Avatar
done
Člen
Avatar
done:

Zdravím všechny, mám následující problém:
Používám OS Ubuntu a používal jsem Chromium, ale přešel jsem asi před měsícem na Firefox a když je spuštěný, tak většinu času se mi přehřívá notebook. Koukl jsem se tedy do běžících procesů a zjistil jsem že Firefox využívá 49% CPU , Chromium mělo většinou 1 - 2%. Raději jsem tedy Firefox přestal používat.
Může mi prosím někdo poradit, čím by to mohlo být ?

 
Odpovědět 28.12.2013 9:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Kit:

Mám firefox spuštěný 7 dní v kuse, má kolem stovky otevřených panelů, zátěž CPU kolem 1 %. Můžeš v něm mít nevhodný plugin nebo otevřenou nějakou pitomou stránku se sněžením.

Nahoru Odpovědět  +1 28.12.2013 9:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
done:

Je to možné, jednou se mi stalo, že jsem Firefox ukončil ale ten proces který tolik přetěžuje stále běžel, tak jsem ho musel ukončit zvlášť. Asi to zkusím přeinstalovat, jestli to pomůže.

 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 9:34
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Kit:

Obávám se, že Svatá reinstalace ti moc nepomůže.

Nahoru Odpovědět  +1 28.12.2013 9:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
done:

Možná že to šlo špatně už od začátku, ale já jsem Firefox nepoužíval. Rozhodně nemám nainstalované žádné rozšíření ani nic podobného, Mozilla Thunderbird také nepoužívám.

 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 9:40
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:

celkovo mam zle skusenosti s Firefoxom... ked zacne padat, tak pada kazdych 5 minut a pracovat s nim sa vobec neda

 
Nahoru Odpovědět 28.12.2013 13:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:

Když začne Firefox padat, stačí udělat "vacuum" na jeho registry. Žádná informace se neztratí, jen se defragmentují. Je nutné to dělat při vypnutém Firefoxu, obvykle to stačí jednou za půl roku.

Nahoru Odpovědět 28.12.2013 13:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.