Diskuze: začínam

Volná diskuze začínam

Avatar
Neaktivní uživatel:

rád bych se stal programátorem jenže vůbec nevím jak začít umím trochu batch (jen příkaz msg,a ty % příkazy jako např. %random% %infopc% %user% atd... a ještě shutdown) dal umím udělat primitivní web přes redakční systém wordprees jen je mi to trapné ale nevím kde se dělá menu (tehdy jsem měl u webgardnu) a umím v gamemakeru udělat primitivní bludiště XDDD přiznávam že nic neumím a rád bych se naučil programovat... (a chci být i programátor) prosil bych odpověď na e-mail...

Odpovědět 18.6.2012 17:00
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Jančík [sczdavos]:

Pokud chceš začít programovat doporučuji si prvně projít alespoň menu. Například položku "Jak začít".

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 17:02
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Neaktivní uživatel:

aha to jsem přehlédl tak díky moc :-)

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 17:04
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:

a taky bych se rád zeptal já mám windows visty a nejde mi přikaz msg jak to? v 7. to funguje tak jak si to mám zprovoznit u vist?

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 17:30
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Čápka:

Jeslti myslíš v Batchi, tak ten příkaz byl odebrán. Teď se používá PowerShell. Jinak koukám, že sis sczdavosovu radu nevzal moc k srdci, když opět ztrácíš čas s Batchem.

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 18:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
matesax:

Co ti mohu doporučit - nauč se v programu petr - zde: http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Velice rychle a snadno pochopíš programovací principy a pak se snadno naučíš programovat v konkrétním jazyku - pro web nejspíše Java (Html 5, Java Script a tak...) a pro okenní aplikace C - nejlépe C+++, či C# - možná Pascal - Delphi...

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 18:35
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

Pardon - místo C+++ jenom C++. :) A petr jest Petr... :)

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 18:41
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Čápka:

Záleží, co chceš dělat. Na weby HTML a PHP, na desktopové aplikace C#. C++ bych v žádném případě nedoporučoval, ani žádné pascaly a podobné věci, co jsou již několik let mrtvé.

Když se podíváš sem: http://www.itnetwork.cz/index.php?… , určitě nic nezkazíš.

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 19:15
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Právě Pascal mi moc mrtvě nepřipadá - bratr se tomu věnuje (programování v Pascalu) a je přesně opačného názoru,...

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 19:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

V Pascalu jsem kdysi dělal hodně programů. Ovšem jen do chvíle, než jsem poznal Clipper. Jeho výhody mě dostaly natolik, že několik let jsem programoval jenom v něm. Dokonce jsem si v něm napsal i svůj vlastní interpretr a doprogramoval nějaké funkce v Assembleru. Bohužel dnes je Clipper už také mrtvý.

V Pascalu byla pro mne nejvíce omezující statická velikost polí a řetězců. Muselo se to nahrazovat dynamickými strukturami a to už tak příjemné nebylo. Delphi to už snad má vyřešeno, ale i tak mě návrat k Pascalu neláká. Byl dost ukecaný a to já nerad.

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 19:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Tvůj bratr evidentně nemá přehled v návrhu a vývoji programovacích jazyků.

Zaprvé nazývejme věci pravými jmény, když už, tak Object Pascal nebo Delphi. Pascal je dávno pod drnem, neuměl ani objekty a ty v BP7 nepovažuji za objekty.

Co se týče Delphi, tak to jsem s tebou již také jednou řešil a nevím, proč to opět vytahuješ. To, že bylo před 10ti lety populární a teď na tom pár firem ještě dojíždí neznamená, že to není mrtvé. Pokud vím, tak objektový návrh Delphi je 100 let za opicema, stejně kvalita VCL komponent kde je kód ještě pro Windows 3.11. Ten jazyk neměl donedávna ani foreach cyklus (což nasvědčuje tomu, jak je navržen), nemá to garbage collector, je to pomalé, nepodporované, knihovny jsou zastaralé nebo neexsitují. Dělají v tom jen ti, co udržují při životě staré projekty firem a ty to ještě bude pár let živit, než si firmy koupí nový software. Dělal jsem v tom intenzivně několik let, vím, o čem mluvím. Kdyby tvůj bratr měl znalosti jiných jazyků, určitě by v Delphi nedělal.

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 20:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

No dělá v Javě (a všechny ty serepetky okolo - PHP, JS,...) - dělá pro firmu na webový design - jen prostě nevím, komu mám věřit,...

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 20:06
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Věř si komu chceš, já jsem o svém názoru i zkušenostech přesvědčen a nemám potřebu ho nikomu vnucovat. Jen to tu prosím stále nevytahuj veřejně.

Nahoru Odpovědět 18.6.2012 20:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
anonym
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
anonym:

Taky si myslím, že je Pascal "mrtvý". Ale někde jsem četl, že by se na něm měl začít učit každý programátor, pochopit jak vlastně to programováni funguje. A že po naučení Pascalu je hračkou přejít na jiný jazyk. Byl prý stvořený na naučení a ne na větší projekty.

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 21:45
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na anonym
David Čápka:

Matesax: Vidíš, co děláš??!! :D

Anonym: Když před 20ti lety vytvoří černobílý fotoaparát, se kterým se velmi jednoduše pracuje, opravdu si myslíš, že má dnes smysl se s ním učit, když nemá ani digitální displej? Odvětví IT se vyvíjí obrovskou rychlostí, 20 let je zde třeba jako několik staletí v jiných odvětvích (např. stavebnictví).

Nahoru Odpovědět  +1 18.6.2012 21:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Anonym
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Anonym:

Já si právě myslím, že to nemá smysl se učit, jen píšu co jsem někde četl. A nechápu proč se Pascal učí na některých středních školách jako základ.

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2012 22:58
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Anonym
Kit:

Možná proto, že si někteří učitelé pletou informatiku s dějepisem.

Pascal byl dobrý, ale byl překonán.

next-x: Jestli se ti líbí práce v shellu, zkus Python. Ovládání podobné, ale možností mnohem víc. Vyzkoušíš si příkazy nejprve interaktivně a pak si z nich uděláš dávky.

Nahoru Odpovědět  +2 18.6.2012 23:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Neaktivní uživatel:

děkuji moc za rady atd. a tak nevím co byste mi doporučili na vytvoření povidajicího bota? něco jako ludvik.cz jenom ze offline? C#?

Nahoru Odpovědět 19.6.2012 15:24
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
cztomt
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
cztomt:

Nauč se C#, jetu na něj skvělý seriál.

 
Nahoru Odpovědět 19.6.2012 15:30
Avatar
next-x
Neregistrovaný
Avatar
next-x:

jj :)

 
Nahoru Odpovědět 19.6.2012 15:40
Avatar
ceocko
Člen
Avatar
ceocko:

Prosím který v čem byl programován tento
zdroj (resource):
object MainMenu1: TMainMenu
Left = 16
Top = 248
object File1: TMenuItem
Caption = '&File'
object New1: TMenuItem
Caption = '&New'
OnClick = New1Click
end
=============­========================­=========
a v čem tento:
1 MENU
LANGUAGE LANG_CZECH, 0x1
{
POPUP "&Soubor"
{
MENUITEM "&Nový\tCtrl+N", 1
MENUITEM "&Otevřít...\tCtrl+O", 2
MENUITEM "&Uložit\tCtrl+S", 3
MENUITEM "Uložit j&ako...", 4
MENUITEM SEPARATOR
=============­========================­========
Děkuji moc
ceocko@gmail.com

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2012 21:50
Avatar
Odpovídá na ceocko
David Jančík [sczdavos]:

To první vypadá na Delphi a to druhé asi C++.

Nahoru Odpovědět 13.7.2012 21:54
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ceocko
David Čápka:

Opravdu to tak vypadá, ale není to zdroják jako takový, je to nějaký interní resource projektu.

Nahoru Odpovědět 13.7.2012 21:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
ceocko
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
ceocko:

Ano je to ono resource zkopírované z ResHackera
ptám se protože když jsem poprvé zkoušel C++
v Microsoft Visual Studiu, tak mi to vytvořilo program ale po jeho otevření v ResHackeru nebyla
tenhle zdroj vubec zobrazen

POPUP "&Soubor"
{
MENUITEM "&Nový\tCtrl+N", 1
MENUITEM "&Otevřít...\tCtrl+O", 2
MENUITEM "&Uložit\tCtrl+S", 3

Dík za odpovědi, jsem starý začátečník....

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2012 22:04
Avatar
s2powered
Člen
Avatar
s2powered:

presne tak , neposlouchej je, jdi do c++. C# je hrozny jazyk. Sice je moderni ale ta syntaxe je tfuj hnus, :))

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 16:58
Mate nekdy dojem ze vam jde hlava kolem dokola ? To nic, staci si precist clanek na stack overflow o tom jestli je le...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

jak si udělal to tučný "object" ?? :D
nečekám že mi odpovíš,proto udělám pár pokusů :D
TUČNÉ
TUČNĚ !
<tučně!>Tučné písmo</tučně!>

 
Nahoru Odpovědět 25.7.2012 17:37
Avatar
s2powered
Člen
Avatar
s2powered:

co si budeme povidat, c++ tu jeste nejakou dobu bude a nez ho neco prekona , to uz my tu nebudem , takze je to tak.;)

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 17:43
Mate nekdy dojem ze vam jde hlava kolem dokola ? To nic, staci si precist clanek na stack overflow o tom jestli je le...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na s2powered
David Čápka:

"jdi do c++. C# je hrozny jazyk. Sice je moderni ale ta syntaxe je tfuj hnus"

C# převzal většinu syntaxe z C++, je vidět, že vůbec nevíš, jak vypadá nebo funguje. Hlavně že ho kritizuješ, naopak C++ naprosto upadá.

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 18:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
s2powered
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
s2powered:

Vim jak vypada a vim jak funguje a vubec se mi to nelibi :))

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 18:14
Mate nekdy dojem ze vam jde hlava kolem dokola ? To nic, staci si precist clanek na stack overflow o tom jestli je le...
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na s2powered
matesax:

To syntaxe C++ je příšerná - neuvěřitelně ukecaná - v poměru C++ ku C# bude mít většinu rozhodně C#,... Nechápu takovéto vrtaly - z C++ vychází C# a Java...

 
Nahoru Odpovědět  +2 25.7.2012 18:24
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na s2powered
matesax:

Jo a C++ je 100% překonán... :)

 
Nahoru Odpovědět 25.7.2012 18:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Nic není na 100 %. Stále je hodně aplikací, ve kterých je výhodnější C++, příp. Fortran.

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 20:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 34 zpráv z 34.