Diskuze: Bugnutý obrázok

HTML a CSS HTML a CSS Bugnutý obrázok American English version English version

Avatar
Loter
Člen
Avatar
Loter:

Mám taký problém, že sa mi obrázok nechce celý načítať. Mal by sa načítať cez celý text čo je na stránke.

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<link type="text/css" href="dizajn.css" rel="stylesheet">

<style>
html { background: url(pozadi.png) no-repeat center center fixed; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; }
table {
  background-image: url(papyrus.png);
  background-repeat: no-repeat;
}
</style>
<div class="table">
<title> Pomsta Bohov-Browserová hra </title>
</head>
<body>
<center>
<form method="POST" action="">
<h1> Pomsta Bohov </h1>

<TABLE FRAME=BOX RULES=NONE BORDER=1 CELLAPADDIG=4>
<TR><TD> Meno: <TD><input type="text" name="Meno" value="" placeholder="Napíšte meno" SIZE=20>
<TR><TD> Heslo: <TD><input type="password" name="Heslo" value="" placeholder="Napíšte heslo" SIZE=20>
</TABLE>

<p><form><input type="button" value="Prihlásiť" onClick="window.location.href='stránka'"></form></p>
<form><input type="button" value="Registrácia" onClick="window.location.href='Register+script.html'"></form>  </b>
<br>
<br>

<a href="stránka" title="popis"><i>Fórum</i></a>
<a href="stránka" title="popis"><i>Screenshot</i></a>
<a href="Pomoc.html" title="popis"><i>Pomoc</i></a>
</div>
</center>
</body>
</html>

Bol by som rád keby sa všetko centrovalo na stred.

Odpovědět 27.11.2014 23:34
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Loter
tomasmanhal:

To je zase dotaz jako za krále klacka. Jaký obrázek se ti nenačítá? Jaký text chceš překrývat? Co vlastně doopravdy chceš? Protože to z tvého popisu situace nechápu.

Předpokládám, že ten "papyrus" chceš přes celou tu tabulku. Také předpokládám, že ten papyrus je zkrátka moc malý na to, aby vyplnil pozadí tabulky, když jsi nastavit no-repeat.

Nahoru Odpovědět  +2 28.11.2014 2:43
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Loter
Člen
Avatar
Loter:

Chcem aby ten papyrus.png prekril zozadu celu tabuľku a aj nápis Pomsta Bohov

Editováno 28.11.2014 7:04
Nahoru Odpovědět 28.11.2014 7:03
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Avatar
Odpovídá na Loter
Vojtěch Mašek (Woyta):

Faktická poznámka: víš, že na obrázku není papyrus?

Nahoru Odpovědět 28.11.2014 13:13
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
serifko
Člen
Avatar
serifko:

moc sa v tom nevyznam ale nie je chyba v tom css, class by nemal byt .table? takto to plati pre html tag table. myslim :-D

.table {
background-image: url(papyrus.png);
background-repeat: no-repeat;
}

Editováno 28.11.2014 14:41
 
Nahoru Odpovědět 28.11.2014 14:39
Avatar
Loter
Člen
Avatar
Odpovídá na serifko
Loter:

Bodka pred table zmení len názov classu. A obrázok Papyrusu je z googlu, toto mi vyhodilo.

Nahoru Odpovědět 28.11.2014 16:06
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Avatar
serifko
Člen
Avatar
serifko:

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<link type="text/css" href="dizajn.css" rel="stylesheet">

<style>
html { background: url(pozadi.png) no-repeat center center fixed; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; }
.table {
background-image: url(papyrus.png);
background-repeat: no-repeat;
}
</style>
<title> Pomsta Bohov-Browserová hra </title>
</head>
<body>
<center>
<div class="table">
<form method="POST" action="">
<h1> Pomsta Bohov </h1>

<TABLE FRAME=BOX RULES=NONE BORDER=1 CELLAPADDIG=4>
<TR><TD> Meno: <TD><input type="text" name="Meno" value="" placeholder="Na­píšte meno" SIZE=20>
<TR><TD> Heslo: <TD><input type="password" name="Heslo" value="" placeholder="Na­píšte heslo" SIZE=20>
</TABLE>

<p><form><input type="button" value="Prihlásiť" onClick="window­.location.href='strán­ka'"></form></p>
<form><input type="button" value="Registrácia" onClick="window­.location.href='Re­gister+script­.html'"></for­m>
</div>



Fórum
Screenshot
Pomoc
</div>
</center>
</body>
</html>

jednoducho bez tej bodky to neplati pre class="table" ale pre html tag <table>
a tiez mam <div> mimo <body></body>

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2014 17:13
Avatar
Loter
Člen
Avatar
Odpovídá na serifko
Loter:

Tvoj kód urobil toto.

Nahoru Odpovědět 28.11.2014 17:49
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Avatar
serifko
Člen
Avatar
serifko:

background-size: 1024px auto;
margin: 0 auto;
width:1024px;

skus pridat do .table toto, zarovna cely class na stred stranky a roztiahne pozadie

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2014 18:14
Avatar
Loter
Člen
Avatar
Loter:

Ešte horšie.

Nahoru Odpovědět 29.11.2014 11:00
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Avatar
Loter
Člen
Avatar
Loter:

Už som asi prišiel nato v čom je problém.
.table {
background-image: url(papyrus.png);
background-repeat: no-repeat;
}

Dá obrázok iba za tabuľku.

Nahoru Odpovědět 29.11.2014 11:32
Kto vie dobre programovať, nemusí sa pretvarovať :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.