Diskuze: Mono - odtabování skupiny

Volná diskuze Mono - odtabování skupiny

Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
postrádám jedinou - pro mě však sakra důležitou funkci - označení textu a posunutí o tab/y vzad. Má takovouto funkci Mono? Děkuji.

 
Odpovědět 2.1.2013 20:46
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Mono je přece jen kompilátor a běhové prostředí. Ve Vimu jen zadám gg=G a mám přeformátováno. Během psaní se tím nezatěžuji.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Ano - ve Vimu dělám - ale přecijen to není tak efektivní jako kombinace Vimu a Mona... Protože přesun mezi soubory a kopírování mezi soubory... Než pořád separovat okno, nastavovat výšky... Pořád si říkám, že třeba časem budu moci v negrafickém prostředí psát efektivněji - zatím jsem byl vyveden z omylu...

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:56
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Jaké separování okna? Jaké nastavování výšky? To neznám. Vim se chová úplně jinak.

Asi používáš GVim, který mi nesedl.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Ani omylem... Používám Vim - vždyť jsem psal, že se grafiky chci zbavit...

split soubor

A v aktuálním okně nastavuji výšku...

http://www.nti.tul.cz/…vim/okna.htm

http://www.nti.tul.cz/…pa/docs/vim/

Umím již přes půlku příkazů + Regex - a jak jsem psal - pořád je promne negrafika přítěží - naopak kombinace přínosem... Viz. přechody mezi plochami - efektivnější, než neustálé minimalizace a maximalizace...

OT:

Neznáš dobrý tutorial na nespustitelné instalační balíky? Tedy které nejsou v balíkovém systému - a musí se stahovat z webu. Jasně - ty jednodušší stačí jet podle instrukcí - ale já myslím takové ty u kterých se tomu musí více rozumět... Děkuji.

Editováno 2.1.2013 21:11
 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:07
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

split používám jen když si něco chci vytáhnout z jiného souboru a hned to okno zase zavírám. Takže vlastně už ani nevím, jak se mezi okny přepíná a jak se dělají maximalizace a minimalizace :)

Tutoriál najdeš vždy v souboru README nebo INSTALL příslušného balíku. Nejčastěji je to trojice

./configure
make
sudo make install
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Jak jsem psal - jet podle instrukcí - nejsem blb. Ale dost často jsme s bráchou zůstávali v koncích. Chtěl bych si vůbec celkově osvojit práci s kompilováním, příkazy, atd... Prostě v něčem se vrtat - aby to pro mě pak byla hračka...

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:19
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Jo, na to odtabování stačí označit blok a zmáčknout "=".

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Jo - takže Vim. Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 21:25
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Ctrl + Alt + Home = Mono...

 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 12:34
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tak tohle mi ve Vimu nefunguje a podle mne by ani fungovat nemělo. Pokud to však nemáš přednastaveno v makrech. V nich je možné vše.

Posunutí o jeden tab vlevo je také "<".

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 12:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

"Ctrl + Alt + Home = Mono..."

" = Mono..."

Odpověděl jsem si na otázku... :)

(Navíc jsou zkratky nastavitelné - akorát to mají trochu nešikovné - pokud chci zapsat třeba #, nebo <>,... - a ne použít jako zkratku - v tom se mi líbí režimy Vimu - ale VS je důkazem, že to jde i mimo režimy...)

Editováno 3.1.2013 13:30
 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 13:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Nevím co si představuješ pod pojmem Mono. Pro editaci používám Vim, pro kompilaci gmcs přes make a pro spuštění mono. Žádný VS tady nemám.

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 13:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Visual Studio - v něm jsem dříve dělal - nyní dělám ve Vimu a Monu... Ve Vimu dělám ještě Common Lisp... Dost jsem uvažoval o C/C++ - ale nakonec bloudím temnotou a čekám na světlo... :) Jedno vím - jsem objektově založen...

Jooo - Mono - dobrá tak tedy bez zkratek - MonoDevelop - lepší? :)

Editováno 3.1.2013 13:46
 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 13:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

No jo, MonoDevelop je něco jiného než Mono. Tuhle nadstavbu neznám.

Common Lisp se nejlépe dělá v Common Lispu :)

Ještě můžeš zkusit jazyky Python a Lua. Ty jsou také objektové.

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 13:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Programy ladím na PC, které je asi 50 km ode mne. GUI by mi asi trochu lagovalo. Kromě toho jeden server na cestě mi blokuje X-protocol, takže mám smůlu. Dá se to sice protunelovat, ale už jsem si tak nějak zvykl na Vim a Make ...

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 14:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Python používám - jako výpomoc - docpal se úplně všude - takže si jej kdykoliv zneužiji - ale neberu jej jako plnohodnotný jazyk... Ještě bych to specifikoval - raději neinterpretované jazyky... :) Jo - možná jsem zpohodlněl z C# - jenže u něj mě štve ta robusnost - se kterou sedí na místě - na druhou stranu se mi líbí silné typování a statičnost - jen jak jsem psal - něco méně robusného a ne tak příliš sedícího... Prostě brát kvůli mouše raketomet... :) Jo - jsem náročný - jenže zase u nižšího jazyka bude zbytečně moc práce - takové něco mezi... :)

Editováno 3.1.2013 14:04
 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 14:01
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Na každý typ úlohy je vhodný jiný nástroj. Džíp se nehodí na dálnici a Lambo do lesa. Na spoustu úloh si vystačím s bash a awk, ale na GUI se to použít nedá.

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 14:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Jo - na toto jsem si již celkem zvykl - ale stejně bych se raději motal kolem jednoho kopce... :) Asi si teď pohraji s Linuxem - na to by jsi použil co? :) Tedy nějaké výukové hrátky...

 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 14:15
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Obvykle začnu tím, že napíšu příkaz v Bashi. Pokud to funguje a je toho víc, uložím to do souboru. Takhle mi už vzniklo pár vícevláknových aplikací ...

Pokud mi nestačí výkon, sáhnu po jiném kalibru. Často PHP, někdy CLisp, jindy Python. Na drcení čísel Octave nebo Fortran, ale to jen když je toho fakt hodně (simulace). Na tabulky s milióny řádek se dá vystačit s awk. Na náročnější manipulaci s daty (potřeba ACID) používám SQLite3.

Výhoda těchto nástrojů je zpravidla v tom, že nadefinuješ rozhraní a máš za pár minut hotovo. Často kvůli tomu ani nespouštím editor. Na zbytek úloh se dá použít Java nebo Mono, ale to už trvá déle.

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 14:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.