Diskuze: bloky

HTML a CSS HTML a CSS bloky American English version English version

Avatar
Tomhaus
Člen
Avatar
Tomhaus:

Jakej mam použít blok, když mu chci nadefinovat výšku, šířku, a aby nedával odlamování řádek? A ještě jedna otázka: <div> asi nejdou dát dva vedle sebe?

Odpovědět 16.10.2014 19:45
Být lepší a chytřejší je důležité, ale někdy se musíme spokojit s tím, co máme.
Avatar
Tomhaus
Člen
Avatar
Tomhaus:

už jsem na to přišel, stačí použít <img> bez zdroje a nadefinovat mu třeba i barvu :D

Nahoru Odpovědět  -1 16.10.2014 19:52
Být lepší a chytřejší je důležité, ale někdy se musíme spokojit s tím, co máme.
Avatar
Tomhaus
Člen
Avatar
Tomhaus:

Ale u <img> se dělají rámečky. Nevíte jak to mam jinak vytvořit?

Nahoru Odpovědět  -1 16.10.2014 19:57
Být lepší a chytřejší je důležité, ale někdy se musíme spokojit s tím, co máme.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomhaus
Honza Bittner:
  1. Blokem pravděpodobně myslíš element?
  2. Nějak jsem nepochopil, co potřebuješ - vysvětli to ještě jednou, srozumitelně. :)
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 19:59
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Tomhaus
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Tomhaus:

potřebuju prostě plochu(element), které chci dát background, width, height

Nahoru Odpovědět 16.10.2014 20:03
Být lepší a chytřejší je důležité, ale někdy se musíme spokojit s tím, co máme.
Avatar
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 20:27
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomhaus
Honza Bittner:

Tak prostě uděláš element div, který nastyluješ?

//HTML
<div id="plocha"></div>

//CSS
#plocha{
  width: 100px;
  height: 100px;
  background: red url('pripadneiobrazek.png');
}

...?

Nahoru Odpovědět 16.10.2014 20:33
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Tukmak
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomhaus
Tukmak:

Pokud chceš víc divů vedle sebe, tak jim stačí nastavit css vlastnost float.

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 20:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.