Diskuze: Kniha - Moderní programování - učebnice pro začátečníky

Volná diskuze Kniha - Moderní programování - učebnice pro začátečníky

Avatar
Jurajs
Člen
Avatar
Jurajs:

Ahoj, co si myslíte o knize viz.odkaz, má s ní někdo zkušenosti, je to pro začátečníky, ještě ji nemám a ani ji neplánuji jen se ptám. Dík předem za odpověď. :)
http://neoluxor.cz/…niky--48768/

Editováno 26.5.2015 10:01
 
Odpovědět 26.5.2015 10:01
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Jurajs
tomasmanhal:

Moderní programování z roku 2009 :-D

Nahoru Odpovědět  +2 26.5.2015 10:46
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Jurajs
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Jurajs:

A co myslíš, je vhodná pro začátečníky?

 
Nahoru Odpovědět 26.5.2015 11:13
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jurajs
Jan Vargovský:

Pro začátečníka to asi stačí, ale kdybys měl možnost, tak bych šáhl po něčem novějším, přece jen jazyky se vyvíjí a vzniká plno věcí, které se píšou daleko jednodušeji apod.

 
Nahoru Odpovědět  +3 26.5.2015 11:29
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Jurajs
tomasmanhal:

Těžko říct, já bych si jí asi nepořídil. Trochu by mě děsil ten opravdu nízký počet stran. Koupíš za 300, za pár dní ovládneš začátky a pak vrazíš dalších 1000 do pokročilé literatury. Možná bych doporučil základy najít na netu (třeba i tady jsem viděl nějaké články), protože ještě nevíš, jestli Tě to opravdu chytne :-) Taky jsem si ze začátku nakoupil spoustu knih, C++ (700 stránek), Javu dokonce asi 4 knihy, SQL a tunu dalších. Dneska mi tu leží, protože po pár stranách jsem si uvědomil, že to dělat vlastně nechci, nebo jsem měl jinou představu jak to má vypadat a nechtěl sem se trápit směrem, jakým mě hnala kniha. Utopil jsem v tom spoustu peněz. :-D Kdybych jako první prozkoumal zdroje na internetu, tak bych si asi ušetřil dost peněz, nemluvě o místě v knihovničce :-) Tuhle knihu jsem v ruce neměl, těžko říct, jak moc ti dá, když je tak stará a nemá ani 200 stran. To vypadá spíš na zakoupení celé edice, aby jsi se něco naučil.

Tady je odkaz na sekci tady na ITnetworku:
http://www.itnetwork.cz/…hry-zdrojaky

Editováno 26.5.2015 11:35
Nahoru Odpovědět  +1 26.5.2015 11:34
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.