Diskuze: 3x Barvy na stránku

HTML a CSS HTML a CSS 3x Barvy na stránku American English version English version

Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Zdar programátoři,

mám na takový dotaz, mám tři barvy na stránku a když chci do druhé (sloužící pro hlavní obsah) hned napsat nadpis první úrovně, tak se mi ty dvě první barvy rozjedou a udělá se tam mezera, jak udělat to aby se ta mezera nezobrazovala (čili nerozjeli se mi barvy)?

Pro CSKO:
.hlavicka {background:#13203b;height:22%;}
.obsah{background:#cabe60;height:80%;}
.paticka{background:black;height:5%}
<div class="hlavicka">
sdasda
</div>

<div class="obsah">
<h1>dsadas</h1>

</div>

<div class="paticka">
adsadsa
</div>

Díky moc za pomoc.

Odpovědět 17.11.2013 10:49
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

je tam asi nějaký defaultní margin. Vynuluj ho.

Nahoru Odpovědět 17.11.2013 11:02
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Honza Bittner:

Nemůžeš zadávat výšku v %, body nemá pevně nastavenou výšku ...

Zadruhé máš více než 100% => nesmysl

Nahoru Odpovědět 17.11.2013 11:03
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Dobře, takže výšky dát na px. Co mám udělat dál?

Nahoru Odpovědět 17.11.2013 11:10
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Odpovídá na Salieri
kleofas.hatlapatka:

Zdravim,

otázka pro odpovídající. Proč nepoužíváte nějaký online modul pro přímou ukázku ? Toto zde na devbooku nepochopim. :(

Jinak k řešení, h1 má deafultní mezeru je to logické, když je to nadpis, tzn. napevno mu nahusti margin a paddding na 0. K rozvržení stránky, aby se mohli počítat procent musí být z čeho ;) takže body s pevnou výškou (dal jsem HD ready na notebooku) a nebo to promyslet jinak.

Zde je ukázka řešení: http://jsfiddle.net/Kleo86/TJc8c/

Nahoru Odpovědět  +1 17.11.2013 11:45
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Honza Bittner:

Dávej si vždy na začátek csska toto :

h1, h2, h3, h4, p, ul, li, a
{
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    text-decoration: none;
    list-style-type: none;
}
:P
Nahoru Odpovědět  +1 17.11.2013 12:06
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:
*{
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    text-decoration: none;
    list-style-type: none;
}
:`
Nahoru Odpovědět  +1 17.11.2013 12:24
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:

aj tak by to šlo, hehe :D

možná bych ještě přidal border: 0px; a outline: 0px;
:)

to by mělo 90% všech rozdílů v prohlížečích vynulovat :)

Nahoru Odpovědět 17.11.2013 13:36
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.