Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:

Kdo se podíval do zdrojáku, tak si všiml, že jsem použil bootstrap a pár javascriptových pomůcek :-) spíchnuto za pár minutek :-) Kdo si dá tu práci, tak to není tak složitý udělat i za pár hodin si myslím. Já osobně mám bootstrap hrozně rád :-) Právě díky hotovým komponentům :-) Přece nebudeme dokola vynalézat kolo :-)

Odpovědět  +1 12.2.2015 1:28
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Honza Bittner:

Ale tak proč jej znova nevynalézat... Přeci jen ten Bootstrap není moc kulaté kolo. :P

Ale hezky jsi to udělal, jen místo změn CSSka měň raději třídy - je to efektivnější, resp. dodržuješ oddělenost těch jazyků. :)

Nahoru Odpovědět  +3 12.2.2015 8:13
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
sahlepik:

Já se mám ještě pořád co učit. Pro tebe práce na pár desítek minut, pro mě by to byly dny. Od té doby co jsem objevil ITNetwork jsem zjistil, kolik toho ještě neumím a že jsem vlastně těžký amatér ;) Ale člověk se učí celý život, to si nestěžuju, naopak, beru to tady jako výzvu a impulz k dalšímu vzdělávání.

Ještě malá otázka. A opravdu mě ber jako amatéra co se učí. Už jsem pochopil, že bootsrap je něco jako šablona webové stránky. Kde k ní příjdu? Tuším, že je to součástí frameworku, např. Nette, ale zatím jsem nepochopil, jak se s tím jednoduše pracuje a vše najednou studovat nejde (teď totiž louskám seriál o OOP PHP a o databázích). Díky za odpověď.

 
Nahoru Odpovědět  +1 12.2.2015 8:57
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na sahlepik
tomasmanhal:

Tak nette je jiná liga než bootstrap. Na pochopení bootstrapu potřebuješ znát opravdu jen klasický frontend (html5,css3, javascript). Pro ukázku si na adrese http://getbootstrap.com/ Projeď materiály a podobně. Ale nezapomeň na to, že bootstrap sice nabízí hotová řešení, ale výsledné weby pak vypadají pořád stejně pokud jim nevdechneš vlastní filosofii a cit pro design. Já jsem se na bootstrapu učil a nelituji toho. Rozdělení stránky na grid vyřešilo můj boj s pozicováním a práce s media queries za mě řeší responzivitu.

Honza Bittner Souhlasím :-) Bootstrap má také svoje mouchy. Ale jako učební pomůcka pro začátečníky vyhovuje. Tohle řešení samozřejmě není do soutěže, to by bylo moc jednoduché :-) Mělo fungovat jako ukázka pro představu o tom jak by mohlo vypadat portfolio pro Ondrca a v bootstrapu sem usoudil, že to udělám nejrychleji :-)

Nahoru Odpovědět  +2 12.2.2015 9:22
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
sahlepik:

Díky za odkaz, určitě si ho projdu podrobněji. Vypadá to zajímavě.

 
Nahoru Odpovědět 12.2.2015 9:38
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
BlugW:

No o bootstrapu jsem pochyboval, ale po tom co me zamestnali a chteji po me abych pracoval s bootstrapem, jsem prestal pochybovat. Ten grid je opravdu luxusni.

Nahoru Odpovědět  +1 12.2.2015 12:22
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Přesouvám do Volné :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 12.2.2015 12:49
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na BlugW
Honza Bittner:

Bootstrap či podobné frameworky jsou vhodné tam, kde se držíš standartního vzhledu etc. Pokud děláš vlastní appku, kterou chceš mít vyladěnou, tak bych jej rozhodně nepoužil...

Nahoru Odpovědět  +2 12.2.2015 18:36
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
saeQ
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
saeQ:

Ako tak pozeram na tvojho "machra" , pouzivas tam translate3d aj scale3d , pred par dnami som sa ich tiez snazil pouzit , ale translate nejako kazilo/prekrivalo scale , ako si to vyriesil?:)

 
Nahoru Odpovědět 12.2.2015 21:06
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na saeQ
tomasmanhal:

Nevyřešil :-) Není to práce do "machra" :-) Vytrhnul jsem hotové řešení z jedné nedávno použité bootstrap šablony pro ukázku pouze :-)

Nahoru Odpovědět 12.2.2015 21:17
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na saeQ
tomasmanhal:

To ovšem není překážka založit ve fóru topic, s čím konkrétně máš problém, uvést ukázky svého kódu. Třeba Ti můžeme pomoci :-)

Nahoru Odpovědět  +1 12.2.2015 21:56
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.