Diskuze: úprava výpisu úvodní stránky

ITnetwork úprava výpisu úvodní stránky

Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:

Hezký den přeji.

Mám prosbu, nešlo by přizpůsobit výpis diskusních příspěvků na úvodní stránce. Třeba je tam téma, na které proběhla aktivní diskuse, ale ostatní vlákna jsou pak natlačena hodně dolu. A pak mi unikne téma, které je zajímavé.

Myslím si, že by šlo výpis přizpůsobit tak, že to vypíše jen poslední příspěvek u X posledních aktivních témat. Myslím si, že by to šlo přidáním GROUP BY do SQL dotazu.

Mějte se fajn a držte nejen své počítače v tomto vedru v chladu :)

Editováno 19.6.2013 14:00
Odpovědět  +4 19.6.2013 14:00
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Kit:

Možná by se na to hodilo podobné řešení jako na PM, které jsme tady probírali s David Čápka.

Kdyby se to použilo i na RSS, bylo by to bezva.

Editováno 19.6.2013 14:06
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
David Čápka:

Se seskupováním by bylo velmi problematické zajistit načítání ajaxem při scrollování dolů. Budu na zeď implementovat filtry, ale to je zatím budoucnost.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
David Čápka:

Jinak tě mohu ujistit, že by to stejně určitě nebylo jen přidání GROUP BY do dotazu, dotazů je tam několik + komplikovaná filtrace v PHP.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:10
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Petr Nymsa:

Souhlasím :) Občas když je někde horlivá diskuze, některé nové dotazy zmizí do propadliště a nikdy nebo po dlouhé době se zodpoví. Nemusí to být přímo ve výpisu na hlavní stránce, ale třeba v pravém sloupci "Nové vlákna v diskuzi" a zobrazit tedy +- 5 nových vláken

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:14
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
David Hynek:

Tak Ajaxem by se další výpisy mohli řešit přes Limit ne? hlavní výpis Limit 1,20 další pak Limit 21, x

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:17
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
David Čápka:

Nechci se rozepisovat o tom, jak to funguje a co je tam potřeba řešit, protože by to bylo na dlouho. I kdyby se to groupovalo podle vlákna, tak bys musel zjišťovat jestli je vlákno již vypsané nebo ne, což by bylo komplikované.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:21
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Myslím si, že ajaxové scrollování by tím odpadlo úplně. Kolik je tady za týden nových diskuzí? Moc ne.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Myslím si, že by se to muselo řešit přes triggery, protože takové kvantum náročných selectů by DB nemusela utáhnout. S těmi triggery by si DB oddechla a to pořádně.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Dalo by se ukládat která vlákna uživatel viděl a která ne. Otázka opět je jak by to snížilo výkon. V nejbližší době se tomu určitě věnovat nebudu.

Editováno 19.6.2013 14:27
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:26
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

To bys asi musel řešit přes session, ale podle mne je to zbytečné. Navštívené odkazy mám přece jinou barvou.

Aha, tak to mi funguje jen ve čtečce RSS. Někteří webmasteři si myslí, že je cool, pokud je barva navštíveného odkazu stejná jako nenavštíveného. Není to cool. Standardně se barva liší a pomáhá to při orientaci.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Máš pravdu, tohle by to asi celé vyřešilo.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
David Hynek:

V pohodě, byl to jen dotaz. Myslel jsem, že klíčovou tabulku pro diskuse máte v jedné tabulce. Ale asi je pro každé téma jiná, to je pak opravdu komplikovanější. Devbook je fajn a držím Vám palce chlapi...

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:49
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Teď mě napadlo, že u těch PM, i seznamu diskuzí na titulní stránce by se pomocí triggerů dalo vyřešit velmi elegantně. Prostě se do triggeru dal příkaz REPLACE pro další tabulku, na které by byl jen seznam diskuzí a článků. Byl by tam UNIQUE index pro ID tématu a při výstupu by to řadilo podle timestampu.

Bylo by to hodně rychlé. U PM bych použil úplně stejné řešení.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Kit:

Právě proto bych tam nacpal ty triggery. Ta závislá tabulka by pak mohla být společná pro diskuze i články.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 14:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Ono je to poměrně složité, nejsou tam jen diskuze, každá položka na zdi má specifický způsob jakým se joinuje do několika dalších tabulek, aby se dala vypsat. Celé to spolupracuje s tou tabulkou událostí, která se dále využívá k výpisu událostí členů a také pro upomínání na email. Je to fungující celek, který dal spoustu práce a určitě by bylo velmi nákladné to celé měnit.

V tuhle chvíli by měla změna barvy odkazů elegantně vyřešit problém :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 15:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

V každém případě by se dotazy pro zobrazení zdi výrazně zjednodušily, JOINy by téměř odpadly, zůstaly by jen SELECTy na jeden řádek.

Pokud se ti nelíbí triggery, přestaň používat indexy. V principu se totiž jedná o to samé. Obojí se používá na denormalizaci, triggery si však na rozdíl od indexů můžeš nadefinovat (a také i pořádně zvorat) podle svého.

Až ti nebude stačit výkon DB, vzpomeň si na tuhle debatu. Do té doby to barva odkazů vyřeší.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 15:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Joiny jsou stejně potřeba, ty údaje musí být aktuální, nemohu to ukládat už najoinované, neprojevily by se změny v nadpisech, obrázcích, textech. A dělat na tohle další triggery, to už bych se z toho zbláznil :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 15:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Právě že tohle by také dělaly triggery, ale pořád ty samé. Takže by jich nepřibylo. Změny v nadpisech se samozřejmě projeví, od toho to jsou triggery, které to mají v popisu práce. Dokonce to bude fungovat i když do tabulky hrábneš přes phpMyAdmin.

Pro každou tabulku se dělají 3 triggery. Někdy stačí i méně, ale třemi triggery vyřešíš všechny běžné situace.

Editováno 19.6.2013 15:19
Nahoru Odpovědět  +1 19.6.2013 15:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Jo, tohle by se dalo, třeba to tak časem udělám.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 15:22
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Možná na to napíšu článek. Podle mne je totiž škoda, že se této vlastnosti DB moc nevyužívá. Výrazného efektu se tím docílí zejména pokud četnost čtení je vyšší, než četnost zápisu. Webové aplikace tohle pravidlo splňují bohatě.

Nahoru Odpovědět  +1 19.6.2013 15:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

No článek by se určitě neztratil :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.6.2013 15:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

Nebudu zakládat nové vlákno, mám tu menší problém, možná jenom já nevím. Každopádně například vlákno s Misazovým webem nebo teď nové vlákno se mi nezobrazí. URL adresa například k Misazovýmu vláknu je takto http://www.itnetwork.cz/…1a62cc53140c#… kde je chybka ? :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 16:25
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Aha, díky, opravím to. Dnes jsem nasadil novou verzi webu, bude tam nějaký bug.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 16:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Juraj Mlich:

Presne toto sa deje aj mne, aj pri iných vláknach.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 16:49
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

Mám více bugů. Výpis kategorií na fóru se mi zdá špatně nastylovaný. Například kategorie Grafika má 10x větší ikonu než ostatní. Dále nemám skoro žádný přístup k vláknům o .NET a i problém k vláknům v Kritice webů. Snad se to opraví snadno :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 16:52
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Grafiku máš v cache, dej si ctrl + r. Vypadá to, že budu mít příjemný večer :) V jakých vláknech je ještě ten fatal error? Na localu mi to nedělá, takže se to špatně ladí.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Padá to na vložení zdrojového kódu, ještě zjistit proč :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:03
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
David Čápka:

Jak jsem říkal, nejde highlighter.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

Cache jsem několikrát obnovoval až teď to zabralo , divné :D ...
Nelze zobrazit
http://www.itnetwork.cz/…1c1b29c5d831
http://www.itnetwork.cz/…1ba28e77e61e
http://www.itnetwork.cz/…1c0237350485
http://www.itnetwork.cz/…1b8d30e0d426

Vypadá to prostě tam (jak říkáš) kde je zdrojový kód

A co se týče Kritiky webů

http://www.itnetwork.cz/…1a62cc53140c

.... opět stejný případ, kde byl asi kód nefunguje. http://www.itnetwork.cz/…1b5f5fa9a388

Takže vlastně všude kde byl asi zdrojový kód :D... co se týče článků stejný problém, kde je kód, nefunguje

Editováno 19.6.2013 17:08
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:08
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:10
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Petr Nymsa:

Ono měl jsem to rozepsaný a na chvilku jsem odešel a tý další zprávy jsem si nevšimnul :P

Editováno 19.6.2013 17:12
Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:11
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jiří Gracík:

Proto když dopíšu zprávu, tak jí zkopíruju a ještě než jí pošlu,refreshnu stránku, jestli tam náhodou někdo něco nedopsal :P

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:13
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Juraj Mlich:

www.itnetwork.cz/…ova-aplikace
Tu zdrojový kód a je aj zvýraznený...

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:16
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Už jsem to našel. Když jsem upgradoval verzi toho highlighteru, přejmenovali třídu HTML na Html. Na Windowsech to samozřejmě fungovalo dál, na produkci s Linuxem už ne.

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 17:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

Tak hlavně že se problém našel :)

Nahoru Odpovědět 19.6.2013 18:55
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 37 zpráv z 37.