Avatar
Sxmanek
Člen
Avatar
Sxmanek:

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda je tu někdo kdo rozumí business modelu, který používá MariaDB. Jedná se o The Hacking Business Model.

 
Odpovědět 20.7.2015 13:40
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Sxmanek
shaman:

Myslim ze kazdy kto si precita text a vie anglicky tomu porozumie. http://hackingbusinessmodel.info/
Unika mi ale pointa tejto diskusie.

Nahoru Odpovědět 20.7.2015 14:19
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Sxmanek
Člen
Avatar
Sxmanek:

Jde mi konkrétně o ty zisky. Všude se píše, že je to non-stock a non-profit organizace na těch stránkách píšou cosi o rozdělení zisků na konci roku a vypuštění 100 000 akcií. Těmi zisky jsou myšleny peníze od investorů?

 
Nahoru Odpovědět 20.7.2015 14:37
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Sxmanek
shaman:

Hacking busines model je vlastne ferovy model ako si zisk rozdelia programatori ktori na projekte makali.
Ano, kazdy kto prispeje na projekt je vlastne investor a to co investuje je zisk projektu ktory sa prerozdeluje. Ak je projekt uspesny a ide spravnym smerom a je opensource, tak vela investorov investuje radsej do tohoto ako do nejakeho licencovaneho produktu. Zaroven support a pridavanie funkcionality tiez generuje dalsi zisk. Tento zisk sa potom prerozdeli podla hacking business modelu.

Nevedel som ze MariaDB pouziva takyto business model. Daj daky link.

Nahoru Odpovědět  +1 20.7.2015 15:02
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Sxmanek
Člen
Avatar
Sxmanek:

Přidávání funkcionality? http://www.forbes.com/…iness-model/

 
Nahoru Odpovědět 20.7.2015 15:13
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Sxmanek
shaman:

Vdaka za link.
Ano, ak by mariadb kopirovala funkcionalitu mysql aky by bol jej zmysel? Ak by linux kopiroval windows aky by bol jeho zmysel? Ak by PHP kopirovalo javascript aky by bol jeho zmysel? Vsetko nove sa vyvyja vlastnym smerom, podoba sa na nieco ine ale ponuka vlastne riesenie problemu. To je aj dovod, preco existuje tolko automobiliek a nie len jedna najlepsia.

Nahoru Odpovědět 20.7.2015 16:27
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.