Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Ahoj,
jak se dá spočítat, za jak dlouhou dobu se přes sériový port protáhne danné množství dat?

baudrate / počet bitů  = kolikrát se to stihne za vteřinu

Doufam že to počítam špatně :D protože mi vychází, že je mimo možnosti portu s baudrate 9600 protáhnout skrz něj 120 bytů pod 50ms (9600/960 = 10 > 100ms)
Díky

Odpovědět 12.12.2014 19:35
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:
počet bitů / baudrate  = kolikrát se to stihne za vteřinu

Btw, příště zapoj hlavu. Když si schopen za vteřinu protočit 9600 bitů tak za jak dlouho proteče 1/10 z toho (960)? :)

Editováno 12.12.2014 19:45
 
Nahoru Odpovědět 12.12.2014 19:44
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Tak já sem asi úplně mimo. Jestliže za vteřinu proteče 9600, desetina proteče za desetinu vteřiny. Ale 960/9600 = 0,1, takže by to znamenalo, že se to stihne zadeset vteřin. Nemělo by to bejt bity/baudrate = čas ve vteřinách a né koikrát za vteřinu? A nebo mi už úpně hráblo? Každopádně se asi schodneme na tom, že 960 bitů se pod 50ms protlačit nedá, že?

Editováno 12.12.2014 19:51
Nahoru Odpovědět 12.12.2014 19:50
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.