Diskuze: .htaccess problém s přesměrováním

Webové servery .htaccess problém s přesměrováním

Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Ahoj potřeboval bych poradit vytvářím stránku mám hotový frontend i backend ale vůbec neumím s .htaccess použil jsem to co poskytnul sdraco ve svém seriálu o MVC ale já potřebuju abych mohl chodit do administrace například složka 'root_webu'/admin/ jenže nemám potuchy jak tam vecpat podmínku aby to nepřesměrovalo když vejdu na tuhle složku přikládám kod .htaccess

RewriteEngine On
# RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(css|js|icon|zip|rar|png|jpg|gif|pdf)$ index.php [L]
 
Odpovědět 16.8.2013 14:59
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
David Čápka:

V PHP jsem to napsal tak, abys do .htaccess nemusel ani sáhnout. Pokud to máš podle mne, tak nevím, co řešíš.

Editováno 16.8.2013 15:00
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
jan.vencl:

Mně jde o to abych mohl měnit obsah webu a potřebuju k tomu chodit do složky

www.mujweb.cz/administrace

jenže mně to přesměruje na index.

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:05
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
David Čápka:

Co to je "chodit do složky"? To jsem nikdy na webu neviděl.

Nahoru Odpovědět  +2 16.8.2013 15:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Vyřešeno:):)

RewriteCond %{REQUEST_URI} !/subfolder

zdroj:http://stackoverflow.com/…t-sub-folder

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:09
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
jan.vencl:

jako přejít, promin jsem po noční :D moc mi to nemyslí :D

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:10
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
David Čápka:

Stejně to nechápu, proč bych vyťukával někam adresu složky? Zajímá mě vždy konkrétní soubor. Navíc pokud to máš MVC, tak si snad tu administraci napíšeš v PHP.

Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Kit:

Spíš nám není jasné, co je to ta "složka" na webu :)

Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Router nemusí být součástí MVC. Může být zcela oddělený a může se o něj starat právě .htaccess . Hodně webů to tak má, ale jeví se mi to jako nepraktické.

Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Já mám napsanou administraci v PHP, jen to mám oddělené od té prezentace.Je to jen jednoduché CMS na editování článků, jen jsem nechtěl aby se míchala dohromady ta administrace a to co vidí uživatel proto to má vlastní adresář:) to je to krásné slovo co jsem měl napsat hned na začátku:)

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:17
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Kit:

Je lepší, když je to pohromadě kvůli zabezpečení. Nemusíš ho dělat 2× a o to ho uděláš lépe. A ten odkaz "Login" na přihlášení nejen admina, ale i uživatele se někde v rohu snese vždycky.

Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
David Čápka:

Pokud máš dobře udělaný objektový model, tak se ti nic míchat nebude. Navíc administrace je jen pár tříd, takhle si jen znepřehledňuješ systém tím, že je na více místech.

Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:22
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
jan.vencl:

Ok omrknu to děkuju za rady:)

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2013 15:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.