Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Zdravím,
poslední dobou si všímám že mi něco leakuje paměť. A tím "něco" je právě problém. Nemám tušení co.To že mi to dělal FF jsem věděl (je to známý problém). Každopádně dnes nastíním problém. V systému se tolik nehrabu a v hw o něco míň.

Poslední hodinu jsem měl puštěné
X záložek v Chrome
Hyper-V a jednu VM (Windows Server 2012)
Na 10 minut DreamWeaver (Adobe)
Momentálně mi běží
Chrome - Devbook, Facebook a 4 záložky (google,stacko­verflow,..) - využití paměti 75% a ne a ne dostat to dolů. Takže je tu jasný leak. I procesor (Intel Core i7) si jede na 12% což je celkem pouze při zapnutém Chrome hodně.

Event Viewer nehlásí nic zvláštního kromě:
z DeviceSetupManager - WMIS could not be astablished
Bonjour Service (blbý Apple soft)
prostě žádný chyby

Jaký postup volit při hledání ?? Chromě je otevřený jako proces několikrát (normální vlastnost). největší proces drží 254 MB.

Sestava
Ntb Asus N53SN
Intel Core I7 2630QM 2GHZ
6GB RAM
NVIDIA GT 55M 2GB
750GB HDD
Windows 8.1 PRO

Systém mám bohužel asi nějak rozvrtaný, nedávno byla instalace čistá ale čaroval jsem tam nějak s VS (3x reinstal). Leak paměti mě trápí nejvíce, to že občas s neznámého důvodu padne net nebo se odpojí myš mě tolik netrápí.
Nějaké nápady ? (pokud možno bez přeinstalace). Díky moc ! :)

Odpovědět 19.11.2013 21:48
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Ještě dodám, využívám doplněk AdBlock (na Devbook vypnutý ;) ). Teď jsem schválně vše vypnul, včetně Chrome. Prostě běžel jen systém. Využití paměti 67% !

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 21:53
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jan Vargovský:

Kamarád upgradoval na windows blue a má ještě horší problém. To s tou pamětí má to samé, ale mu to vytěžuje i několika násobně i CPU, že je na ploše má otevřený prohlížeč a jede to na 50+%.

Zkusil bych to resetování od osmiček do defaultního nastavení. Zjistil zda-li to dělá i na jinačím profilu.

Nejlepší máš asi reinstal. Mi to taky blblo po upgradu na blue.

Na netu radí, že to můžou dělat drivery, tak zkus odinstalovat drivery, projet to driver sweeperem, ccleanerem a instal znova. Pokud nepomůže tak http://superuser.com/…re-than-25mb

Editováno 19.11.2013 21:56
 
Nahoru Odpovědět 19.11.2013 21:54
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Petr Nymsa:

Mám čistou instalaci. Nedělal jsem upgrade. Na reinstal není čas. Teď při zapnutém, čistě mi to žere 56% což je prostě blbost. Předtím jsem to tak neměl. Mohl by to být vir ?

Ty drivery zkusím. Od NVIDIE mám už přímo pro Win 8.1. Ostatní tak na půl.

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:03
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jan Vargovský:

Drivery nestačí přeinstalovat nebo lépe odinstalovat a nainstalovat znova. Musíš je kompletně smazat skrz driver sweeper. U AMD ani updatovat nijak nejde. Každopádně zkus se podívat ještě do sledování prostředků/resource manager a zkus tam něco najít :)

 
Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:06
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Petr Nymsa:

Bože, čím dál víc problémů. Vidím to bohužel na čistý OS. V prostředkách právě že nic není, prostě mi tu visí > 2GB neli víc jen tak někde volně

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:08
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Michal Žůrek (misaz):

Tak první varianta jsou samozřejmě drivery, zaktualizuj je. Jaké procesy přesně ukusují tolik paměti. to že Chrome bere 12% mi nepřijde nijak zarážející. Běží na pozadí nějaké žravé appky (Skype, ICQ a 365165165 dalších)? Vir by to samozřejmě mohl být, vyzkoušej live boot antiviry (instalovat antivir mi přijde zbytečné, proto boot). No a pak uvidíš.

Důležité je vědět co si tolik ukusuje a teprve pak hledat řešení.

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:09
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Petr Nymsa:

Jak říkám, není nic vidět co by žralo. Chromě dohromady sežere ani ne 300 MB. Nic v pozadí neběží, vše mám při startup povypínané. Dřív to nedělalo, až teď. Takže zkusím PoolMon, pak test na viry a pak se uvidí

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:14
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Petr Nymsa:

Tak PoolMon běží a našel jsme nějaký který zabírají i přes giga a půl, což asi budou ti šmejdi jedni 8-) co tedy s nimi ? Najít co jsou zač, odinstalovat úplně a instal novějších ?

Nahoru Odpovědět 19.11.2013 22:54
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jan Vargovský:

No, třeba toto :) však googluj co s tím, resp. na tom stackoverflow to bylo. Já bych ti jen přetlumočil informace z googlu - to můžeš udělat i Ty :) každopádně pak se poděl jak jsi to vyřešil :)

 
Nahoru Odpovědět 19.11.2013 23:13
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Nějaká aplikace hlásí, že má nedostatek paměti?
Nebo jak jsi na to přišel?

Já třeba teď taky mám obsazeno 5GB paměti a to nemám spuštěno v podstatě nic, jeden největší proces má 400 MB.

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 0:34
:)
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Jinak pokud ti neustále něco žere cca 12% procesoru, tak ti tam něco někde visí, 12% odpovídá jednomu logickému jádru u win7, mě se to stalo taky, třeba přes process explorer si zjisti, který to je proces.

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 0:37
:)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Jiří Gracík:

Mě driver od nvidie žere asi 25% processoru, ještě jsem nějak nevyřešil proč :D

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 7:16
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Petr Nymsa:

Nehlásí. prostě jenom vidím že mám při startu OS přes 50%-60% RAM zabráno.
Co se týče (pravděpodobně) těch leaků, týká se těchto dvou tagů (driverů ?)
Podle http://blogs.technet.com/…ag-list.aspx
CMvn - captured value name (zabírá 342 458)
CMNb - Configuration Manager Name Tag (315 950)

takže jde se googlit

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 7:16
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Takže CMNb ukazuje na tyto dva soubory
hyberfil.sys - soubor kde se ukládá obsah RAM a po opětovném startu si načte zpět. Myslím že zybtečnost !
pagefile.sys - stránkování souborů, zmenšit ?
swapfile.sys

CMnv ukazuje na stejné soubory.

http://helpdeskgeek.com/…n-windows-8/

Problém je že tyto tři soubory nevidím i když jsem Admin a mám zapnutou viditelnost skrytých souborů

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 7:45
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Na tohle se nedá říct nic jiného než EPIC FAIL :` :D aneb když zapomenete vypnout Vitual Machine (Windows Server) :D teď už mám krásných 22% což je normální :)

EDIT
ale dobrá zkušenost a něco se člověk přiučil

Editováno 20.11.2013 8:36
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 8:36
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jan Vargovský:

hyberfil vypni. To na desktopu snad nikdo nevyužije :)

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 14:23
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
mkub:

vsetky tie tri subory su systemove a su skryte, aby ich uzivatel nemohol zmazat
hyberfil.sys - uklada sa obsah RAM pri hybernacii
pagefile.sys a swapfile.sys - system si ich dynamicky prisposobuje podla zaplnenia RAM a potrebe dalsej RAM
vela systemovych prostriedkov uzieraju aj pozapinane sluzby, ktore su zbytocne, ako aj aplikacie na pozadi, ktore sa spustaju so startom systemu

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 14:24
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Petr Nymsa:

Díky ale vím k čemu tyto soubory slouží :) Ale kvůli tomu jak jsem nevědomky měl zaplý Virtual mi zabíralo více než normálně.

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 14:28
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Petr Nymsa:

Prozatím to mám zaplé a problémy to nedělá. Předtím jsem měl Fast Startup taky. Na druhou stranu, Hybernaci nevyužívám, takže to je fakt asi zbytečný :D

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 14:29
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Jan Vargovský:

Jinak bych to nepsal. Já to hlavně všechny odstranil/přesunil na plotnový disk, protože SSDčku to moc nedělá dobře a je jedno kde to je :)

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 14:38
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Luboš Běhounek (Satik):

SSDčkum už je to dneska úplně fuk :)

Nahoru Odpovědět  +1 20.11.2013 14:58
:)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
mkub:

ked nevyuzivas hybernaciu, tak sa par GB da usetrit...
mimochodom v systemoch Linux je to jedno, ci sa hybernuje, alebo nie, vzdy sa swapuje a hybernuje na zvlast particiu (na SWAP), resp. moze aj do SWAP suboru :D

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 1:17
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
mkub:

ja by som tomu az tak slepo neveril...

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 1:20
Avatar
Odpovídá na mkub
Luboš Běhounek (Satik):

http://www.zive.cz/…default.aspx

Mam problem prepsat vicekrat vubec nekolik GB, natoz TB...

A system toho tolik nenauklada, aby to melo nejaky vetsi vliv (+ hybernaci a swap mam vyple, ale i kdybych nemel...)

Editováno 21.11.2013 2:12
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 2:11
:)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
mkub:

zivotnost SSD zalezi od filesystemu, lebo nie kazdy FS je setrny k SSD

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 2:27
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
mkub:

moderne FS uz umoznuju technologiu TRIM, ktora rozprostrie zapis a prepis po celom disku a tym setri pamatove bunky
a takisto SSD sa nemusia defragmentovat (vlastne defrasgmentacia moze znizit taktiez zivotnost media)

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 2:32
Avatar
Odpovídá na mkub
Luboš Běhounek (Satik):

Ja mel za to, ze to uz dnesni radice SSD disku delaji samy :) .

Nahoru Odpovědět 21.11.2013 2:41
:)
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Aha, TRIM je spoluprace disku s OS :)

Nahoru Odpovědět 21.11.2013 3:09
:)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
mkub:

musi byt spolupraca filesystemu a disku a TRIM musi podporovat ci uz FS ale aj samotny disk

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 10:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 31 zpráv z 31.