Diskuze: Účty uživatelů a vedení vlastního přehledu karet

Volná diskuze Účty uživatelů a vedení vlastního přehledu karet

Avatar
Lucyk
Člen
Avatar
Lucyk:

Ahoj,
mám vytvořenou SQL databázi s vydanými kartami, které jsou zobrazovány formou tabulky. K této tabulce bych chtěla přidat tlačítko "přidat do seznamu", kdy uživatelé, kteří by byli registrováni na stránkách by mohli tohoto tlačítka využít a díky němu by se jim v uživatelském účtu tvořil seznam karet, které tímto tlačítkem označily. Tzn. že by si vedli takový seznam svých karet. Nějaký nápad prosím, pomocí čeho bych mohla takovéto funkce dosáhnout? Nějaký redakční systém? Nebo jaké použít k tomu nástroje, programy?
Zatím mám pouze zobrazování SQL tabulky. Registrování uživatelů a tlačítko ke každé kartě v tabulce vyřešeno nemám, neboť marně hledám na internetu inspiraci jak to spárovat.
Děkuji za každou radu či poznámku.

 
Odpovědět 2. července 17:11
Avatar
Odpovídá na Lucyk
Petr Čech (czubehead):

Kolik z toho jsi dělala ty? Vypadá to, že prakticky nic... pokud se chceš programováním zabývat, měla by sis nastudovat MVC architekturu, kde budeš mít kontroler karet. Mimochodem, myslíš platební karty? Není nejlepší nápad, je to celkem nebezpečné v případě úniku.
Jo a je to v úplně špatné sekci, patří to do předpokládám PHP.

edit: Pokud se programováním zabývat nechceš, prostě to řekni a někdo ti to za peníze udělá (pořád snazší než se naučit programovat)

Editováno 2. července 22:53
Nahoru Odpovědět  +2 2. července 22:51
Why so serious? -Joker
Avatar
Lucyk
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Lucyk:

Myslím, že jsi nepochopil princip a hned to vztahuješ k platebním kartám. Karty byly jen příklad, mohlo by se jednat o CD, knihy apod.
Prosím tedy o uzavření tématu.

 
Nahoru Odpovědět 3. července 0:29
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lucyk
Adam Ježek:

Diskuze se tu neuzavírají (pokud se to nerozjede ve flame a off topic) a volba označit jako řešení, se používá na komentáře, které vyřešily autorův problém.

Nahoru Odpovědět 3. července 0:32
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Lucyk
Dominik Gavrecký:

Ja súhlasim s Petrom keď nevieš spraviť tak jednoduchú vec vráť sa k článkom PHP a určite tam bude dokonca aj časť kódu ktorú budeš môcť použiť ...

Nahoru Odpovědět 3. července 0:47
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:

To si s jednou tabulkou nevystačíš, vidím to tak optimálně na tři. První uživatel, kde je seznam registrovaných, jejich ID bude použito pro párování. Druhá tabulka karty (asi nějaké sběratelské) kde ID karet bude fungovat pro párování. A třetí párovací tabulka, zde bude asi nejvíc záznamů a proto je potřeba aby byla co nejjednodušší. Tady se propojí ID uživatele a ID karty (a třeba datum, kdy si ji připojil). A co se tlačítka týká. Nehledej v tom žádnou těžkost. Do session si uložíš ID uživatele a když budeš vyjíždět seznam karet, můžeš výpis omezit na ty, které uživatel ještě nemá. Celé to vložíš do formuláře a ke každé kartě přidáš tlačítko "přidat" a jako hodnotu bude mít ID karty. Jak na to klikne, PHP script, na který bude formulář odkazovat, zapíše ID karty k ID uživatele, které si přečte ze Session a vytvoří záznam v párovací tabulce. Ta se může použít i na výpis těch co má přidané, nebo to dál editovat. Atd. A pak stránku vrátí tak kam potřebuješ.

Editováno 3. července 1:30
Nahoru Odpovědět  +2 3. července 1:27
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Martin Dráb:

Ono by ta párovací (M:N) tabulka ani nebyla potřeba za předpokladu, že by jedna karta mohla patřit nejvýše jednomu uživateli (neob právě jednomu uživateli, to je detail). Pak by stačilo si v tabulce karet přidat sloupec s ID uživatele, který danou kartu vlastní.

Trojtabukové řešení je samozřejmě univerzálnější.

Nahoru Odpovědět 3. července 1:43
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Lucyk
Člen
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Lucyk:

Děkuji, tohle se mi zdá už jasnější jak to celé lze "udělat". Nastuduji o tomto způsobu více. Je pravdou, že jedna karta může patřit více uživatelům, takže se asi M:N tabulce nevyhnu.

 
Nahoru Odpovědět 3. července 4:09
Avatar
Odpovídá na Lucyk
Petr Čech (czubehead):

Straight to the point: jak moc umíš PHP? Umíš ho vůbec? Působíš strašně zmateně.

Nahoru Odpovědět 3. července 7:51
Why so serious? -Joker
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.