Avatar
Jiří Nevařil:

Ahoj všichni.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, která bude asi banální,ale plácám se na místě a už nevím kudy kam.
Učím se a zasekl jsem se na místě. :-(
Věc:
Mám šablonu, jednostránkový web. Na spodní straně mám kontaktní formulář a nejde mi vůbec rozběhat.
Dokázali byste poradit nebo aspoň nasměrovat jak na to?
Jestli mám udělat nějaký email.php skriptík a fungovalo by to přes něj?
Nebo to jde řešit vše v index.html?
Děkuji za Vaše reakce

div id="contact">
<div class="container">
<div class="row">
<div class="col-md-12 col-sm-12">
<h2>Kontaktujte Nás.</h2>
</div>
<form action="email.php" method="post">
<div class="col-md-1 col-sm-1"></div>
<div class="col-md-10 col-sm-10">
<div class="col-md-6 col-sm-6">
<input type="text" placeholder="Name" class="form-control">
</div>
<div class="col-md-6 col-sm-6">
<input type="email" placeholder="Email" class="form-control">
</div>
<div class="col-md-12 col-sm-12">
<textarea placeholder="Mes­sage" class="form-control" rows="5"></tex­tarea>
</div>
<div class="col-md-12 col-sm-12">
<input type="text" placeholder="Sub­ject" class="form-control">
</div>
<div class="col-md-8 col-sm-8">
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy</p>
</div>
<div class="col-md-4 col-sm-4">
<input type="submit" value="SEND MESSAGE" class="form-control">
</div>
</div>
<div class="col-md-1 col-sm-1"></div>
</form>
</div>
</div>
</div>

 
Odpovědět 1.12.2015 18:04
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Nevařil
IT Man:
  1. Proč máš tuto diskuzi v ITnetwork? To jsi přehlédl to červené upozornění?
  2. Kód se dává do značky code. I tu jsi přehlédl?

Nicméně k věci. Na odeslání formuláře potřebuješ PHPko. Mrkni na tento tutoriál: http://www.itnetwork.cz/…ovy-formular

Nahoru Odpovědět  +2 1.12.2015 18:20
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na IT Man
Jiří Nevařil:

Přehlédl jsem, omlouvám se. Mám to smazat?
PHP podle tohoto tutoriálu jsem vytvořil a když jsem to nahrát na server přes FTP, tak odesílá maily. Akorát nevím jak to napasovat, aby formulář fungoval na stránce index.html
Nevím jak navázat mail.PHP na tuto šablonu.

 
Nahoru Odpovědět 1.12.2015 18:37
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

nevím jestli ti dobře rozumím ale jestli myslí spojit funkčnost a formulář tak na to použij

include_once "mail.php";
Editováno 1.12.2015 18:40
Nahoru Odpovědět  -1 1.12.2015 18:40
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Michal Vašíček:

Nemůže použít PHPčko v .html souboru pokud si nenastaví .html soubory jako soubory PHPka.
Autor: V indexu ti to fungovat zkrátka nebude, pokud z toho neuděláš .php soubor, jelikož nemůžeš mít .php kód v HTML souboru. Ten formulář ti ukazuje na soubor email.php, tak dej veškerý PHP kód, který se stará o odesílání e-mailu do nového souboru s tímto názvem. Pokud NIC uživateli nevypíšeš, pomocí toho, že na konec PHP kódu vložíš

header('Location: index.html');

ho můžeš přesměrovat po odeslání e-mailu zpět.

Nahoru Odpovědět  +1 1.12.2015 20:13
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Paranormal:

To je respektive to samé pokud se nemýlím. když vložíš pomocí include soubor email.php do již stávajícího index.php tak budeš odesílat přes soubor index.php :) Pouze funkčnost budeš mít zapsanou na jiném souboru. Tohle, ale bez vracení na index.php nebo to co psal Michal :)

Nahoru Odpovědět 1.12.2015 20:17
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Michal Vašíček:

No jo, já rozumím, ale on má index.html, ne index.php. Psal to těsně předtím než jsi mu poradil include.

Nahoru Odpovědět  +1 1.12.2015 20:34
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 1.12.2015 20:44
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Jiří Nevařil:

Děkuji moc za rady :-) Zkusím to podle Vašich rad. Myslel jsem, že to bude komunikovat, když vložím formulář např. email.php do index.html přesně za action, že to bude běhat. Tak jsem našel i pár návodů, ale nedaří se mi to zprovoznit.

<form action="email.php" method="post">

Budu ještě zkoušet. Děkuji :-)

 
Nahoru Odpovědět 2.12.2015 9:29
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Nevařil
Daniel Vítek:

Co přesně tam nefunguje? Můžeš poslat i to PHPčko?

 
Nahoru Odpovědět  +2 2.12.2015 18:31
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Jiří Nevařil:

Už se mi to povedlo :-) Myslel jsem, že musím spouštět na serveru index.html a formulář např.,,mail.php, a nějak je propojit, aby spolu komunikovali,, každopádně se jednalo o jednostránkový web, takže jsem to všechno naházel do jednoho souboru index.php :-). Jestli je to správně nevím, ale funguje to :-)

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2015 9:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.