Avatar
Iwitrag
Člen
Avatar
Iwitrag:

Ahoj, učím se C# a pracuji s Visual Studiem... moc se mi líbí, jak Visualko samo zarovnává bloky - např.
if (výraz)
{
    // blabla
}
Dá se toto chování simulovat i v NetBeans? Např. pluginem nebo někde přímo v nastavení? V NetBeans pracuji s Javou, XHTML, CSS, JS a PHP, takže využívám obě IDE.

Mockrát díky

Editováno 6.2.2014 15:34
Odpovědět  +1 6.2.2014 15:34
Učím se ostře vidět.
Avatar
Odpovídá na Iwitrag
Michal Žůrek (misaz):

no nevím, v NetBeans se toho moc nedá. Každopásně XHTML, CSS, JS i PHP můžeš psát taky ve VS, takže jestli ti to tam vyhovuje víc.

Nahoru Odpovědět  -2 6.2.2014 15:37
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Iwitrag
Jan Vargovský:

Source -> Format code (alt + shift + f)

 
Nahoru Odpovědět 6.2.2014 15:37
Avatar
Iwitrag
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Iwitrag:

Ahoj, tato funkce mi udělá drobné úpravy jako např. v PHP přidá mezery z obou stran u tečky (u spojování řetězců), odsadí, apod... leč složené závorky nechá tam kde jsou...

Michal Žůrek (misaz) Právě na ten web mi více vyhovuje NetBeans, ve Visualku se mi dělá dobře opravdu jen C#... nějak jsem si takto zvykl :)

Nahoru Odpovědět 6.2.2014 15:45
Učím se ostře vidět.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Iwitrag
Jan Vargovský:

Jak to myslíš nechá tam kde jsou? C# má trošku jiné konvence na kód než Java.

 
Nahoru Odpovědět 6.2.2014 15:47
Avatar
Iwitrag
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Iwitrag:

Prostě s nimi nic neudělá - neposune je... Ty jazyky mi přijdou tak podobné, že konvence si tady spíš určuje programátor...

Ale už jsem na to přišel :)

Tools -> Options -> Editor -> Formatting -> Braces -> New Line

A už to dělá přesně jako ve Visualku :)

Nahoru Odpovědět 6.2.2014 15:52
Učím se ostře vidět.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Iwitrag
Jan Vargovský:

Jestli myslíš třeba

if(...){
}

za

if(...)
{
}

Tak jsi asi neviděl dost programátorů, neviděl jsem nikoho kdo by to používal jinak,v C# se píše na nový řádek v Jave ještě na ten starý.

 
Nahoru Odpovědět  +3 6.2.2014 15:57
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:

a ja vsade pisem v tomto tvare:

function () {
  if (...) {
    1_prikaz();
    2_prikaz();
    .
    .
    .
    n_prikaz();
  }
  prikaz_a();
  prikaz_b();
  .
  .
  .
  prikaz_n();
}

inac zapis blokov tak, ci tak je jedno, parser prazdne znaky (medzeru, tabulator, poznamky) ignoruje

 
Nahoru Odpovědět 6.2.2014 19:49
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:

U javy je také běžné psát else na stejný řádek jako uzavírací závorkou pro if

if(...){
  ...
}else{
  ...
}
Nahoru Odpovědět  +1 6.2.2014 19:56
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.