Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Zdravím, měl by někdo na devbooku zájem o tutoriály pro Visual Basic?

Odpovědět 22.4.2013 15:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michael Olšavský:

Ja jedine s napojenim na office. Samotny vb.net me nejak nezaujal :-)

 
Nahoru Odpovědět 22.4.2013 15:30
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

By mě zajímalo, kolik lidí tu VB vůbec umí. Zatím vím jen o Michal Žůrek (misaz) :D

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 15:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Kdysi jsem dělal VB skripty pro Excel. Šlo mi to docela dobře, ale do VB.NET jsem už nešel.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 15:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Já trochu přemýšlím, že bych se ho naučil, kdyby mělo smysl abych zde o něm něco napsal.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 15:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Na VBscriptu mi vyhovovalo, že jsem ho nechal naučit to, co jsem dělal v tabulce, ukončil jsem učení a vypiloval skript. Hodně mi tím odpadlo hledání v manuálech.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 15:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Já ti klidně VBNET povedu celý.

VB.NET je na stejné úrovni jako C#, jediný rozdíl je syntaxe a pár dalších vychytávek.

VB (předchůdce VB.NET) má delší historii než c#, proto se v něm taky píšou makra pro office.

Podle mě je syntaxe VB.NET lepší než C#, protože se nemáte šanci ztratit ve kupě složený závorek. Většina části kódu se píše uvnitř klíčových slov. Tak si můžete všimnout že se nepíše ;

Public Sub Main()
    Console.WriteLine("Hello world")
End Sub
Nahoru Odpovědět  +1 22.4.2013 15:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ben Žour (Jeremy):

To mi strašně vadí třeba na Delphi, je to jeden z důvodů proč mám C# a jeho {} radši, ve všech těch begin a end se ztrácím víc.

 
Nahoru Odpovědět  +1 22.4.2013 16:04
Avatar
Odpovídá na Ben Žour (Jeremy)
Michal Žůrek (misaz):

Jenomže tady je to že samotný end znamená konec programu. Pokud chceš něco ukončit musíš mu říct End a co zde má končit

Module mujModul
   Class mojeTrida
       Public Sub mojeMetoda()

       End Sub
   End class
End Module
Editováno 22.4.2013 16:08
Nahoru Odpovědět  +2 22.4.2013 16:07
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ben Žour (Jeremy):

Krátký kód by byl podle mě přehlednější v C#, ale na delší tohle může být šikovný. Vidíš, to jsem nevěděl :D

 
Nahoru Odpovědět 22.4.2013 16:13
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:

Právě, je to hodně používaný jazyk, který díky .NETu umí to samé co C# :) Budu jen rád, když se toho chopíš, pomohu jak budu moct. Pro použití mých zdrojáků se bude hodit tohle: http://www.developerfusion.com/…sharp-to-vb/?…

(převede C# na VB)

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 16:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):

Já si to přepíšu. Na tak jednoduché prográmky konvertor nepotřebuji, ale díky za ochotu.

Nahoru Odpovědět 22.4.2013 16:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.