vedly na proma reality, ale stránka rkliberec.cz by zkrátka pořád existovala.

Jaký je prosím Váš názor?

 
Odpovědět 30.8.2014 14:52
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ma.prochazka
Jiří Gracík:

Jednoznačně přesměrovat na novou. Pokud budeš mít dvě stránky se shodným obsahem, tak si koleduješ o nepěknou penalizaci. Zpětné odkazy vám budou alespoň stále odkazovat lidi na nový web, i když nepřinesou nové doméně žádný rank. Tam kde to půjde, bych vyjednal změnu na novou doménu, nic lepšího mě nenapadá (jak u linků, tak u PR). Úplně bezbolestně to asi nepůjde.

Editováno 30.8.2014 14:58
Nahoru Odpovědět  +1 30.8.2014 14:57
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
ma.prochazka
Člen
Avatar
ma.prochazka:

Díky.

A je problém v tom, že to momentálně řeším přesměrování v hlavičce přes <meta...

Má to nějakou nevýhodu co se týče robotů?
Struktura webu je stejná, čili kamkoliv jdeš na rkliberec dostaneš se i na promareality

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 15:39
Avatar
Odpovídá na ma.prochazka
Michal Žůrek (misaz):

vyhledávaše si myslím toto vůbec neřeší, prostě přes metu tam máš duplicitní obsah. Přesměruj v PHP.

Nahoru Odpovědět 30.8.2014 15:41
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
ma.prochazka
Člen
Avatar
ma.prochazka:

Takze kdyz to udelam takto tak to duplicitni nebude?

<?php
$adresa = $_SERVER['REQUEST_URI'];

header ("Location:domena2.cz$adresa");

?>
 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 16:27
Avatar
Odpovídá na ma.prochazka
Michal Štěpánek:

A proč neprovedeš přesměrování rovnou u poskytovatele webhostingu? Nevím, kde ty stránky máš, ale u forpsi.com je takováto služba běžná...

Nahoru Odpovědět 30.8.2014 16:28
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
ma.prochazka
Člen
Avatar
ma.prochazka:

Mám to u stable.cz...
zkusím se zpetat... každopádně je nějaký problém s přesměrováním v php co se týče indexace?

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 16:39
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ma.prochazka
Jiří Gracík:

Rozhodně ne, pokud vrátíš HTTP kód 301 a přesměruješ URL. Nicméně byste museli platit hosting pro ten jeden php soubor. Lepší bude přesměrovat doménu, jak už tu bylo řečeno. Když jim napíšeš, že to potřebuješ přesměrovat tam a tam, tak ti určitě poradí, velice pravděpodobně i sami nastaví :)

Nahoru Odpovědět 30.8.2014 17:15
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
ma.prochazka
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
ma.prochazka:

To udělám, ale teď potřebujeme mít kousek webu přístupný na rkliberec.cz...

Pořád jsem nějak nepochopil, zda je problém s tím php co se týče robotů? Je to bráno jako duplicita?

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 17:18
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ma.prochazka
Jiří Gracík:

Pokud potřebujete mít část webu přístupný na staré doméně, tak to může být trochu problém. Dalo by se nastavit, že to, co se na rkliberec.cz nenajde, se přesměruje na promareality.cz.

Pokud myslíš přesměrování přes header a location - to určitě problém není. Pokud myslíš to, co jsi zmiňoval úplně nahoře (překopírování obsahu stránky a změna odkazů na novou doménu), tak to problém je a bude se to brát jako duplicita.

Editováno 30.8.2014 17:36
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 17:36
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.