Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

Hoj! Proč mi prosím vás nejde změnit moje staré heslo na heslo nové?
např : TL6drnk6cah63­zM5cm4G8

Všechny podmínky splňuji.
"Heslo musí být alespoň 6 znaků dlouhé a obsahovat pouze písmena nebo číslice."

Odpovědět 10.12.2012 21:38
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Jančík [sczdavos]:

ahoj, tady je spatna hlaska, co nejdrive ji opravim. ma to byt vsechny znaky bez diakritiky a delka od 6ti do 20ti. tj ho mas moc dlouhe.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 6:02
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Mělo by být jedno, jak je heslo dlouhé. Do databáze se ukládá jen jeho hash.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 6:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:

Taky jsem nad tím, přemýšlel, proč je tam to omezení. Ale má to takto více webů. Myslíš, že to nemá žádný význam a mám toto omezení tedy zrušit?

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 6:54
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Některé weby ukládají přímo hesla. U těch bych omezení délky chápal, ale místo odmítnutí se dá případný zbytek v tichosti ustřihnout. U hashe je to jedno, všechny mají stejnou délku.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 8:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Зайчик:

Ukládá se to jako hash... podle mě by bylo super rovnou smazat to omezení na délku tak podle mě v hashovaní ani v zápisu do db nehraje roli.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 13:37
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Jančík [sczdavos]:

Dobrá. Omezení na délku jsem odebral. Je tedy: bez diakritiky s minimální délkou 6 znaků.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 13:51
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Ta diakritika se dá snadno odstřihnout pomocí iconv(). Nemusí se pak řešit chybné vstupy.

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 13:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 11.12.2012 13:57
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:

No, iconv sem chtěl použít, ale ono to nějak nefunguje u UTF-8. http://www.itnetwork.cz/…0b1f8d3d5bd8

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 16:42
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Tak to nevím, v čem je problém. Mně to funguje bezvadně.

<?php
setlocale(LC_CTYPE, 'cs_CZ.UTF-8');
$text="Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy";
echo iconv('UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $text),"\n";

Prilis zlutoucky kun upel dabelske ody

Nahoru Odpovědět 11.12.2012 16:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:

Tak to nevím co je špatně, stejný kód mi dává:
Pr'ilis zlutouck'y kun 'upel d'abelsk'e 'ody

Nahoru Odpovědět 14.12.2012 21:33
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Stejný problém jsem našel na
http://stackoverflow.com/…-as-excepted
Navádí tam definovat LC_COLLATE na správnou hodnotu.

Zkus místo LC_CTYPE napsat LC_ALL.

Nahoru Odpovědět 14.12.2012 21:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:

To mi také nefunguje :(
Jsem zkoušel parametry ještě měnit, ale stále tam jsou ty apostrofy.

Teď jsem zjistil, že fce str_replace když jí dám dvě pole:

$arr = ('a' => '.-', '.' => '.-.-.-', '-' => '-....-', ...);
str_replace(array_keys($arr), array_values($arr), 'a');

Vrátí něco jako -....- .-....- .-....- -....-

Bylo zahrabané v jednom starším zdrojáku. Už jsem ji nahradil strtr, ale je fakt k podivu, co všechno UTF-8 změní a zkomplikuje :D

Nahoru Odpovědět 14.12.2012 22:30
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

Tak netuším, co s tím může být. Jede mi to na všech serverech, včetně Webzdarma a studentského. A to je co říct, tam mi hromada aplikací blbne nebo nejede vůbec.

Zkus si v konzoli vypsat

locale -a

Musí tam být obsažen řádek

cs_CZ.UTF-8
Nahoru Odpovědět 15.12.2012 8:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.