Diskuze: jak poznat zařízení na webu

Volná diskuze jak poznat zařízení na webu

Avatar
Rostislav Křídlo:

Ahoj. Mněl bych dotaz jak zjistím že se někdo na moji web page připojil například s htc one se systémem 4.3? Nebo z iphonu Ios 7? A potom stím výsledkem pracovat například pokud se někdo připojí s htc one, vyhodí to 403 ..

Odpovědět 18.1.2014 14:00
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Rostislav Křídlo:

Nikdo neodpověděl tak zkusím BUMP

Nahoru Odpovědět  -1 26.1.2014 11:31
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Old Account
Člen
Avatar
Old Account:

JavaScript

Nahoru Odpovědět 26.1.2014 12:35
"If you keep your eye on the profit, you’re going to skimp on the product. But if you focus on making really gre...
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:

Obávám se že zařízení jako takové nedostaneš, pouze typ prohlížeče.

Nahoru Odpovědět  +1 26.1.2014 14:15
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Rostislav Křídlo:

Blbost podle mě.. Jestli máš Smartphone tak jdi na web www.html5test.com a je tam napsané že mám bla bla s androidem s verzí 4.3..

Nahoru Odpovědět 26.1.2014 14:57
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Zdeněk Pavlátka:

Můžeš zjistit:

  • prohlížeč
  • operační systém
  • mobil / počítač
  • stát
  • IP adresu

Bohužel nevím přesně jak, ale tady už by měl pomoci strýček Google.

Editováno 26.1.2014 14:58
Nahoru Odpovědět  +2 26.1.2014 14:57
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Zdeněk Pavlátka:

Zrovna moc to nefunguje. Mě to napsalo, že mám HTC Nexus One a Android 2.2. Ve skutečnodti mám tablet Nextbook 8 Premium a Android 4.0.

Editováno 26.1.2014 15:02
Nahoru Odpovědět 26.1.2014 15:02
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Maršálek:

Zdravím.
Prohlížeč, operační systém, mobil / počítač můžeš zjistit z UserAgent stringu, který má tvar například pro můj Chrome 32 na Windows 7 64 bit:
"Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
"Windows NT 6.1" znamená Windows 7, "WOW64" znamená 64 bitový, "Chrome/32.0.1700­.76" znamená Google Chrome a číslo verze. V PHP ho získáš z proměnné $_SERVER['HTTP_U­SER_AGENT'] avšak prohlížeče podporují změnu UserAgenta. IP adresu získáš v PHP z $_SERVER['SER­VER_ADDR']. Řekl bych, že se státem je to horší, ten můžeš zjistit z katalogů IP adres.

Editováno 26.1.2014 15:18
 
Nahoru Odpovědět 26.1.2014 15:16
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.1.2014 15:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Michal Maršálek:

Chybka IP zjistíš z $_SERVER['REMO­TE_ADDR'] ne $_SERVER['SER­VER_ADDR'].

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.1.2014 15:20
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Libor Šimo (libcosenior):

Všetko zo $_SERVER[''] v php:

<?php

echo "PHP_SELF : " . $_SERVER['PHP_SELF'] . "<br />";
echo "GATEWAY_INTERFACE : " . $_SERVER['GATEWAY_INTERFACE'] . "<br />";
echo "SERVER_ADDR : " . $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "<br />";
echo "SERVER_NAME : " . $_SERVER['SERVER_NAME'] . "<br />";
echo "SERVER_SOFTWARE : " . $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] . "<br />";
echo "SERVER_PROTOCOL : " . $_SERVER['SERVER_PROTOCOL'] . "<br />";
echo "REQUEST_METHOD : " . $_SERVER['REQUEST_METHOD'] . "<br />";
echo "REQUEST_TIME : " . $_SERVER['REQUEST_TIME'] . "<br />";
echo "REQUEST_TIME_FLOAT : " . $_SERVER['REQUEST_TIME_FLOAT'] . "<br />";
echo "QUERY_STRING : " . $_SERVER['QUERY_STRING'] . "<br />";
echo "DOCUMENT_ROOT : " . $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_CHARSET : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] . "<br />";
echo "HTTP_CONNECTION : " . $_SERVER['HTTP_CONNECTION'] . "<br />";
echo "HTTP_HOST : " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "<br />";
echo "HTTP_REFERER : " . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "<br />";
echo "HTTP_USER_AGENT : " . $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] . "<br />";
echo "HTTPS : " . $_SERVER['HTTPS'] . "<br />";
echo "REMOTE_ADDR : " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "<br />";
echo "REMOTE_HOST : " . $_SERVER['REMOTE_HOST'] . "<br />";
echo "REMOTE_PORT : " . $_SERVER['REMOTE_PORT'] . "<br />";
echo "REMOTE_USER : " . $_SERVER['REMOTE_USER'] . "<br />";
echo "REDIRECT_REMOTE_USER : " . $_SERVER['REDIRECT_REMOTE_USER'] . "<br />";
echo "SCRIPT_FILENAME : " . $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] . "<br />";
echo "SERVER_ADMIN : " . $_SERVER['SERVER_ADMIN'] . "<br />";
echo "SERVER_PORT : " . $_SERVER['SERVER_PORT'] . "<br />";
echo "SERVER_SIGNATURE : " . $_SERVER['SERVER_SIGNATURE'] . "<br />";
echo "PATH_TRANSLATED : " . $_SERVER['PATH_TRANSLATED'] . "<br />";
echo "SCRIPT_NAME : " . $_SERVER['SCRIPT_NAME'] . "<br />";
echo "REQUEST_URI : " . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_DIGEST : " . $_SERVER['PHP_AUTH_DIGEST'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_USER : " . $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_PW : " . $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] . "<br />";
echo "AUTH_TYPE : " . $_SERVER['AUTH_TYPE'] . "<br />";
echo "PATH_INFO : " . $_SERVER['PATH_INFO'] . "<br />";
echo "ORIG_PATH_INFO : " . $_SERVER['ORIG_PATH_INFO'] . "<br />";

?>
Nahoru Odpovědět  +1 26.1.2014 16:59
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.1.2014 17:04
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 26.1.2014 17:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:

Taky mě to napadlo. A je to i přehlednější. Ale na druhou stranu takhle ukázal seznam věcí a můžeš si z nich libovolně vybírat.

Nahoru Odpovědět 26.1.2014 17:44
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.