Diskuze:

HTML a CSS HTML a CSS American English version English version

Avatar
reverse nitram
Neregistrovaný
Avatar
reverse nitram:

ahoj,

#option
        {
                left:20%;
                top:40%;
                position:absolute;
                width:35%;
                height:35%;
                background-color: green;
        }

jak je z kódu vidět, tak option se velikostně přizpůsobuje šírce a výšce prohlížeče. To mi celkem vyhovuje, ale chtěl jsem mít tento option kulatý(border-radius), ale nevím jakou hodnotu tam dát, protože okno má proměnou šířku. Zkoušel jsem nastavit 35% ale je to takový divný elipso-obdelník.

Dá se to nějak pořešit aby to bylo vždu kulaté nebo u nastavování přes procenta nejde? Díky

 
Odpovědět 21.4.2013 11:59
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

vždy kulaté (jestli myslíš kruh) můžeš nastavit jako

border-radius: 100%;
Nahoru Odpovědět 21.4.2013 15:18
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
reverse nitram
Neregistrovaný
Avatar
reverse nitram:

když to tam dám, tak to je furt ten šišoid

 
Nahoru Odpovědět 21.4.2013 15:40
Avatar
Odpovídá na reverse nitram
Michal Žůrek (misaz):

Protože prohlížeš má obvykle tvar obdélníku.

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 16:11
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
reverse nitram
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
reverse nitram:

a když to mám v divu který má hodnoty width a height stejné? v pixelech?

 
Nahoru Odpovědět 21.4.2013 18:43
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na reverse nitram
Petr Nymsa:

Prohlížeč resp. obrazovka je většinou ve tvaru obdélníku. Předpokládám že umíš procenta. 35% šířky bude rozhodně jiné než 35% výšky ;)

Editováno 21.4.2013 19:07
Nahoru Odpovědět 21.4.2013 19:07
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Nejjednoduší to bude přes javascript

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 19:49
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na reverse nitram
Jiří Gracík:

Nenapadá mě jediný dobrý vysvětlení proč by se měl roztahovat se stránkou. Ale čistě csskem ho dost pravděpodobně nenaučíš být čtvercem :D

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 19:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.