Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Částečně z nudy a taky trochu pro výukové účely jsem vytvořil Notifier pro zdejší upozornění na Windows :)

Pokud máte zájem o první verzi, je ke stažení níže. Zatím bez instalace, jenom si někam vybalte ten .zip (Nedělejte to stylem vytáhnout .exečko na plochu, zbytek smazat a pak sem psát, že to nefunguje. V tomto případě mi prosím ušetřete čas i nervy a omlaťte si klávesnici o hlavu sami. Děkuju :) )

Jedná se o preBetu - může fungovat všechno a nemusí nic.

Vlastnosti
- po přihlášení v každém zvoleném intervalu stáhne nepřečtená upozornění a zobrazí v okýnku nad notifikační oblastí. Po zvolené době okno zmizí.
- Zobrazuje jako bonus i avatar uživatele, od kterého událost pochází
- Samozřejmostí je scrolování mezi událostmi
- Vše se ovládá z ikonky v notifikační liště

Nefunguje
- Některé typy událostí. U některých můžete dostat podivné hodnoty nebo defaultní šablonu (odladěné jsou jenom souhlas a odpověď)
- Otevření v prohlížeči. Ačkoliv se mi k upozornění podařilo získat URL, tak ještě neni udělané klikání na událost
- Přídete o zobrazování nových událostí na homepage(modrý pruh). Ale chlapi, obešli jsme se tu bez toho několik let, tak se bez toho obejdeme i nadále
- Upozornění zobrazená na Desktopu jsou na síti brána jako přečtená
- Někdy se nedaří za žádnou cenu přihlásit. Zkuste zapnout a vypnout, většinou pomůže
- Přihlášení přes Facebook
- Aktualizace avatarů. Pokud si vám zobrazuje starý, smažte ho v appdata/itnet­work_notifier/i­mages, stáhne se znovu nový(měl by)

Funguje (na mém počítači, u vás nemusí)
- Občas přihlášení
- Zobrazování událostí

Velké díky patří Neaktivní uživatel, že udělal design, na který jsem neměl čas ani náladu.

Pokud se rozhodnete aplikaci používat, nahlašte zde prosím objevené chyby. A že jich určitě nebude málo

Zdrojové kódy - v případě zájmu po opravení některých věcí budou uvolněny s Betaverzí

Download link
https://drive.google.com/…cVkzMUE/view?…

A David Čápka by mohl udělat nějaké jednoduché API pro zdejší síť. V plánu je messenger a tam se mi HTML parsovat moc nechce :D ...

Editováno 18.4.2015 0:03
Odpovědět  +2 18.4.2015 0:00
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 0:01
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Když začnu stahovat avatary, nebudu lagovat web na 10 sec. viď, že ne.. ]:>

Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 0:05
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Adam Ježek:

Avatary se stahujou, pokud jsou třeba. Nevytvoří se databáze všech. Program jenom při zobrazování avatara zjistí, jestli je na disku a pokud ne, stáhne ho.
Tohle už jsem ošetřil :D
Taky si vem, jak by to dopadlo, kdyby získal popularitu a najednou si to stáhlo 10 lidí. Podívej se na výsledky jednoho člověka, a najednou několik... :D

Editováno 18.4.2015 0:15
Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 0:14
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Pavol Hejný
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Pavol Hejný:

To by bylo celkem blbý, kdyby dokázal ITNetwork spadnout jenom díky jednomu aktivnějšímu programu na jednom počítači. Pak by ho pravděpodobně šlo vyřadit i pomocí neustálého držení [F5] (Už se mi takhle jeden web opravdu povedlo přetížit). :)

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 4:28
http://pavolhejny.cz/
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Patrik Smělý (SogoCZE):

Hm nějak se mi tam nechce přihlašovat :D né že bych ti nevěřil ale.. :D přece jenom to heslo je moje hlavní heslo.

Nahoru Odpovědět  +2 18.4.2015 8:43
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Neaktivní uživatel:

Není zač, jen mi tak nějak došlo, že ... ále to je jedno :D
Každopádně jsem velmi rád spolupracoval, kdybys něco potřeboval, řekni :)

Nahoru Odpovědět  ±0 18.4.2015 9:38
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel:

A samotný program funguje výborně :D

Nahoru Odpovědět  ±0 18.4.2015 9:46
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Lukáš Nadával:

Jo, ještě přidat podporu FB přihlašování do programu... :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 9:48
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 10:15
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Nadával
Adam Ježek:

Ja mel za to, ze pri prihlaseni pres FB se ti automaticky vytvori ITn ucet. To v prohlizeci zkus, jak to je

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 10:29
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Neaktivní uživatel:

Hej? Nefunguje to :D Neoznamuje mi to žádné události (Ani odpověď na komentář, ani i++, ani nic jinýho) resp. ono to fungovalo, ale po restartu PC jsem to znovu spustil, mám tu nějaké události a pořád nic

Editováno 18.4.2015 10:50
Nahoru Odpovědět 18.4.2015 10:49
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Josef Kuchař (Pepa489):

Zatím jsem taky přišel na to, že ikonka v tray (vedle hodin) se jmenuje notifyIcon1, což asi není nejlepší název :D

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 10:51
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Filip Pýrek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Filip Pýrek:

Hmm, co jsem tady tak zažil, tak ohledně toho API, bych nečekal kladnou odpověď... :) Jinak cool :) 8-)

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 10:51
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Neaktivní uživatel to je daň za to žes pomáhal :D vyřešíme to bokem, každopádně to je divný :D

Josef Kuchař (Pepa489) o notifyicon vím, ale všimnul sem si toho chvilku před půlnocí a já chtěl vypustit první verzi přesně o půlnoci :D

Filip Pýrek já vim, ale když budeš Davida pořád otravovat... viz přidávání vtipů :D

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 10:57
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
BlugW:

Wow, pěkné, až doděláš tohle, vrhni se na mobilní verzi, tu bych na 100% využil :D

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 11:33
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na BlugW
Adam Ježek:

V planu je spoustu veci. Vcetne klienta pro android. Ale kdo vi, treba to nekdo udela driv

Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 11:35
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Na to, že je venku jenom 18 hodin jsem nečekal takový zájem :)

Každopádně zatím děkuji všem, co nějak pomohli

Oprava Následujících chyb
Avatary s větším rozlišením se už neroztahujou přes celé okno
Někdy nefungující přihlášení
TrayIcon
Občas záhadně nefungující ukládání nastavení
V zájmu bezpečnosti změněn šifrovací klíč. Po spuštění bude nadávat že se nejde přihlásit, buď se přihlašte v nastavení, nebo smažte Appdata/Local/IT­network_notifi­er/config (ano, ta hatlamatlanina vadných znaků co tam najdete je vaše heslo) a spusťtte
Zuřivé klikání na aktualizovat občas vyvolalo pád programu

PreBeta v2 zde: http://goo.gl/4OPDT7

Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 17:55
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
hanpari:

proc ten kod nedas na github?

 
Nahoru Odpovědět  +2 18.4.2015 19:10
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Novák:

a v čem to píšeš? Nechceš udělat něco, co pojede všude? ;)
Tj. i pod Linuxem a Mac OS X..

Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 19:47
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.4.2015 19:50
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na hanpari
Adam Ježek:

Ja to vypustim. Na gitu to sice je, ale jenom pro moje osobni ucely.
Ale nejdriv budu muset uklidit v kodu, nebo snad chcete dalsi minisoutez ba lusteni kodu? :D

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 19:52
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Novák:

Aha.. Škoda.. ;)

Každopádně až ti bude win klient fungovat jak si představuješ a případně uděláš verzi pro Android, mohl bys to zkusit portnout na Linux ;)

Je tu nějaké to Mono (ale nezkoušel jsem).. Případně použít kód z verze pro Android (Java by měla být slušně multiplatformní..

Ale to jen, když se budeš nudit a budeš chtít výzvu. :)

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 19:55
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Novák
Adam Ježek:

To vsechno je v planech... Notifier je, zbyva messenger, kompetni klient, zkusit to udelat na linux/mac a ve finale spojit nabyte znalosti v klientovi pro android. Ale to je beh na dlouhou a mozna me nekdo predbehne...
Ale kdo vi, treba se nas tu za nejakou dobu sejde nekolik se svymi aplikacemi, porovname a pak z toho bude superklient :) ale to je vsechno ve hvezdach

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 20:01
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
hanpari:

Nemas to jedno? Stejne jsi ty zdrojáky uz vyvesil :) Alespon by bylo zajimave sledovat, jake tam budeš dělat upravy :)

David Novák

Mono je tu nějaký pátek, najdeš ho v (nejen) linuxové distribuci a je multiplatformní, i když má nějaké mouchy. Dál ten projekt na komerční bázi rozvíjí Xamarin: http://xamarin.com/
POkud se nepletu, většina moderních (nejen c#) aplikací dělaných pomocí .net jede na linuxu právě díky monu, na androidu a macu jakbysmet. Do jaké míry je v tom zamontované wine, to buhužel netuším, ale ubuntu a debian mi svého času dávali na výběr, v čem chci spustit exe soubor (bud pod wine nebo mono)

 
Nahoru Odpovědět 18.4.2015 21:08
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na hanpari
David Novák:

Jo, zhruba to jsem slyšel no.. :)

Ale jelikož C# nepoužívám a nikdy jsem v něm nic reálného nedělal (jen jsem se podíval o co jde), tak jsem to nijak víc neřešil ;)

Trochu by mě možná zajímalo - jak se to chová z hlediska vytváření oken? Je to nějaký port X-Window pro C#? Aplikace vypadá dle nastavení OS nebo tak, jak byla původně vytvořena?

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 21:13
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Novák
Filip Šohajek:

Aplikace vypadá podle toho, jestli ji nastyluješ manuálně nebo ne. Pokud ne, použije se defaultní GTK theme.

 
Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 21:20
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Novák
Adam Ježek:

Když použiješ výchozí prvky, tak se používá téma systému. Už jednou jsem přetáh appku co jsem psal na widle pod linux a okno si drželo styl ostatních v mintu

Nahoru Odpovědět  +1 18.4.2015 21:23
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Čech (czubehead):

Můžu se zeptat, kdy bude přibližně dostupný zdroják? Nebo mě prosím alespoň nasměruj na způsob, jakým ty data taháš pls.

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:03
Why so serious? -Joker
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Adam Ježek:

No přihlásím se a parsuju HTML :D strašná prasárna :D

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:08
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Nahoru Odpovědět  +3 19.4.2015 19:10
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

Nojó, už sem se bál že se neozveš... Ale přiznal sem to už včera na zdi, tam ti to asi uniklo :D

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:19
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Čech (czubehead):

Jo, to už umím taky, ale jak řešíš přihlášení, resp to, aby si to udržovalo cookies a podobné věci. A přihlášení se musí také posílat přes POST, ne?

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:19
Why so serious? -Joker
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Adam Ježek:

Po tom co mi došla trpělivost s pamatováním cookies aby zůstalo přihlášeno, tak tam napozadí běží schovaný okno, ve kterym je webbrowser, kterej prochází ITn jako uživatel. Proto je to taky tak pomalý, takže to bude celý třeba udělat jinak :D

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:24
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Člen:

Zdroják je dostupný :D - si to dekompiluj :D

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 19:25
...
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

dál raději nemluv a kód nezveřejňuj. Fuj WebBrowser?

Nahoru Odpovědět  -4 19.4.2015 19:26
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Člen:

WebBrowser a ešte aj s jadrom Explorer-u :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 19:27
...
Avatar
Odpovídá na Člen
Michal Žůrek (misaz):

tam je myslím dokonce nějaká starší verze Exploreru.

Nahoru Odpovědět  ±0 19.4.2015 19:28
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Čech (czubehead):

Přesně tohle už umím také a je to moc fuj fuj, jenže já potřebuju načítat desítky stránek... [nemá to nic společného s ITn]

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:29
Why so serious? -Joker
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Adam Ježek:

Já se podívám na ty cookies a napíšu tutoriál. Stejně to bude třeba udělat jinak

Editováno 19.4.2015 19:32
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:31
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Neaktivní uživatel:

WebBrowser ano. A co jinýho bys tam čekal, v tomto jazyce, co? :D

Nahoru Odpovědět  -8 19.4.2015 19:31
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Čech (czubehead):

Přesně to bych potřeboval. Ale je to dost vopruz, zkoušel jsem to dělat už hrozně dlouho a nakonec jsem skončil u WebBrowseru... 8|

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:35
Why so serious? -Joker
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Petr Čech (czubehead):

Tak nám řekni, co lepšího tam má dát? Jen tak mimochodem, slyšel jsem, že jsi na tom dělal také, tak proč to teď hejtíš?

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 19:35
Why so serious? -Joker
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Neaktivní uživatel:

Obsah první věty tvého příspěvku úplně překládá můj komentář. Odpověděl jsem na příspěvek misaze

dál raději nemluv a kód nezveřejňuj. Fuj WebBrowser?

¨
A já jsem odepsal, že co jiného by vtomto jazyce čekal?

Nechápu že zde prostě si člověk ani nepřečte na koho odpovídám a hned mi dává mínuska. Inu, dnešní komunita je zkažená, budiž.

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 20:02
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Žůrek (misaz):

mínus jsem ti dal já, protože v C# toho lze udělat hodně a ne WebBrowser není to nejlepší řešení.

Nahoru Odpovědět  +3 19.4.2015 20:16
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Jiří Gracík:

Jak WebClient, tak WebRequest, mi přijdou pro stažení html vhodnější.

// A pokud bude komunikovat někdy v budoucnu s API a bude si psát rozhraní pro komunikaci sám, tak asi časem bude muset skončit u jednoho ze zmíněných.

Editováno 19.4.2015 20:28
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 20:26
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Adam Ježek:

Ja ho puvodne chtel pouzit, ale nedarilo se mi udrzet cookies abych zustal prihlasenej, tak jsem se uchylil k ty prasarne :D

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 20:32
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Petr Čech (czubehead):

Michal Žůrek (misaz) , Jiří Gracík No tak nám sdělte, jak je to správně...
Neaktivní uživatel Já ti mínus nedával, ale vypadalo to a stále vypadá jako hate.

Editováno 19.4.2015 20:39
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 20:38
Why so serious? -Joker
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
BlugW:

Však na otázku jsi dostal odpověď "Jak WebClient, tak WebRequest, mi přijdou pro stažení html vhodnější."
Pochybují že tu někdo rozepíše do podrobná jak to má být. WebClient jsem jednou používal na WP Appku, sice ze začátku to pro mně byl strašný hardcore, ale po pár dnech mi to přišlo docela cool :)

PS: Popravdě na to cookies jsem taky nepřišel ...

Editováno 19.4.2015 20:52
Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 20:51
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Jiří Gracík:

Nevím, jak je to "správně", ale navrhnul jsem lepší řešení. Jak si to přebereš je na tobě :)

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:01
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Petr Čech (czubehead):

Já jsem to s tvým řešením zkoušel dlouho, opravdu dlouho a zdá se mi, že to jde minimálně extrémně obtížně nebo prostě jinak.

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:03
Why so serious? -Joker
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

jakože mě to napadlo dřív, ale až skutečnost, že to děláš WebBrowserem mě dokopala udělat to taky! Já jsem na to šel jinak. Neopustil jsem webový prohlížeč a vyvinul doplněk do webové prohlížeče (konkrétně chrome). :)

download: http://misaz.moxo.cz/…itn_notifier

Stáhněte to > jděte do nastavení > rozšíření > a tam to zkuste přetáhnout > přidat.

PS: dělal jsem to narychlo, takže nějakou absenci CSS a tak se snažte skousnout.

Editováno 19.4.2015 21:23
Nahoru Odpovědět  +3 19.4.2015 21:22
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

Nelze přidávat rozšíření z tohoto webu... Chrome už teď povoluje jenom věci ze store a mě se nechce ho předělávat aby povoloval jiný. Nadruhou stranu to ale zase neni taková konkurence když to nefunguje ]:> Ale já už dělam na novější verzi s použitím WebRequest, borci na SO poradili v čems em to lamil :D

Editováno 19.4.2015 21:30
Nahoru Odpovědět  ±0 19.4.2015 21:29
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Žůrek (misaz):

ačkoliv sem to dělal s pocitem hodiny v háji, on ten addin není vůbec špatný. :D

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 21:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

ale funguje, jenom to musíš ručně přetáhnout v nastavení, osobně jsem to zkoušel v portable chrome :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 21:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

Já přetahoval odkaz nebo z dolní lišty stahování :D po přetáhnutí ze složky staženejch souborů šlo. Mimochodem, to taky parsuješ HTML? nebo tak jenom zobrazuješ itnetwork.cz/u­pozorneni a přidáváš do každýho řádku avatar?

Nahoru Odpovědět  ±0 19.4.2015 21:33
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 19.4.2015 21:34
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

A předpokládám že číslo bereš z actionbaru. Nespojíme síly a nepůjdeme dotlačit Davida k API?

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 21:36
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

bere se to z titulní strany tam u vlaječky.

Já určitě ne. :)

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:38
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Daniel Vítek:

Tlačit můžete maximálně tak mě, David píše články :P

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 21:38
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

No tam u vlaječky, to je actionbar. Aspoň je to tam někde tak vedeno, v notifieru mam funkci

/// <summary>
/// Vypreparuje z HTML kódu stránky ActionBar
/// </summary>
/// <param name="rawhtml">HTML stránky</param>
/// <returns></returns>
public string GetActionBar(string rawhtml) {
    int actionbarstart = rawhtml.IndexOf(@"<div id=""header-action-bar"">");
    int actionbarend = rawhtml.IndexOf(@"<div class=""action-bar-mobile"">");
    return rawhtml.Substring(actionbarstart, actionbarend - actionbarstart);
}
Editováno 19.4.2015 21:43
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:42
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Adam Ježek:

Tak jeden David píše články a druhej dělá back-end. Tys tu udělal něco víc než to okýnko o uživateli?

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:44
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Daniel Vítek:

Ne jeden David píše články a já dělám backend :D

 
Nahoru Odpovědět  +2 19.4.2015 21:47
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Adam Ježek:

Počkat, a co dělá David Jančík [sczdavos]? Mám za to že se v jedné diskuzi zmínil že dělá na back-endu, možná to byla ta jak se řešila historie sítě.
A jestli děláš back-end ty, nehceš nám udělat nějaké opravdu jednoduché API, třeba že by si uživatel v profilu nastavil nějaké ApiID, které by se pak přes POST poslalo a třeba po poslání na itnetwork.cz/a­pi/udalosti by nás to šouplo na XML s událostma, /api/zpravy zase se zprávama, kdyby v post bylo i ID a zpráva tak by se poslala a tak... ? :D

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:53
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

já to mám takhle

doc.querySelector("#header-action-bar a[href=udalosti] span").innerText
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

nechci ti nic říkat, ale celé to tvoje API je jen velká ztráta času.

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:54
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

No to to máš o hodně jednodušší :D

public int GetUnreadNotificationsCount() {
   browser.Navigate(homePage);
   while (browser.ReadyState != WebBrowserReadyState.Complete)
       Application.DoEvents();
   string actionBar = htmlTool.GetActionBar(browser.DocumentText);
   if (actionBar.Contains("images/img/event_unread.png")) {
      int spanstart = actionBar.IndexOf("<span>");
      int spanend = actionBar.IndexOf("</span>");
      if (spanend != -1 & spanstart != -1) {
         return Convert.ToInt32(actionBar.Substring(spanstart, spanend - spanstart).Replace("/", "").Replace("<span>", ""));
      }

   } else if (actionBar.Contains("images/img/event.png")) {
      return 0;
   }
   return 0;
}
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 21:56
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

a proč si to taky nenaparsuješ třeba jako XML?

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 21:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

Já nad XML ani nepřemejšlel, já si tam na to vytvořil vlastní třídu a pak jí cpu do List<>

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 22:01
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Petr Čech (czubehead):

Přidal bys sem odkaz na to SO pls? Žízním po informaci, co dělám celou dobu špatně :D

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 22:16
Why so serious? -Joker
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Adam Ježek:

Uz sem na mobilu, mozna zejtra, sem linej uz lizt z postele. Kazdopadne musis pri odeslani post nejak ulozit cookies hlavicku a pri dalsi pozadavku ji k nemu pridat. Asi udelam tutorial, az mi to bude fungovat

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2015 22:20
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:

Parsování XML je závislý na validitě, pletu se?

Nahoru Odpovědět 20.4.2015 6:50
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Žůrek (misaz):

pokud vím, tak (minimálně v PHP) lze přiřadit parseru nějaký parametr přímo na HTML nebo nějaký flag, že dokument nemusí být moc validní. Do jaké míry to funguje nevím, nezkoušel jsem.

Nahoru Odpovědět 20.4.2015 8:37
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Čápka:

Davos se podílí na backendu frameworku, Dan na backendu projektu ;-)

Nahoru Odpovědět  +1 20.4.2015 10:46
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Dan Kenny Balarin:

Pokud se nemylim tak s temi cookies se to tak ze pri poslani requestu se ti vrati odpoved i s cookies, ty si nasledne ulozis to cookie containeru a ten potom akorat prikladas ke kazdemu dalsimu pozadavku. Takhle nejak jsem to pochopil ja, ovsem v praxi jsem to nezkousel... Pokud se mylim tak me nekdo opravte. :)

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2015 23:55
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dan Kenny Balarin
Adam Ježek:

Už sem to před nějakou dobou s něčí pomocí vyřešil teď už si nevzpomínam kdo to byl. Musíš přepsat C#ovskej webclient aby měl cookiecontainer z webrequestu (nebo tak nějak, už si to nepamatuju) a pak si je to udrží

Editováno 12.6.2015 1:05
Nahoru Odpovědět 12.6.2015 1:04
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Neaktivní uživatel:

Hehe, hele, jeda otázka. Pracuješ na tom ještě?

Nahoru Odpovědět 16.6.2015 21:37
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Adam Ježek:

nemam na to moc času, ale postupně to přepisuju do modernější verze

Nahoru Odpovědět 16.6.2015 21:38
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 79 zpráv z 79.