Avatar
Ti Va
Člen
Avatar
Ti Va:

Zdravím,

mám několik projektů, kde využívám ethernet shield, který má stavové led „TX“ „RX“ „COLL“ „FULLD“ „100M“ „LINK“ „PWE“ celé arduino mám ale umístěno v krabici a tudíž jsou mi tyto LED pro vizuální kontrolu k ničemu – potřeboval bych tedy několik „externích“ led připojených přes odpor na arduino aby svítili/blikali uplně stejně jako LEDky na desce – lze nějak vyčíst aktivitu ledek na ethernet shieldu tak, abych tuto aktivitu mohl přenést na externí ledky, případně využít nějaký LED modul?

 
Odpovědět 8.12.2015 14:33
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ti Va
Adam Ježek:

Nejjednodušší bude buď vyvrat díry do krabičky (bylo tu ethernet shieldu, už taky blbnu :D ), nebo vzít ty proužky světlavodivýho plastu, jak se to používá aby LEDka svítila o pár cm dál než je, nebo napájet k LEDce dva dráty a na ně další LEDku s odporem.

Editováno 8.12.2015 17:19
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 17:16
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Ti Va
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Ti Va:

Vyvrtat díry do krabičky a nechat to svítit není řešení, to už tam můžu dát zrovna průhledný dekl, ale chci aby to trošku vypadalo - to už to radši nechám bez ledek. Pájet něco na ty smd ledky ... no nevím - bojím se, že bych to zprasil, navíc se obávám, že na to plošňák není stavěný a brzo by to odešlo. Nad malýma světlovodama jsem přemýšlel, ale on se musí fixovat přímo na zdrojovou ledku (tavná pistol?) a výstup přesně v díře na deklu - je to dost přesná práce, na kterou nevím jestli si troufnu, navíc ty ledky jsou tak blízko u sebe, že by byl na světlovodu vidět svit i vedlejší ledky. Softwarově to tedy skutečně nejde? :(

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2015 21:15
Avatar
Odpovídá na Ti Va
Michal Žůrek (misaz):

ne. Jeda že by byl firmware toho shieldu Open source a to obvykle nebývá.

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 22:23
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ti Va
Adam Ježek:

Softwarově vytáhneš možná tak PWR a LINK(pokdy by si na začátku loop zkontroloval připojení k routeru a podle toho přepnul LEDku). Když by si při čtení/zápisu do sériovýho portu volal další funkci co by blikala, tak možná ještě TX/RX. Toť vše. A bude to dosti náročné.

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 22:31
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

ono jestli by nebylo jednodušší vyvést jednu ledku, která indikuje stav nějakého pingu.

Nahoru Odpovědět 8.12.2015 22:34
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ti Va
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ti Va:

škoda, myslel jsem, že to bude jednodužší, asi zkusím opravdu vyvést jen PWR (defakto může svítit furt - není třeba žádná detekce) a LINK (stav pingu)

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2015 11:18
Avatar
Ondřej Pohořelý:

navíc ty ledky jsou tak blízko u sebe, že by byl na světlovodu vidět svit i vedlejší ledky.

A nešlo by dát jen mezi ně nejakou destičku ?

Nahoru Odpovědět 16. ledna 22:25
Nezastavuj se dlouho protože život nikdy nečeká !
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.