Diskuze: Yet Another Programming Language

Volná diskuze Yet Another Programming Language

Avatar
Posix
Člen
Avatar
Posix:

Ahoj, chtěl bych si udělat svůj jazyk. Kromě primitivních datových typů tam budou i uživatelské typy třídy, struktury atd. Zajímalo by mě, co byste si mysleli o tom, že co jeden soubor, to jedna třída, struktura, enum... Název by se odvodil o jména souboru a na začátku by bylo klíčové slovo class, struct,... jen pro určení, o co se jedná. Samozřejmě by tam byla nejaká hierarchická adresářová struktura jako jsou balíčky v javě. Na druhou stranu mi přijde, že je to docela overkill, když třeba nějaký soubor se strukturou bude mít jen pár řádků. Takže zvykli byste si na to nebo to mám udělat klasickým způsobem a tedy, že např. třídu udělám jako class Jmeno {....}

Odpovědět  -1 11.6.2014 14:14
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Posix
David Čápka:

To je snad dobrá praktika, že co soubor, to třída/struct/enum. Je to naprosto běžné. S velkým počtem malých souborů není problém, pokud jsou zařazené do balíčků.

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 14:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Posix:

A co si myslíš o odvození názvu typu podle jména souboru?

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 14:39
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Posix
David Čápka:

Chlape, udivuješ mě. Tohle je přeci naprosto základní dobrá praktika. Soubor obsahuje vždy jednu třídu a jmenuje se přesně tak, jako ta třída. Pokud jsi doteď takhle neprogramoval, je asi čas začít.

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 15:03
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Luboš Běhounek (Satik):

Viděl jsem i v C# soubor se stovkami tříd :D

Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2014 15:14
:)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
David Čápka:

Já jsem toho viděl :D Ale to neznamená, že bys to měl dělat. Výhodu to má asi jen když chceš používat minifikovanou verzi nějaké knihovny v jednom souboru.

Editováno 11.6.2014 15:16
Nahoru Odpovědět 11.6.2014 15:15
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Luboš Běhounek (Satik):

Však nedělám, to byla jen reakce na
"Soubor obsahuje vždy jednu třídu a jmenuje se přesně tak, jako ta třída."
:)

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 15:17
:)
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
Milan Křepelka:

Musím ti vzdát hold. Programuji poměrně dlouho a udělat syntaktickou analýzu kódu, kompilátor, zaintegrovat to do nějakého slušného IDE....

Na rovinu říkám, že bych to nedal. Nechci tě odrazovat, jen říkám tohle bude potřebovat vyšší formu vzdělaní a nasazení než ... A co si myslíš o odvození názvu typu podle jména souboru? ....

Zkus si to rozkouskovat na menší cíle.

 
Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2014 15:26
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:

On už to má, účastnil se jedné zdejší soutěže a odevzdal skvělé řešení i s dokumentací. Jsem zvědavý, co z toho vyleze, už předtím to bylo dost dobré.

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 15:33
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Posix:

Milan Křepelka
Teď pujde o neco jineho. Porad zkousim neco jineho, proste "challenge accepted" :D Kamos chce delat delat neco jako je arduino, akorat "vic pro blbecky", jak rikal :D A ja k tomu chci udelat jazyk. Nemyslete si, ze jde o neco velkeho. Proste to chceme zkusit.
Premyslel jsem, ze pro zjednoduseni by to mohl byt jen prekladac do jazyka C, takže o hodně věcí bych se nestaral. A nějaké jednoduché IDE už je jen na doplnění :D

Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2014 16:10
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
Filip Šohajek:

Pro tyto účely by se nejlépe hodilo udělat pár knihoven pro C/C++, pokud ovšem nemáš ke tvoření vlastního jazyka pádný důvod.

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2014 17:39
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.