Diskuze: CSS - pozadí

HTML a CSS HTML a CSS CSS - pozadí American English version English version

Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
velmi mě štve, že se mi nedaří taková triviálnost, jako je nastavení pozadí. Ve složce images máte ten obrázek (který pochopitelně úplně změním - jen abych tam zatím něco měl) Syntaxe rozhodně není špatně. http://ulozto.cz/…website1-zip Děkuji.

 
Odpovědět 12.5.2012 12:57
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

Mám na mysli nejnižší pozadí - to úplně ve spod.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:02
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
Drahomír Hanák:

CSS načítá obrázky od adresáře, kde se nachází CSS soubor. V BODY máš background-image: url('images/po­zadi.png'), takže načítáš obrázek ve Styles/images/po­zadi.png.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:09
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

K ASP jsem jen přičichl, ale na CSS by to nemělo mít žádný vliv, normálně dáš prvku IDčko a v CSS nastyluješ. V URL obrázku bych použil znak tilda: ~/images/pozadi.png . Ten značí kořenovou složku webu, třeba to je tím.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:10
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Tilda obecně znamená domovský adresář uživatele, na webu jsem ji ještě neviděl. Pro kořen webu se používá /images/pozadi.png

Také se dá použít html tag base.

A také se dá zapomenout na rozhazování komponent webu po všech čertech a celou prezentaci nacpat do kořene. Nevidím důvod dělat samostatný adresář pro každou ptákovinu. Obvykle bývá jeden soubor s CSS, jeden s pozadím a jeden index. Includy se dají do jednoho podadresáře, databáze do druhého, obrázky do třetího.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Tilda je speciální znak IIS (MS serveru pro ASP.NET), nevím, jestli jde použít takhle v CSS, ale uvnitř (např. v konfigách) musí být.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:25
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

V konfigu určitě, ale pokud vím, v HTTP požadavku nemá co pohledávat, resp. má tam jinou funkci.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Aha - pardon tak je to tím adresářem - jsem zvyklý z html,... Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Když budeš dávat Site.css do kořene webu (doporučuji), tak s tím potíže mít nebudeš.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 13:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Nekouknuli byste se prosím ještě do sekce C# - mám tam dotaz ohledně separátoru. Děkuji. :)

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:05
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Zajímavá odpověď. Co má sekce C# společného se souborem Site.css? Asi se na to dnes už tolik nehledí.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

To s tou vlnovkou znám - vždyť to i v té ukázce používám. :) Ale nefunguje mi to,...

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:12
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Je to pořád jedno téma - web dělám ve Visual Studiu - pomocí C# - takže první dotaz jsem směřoval do sekce C#, ale uznal jsem, že sem to patří více, ale přesunout to nemohu,...

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:13
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Myslel jsem to jinak. Navrhnul jsem ti dávat Site.css do kořene webu. Ty jsi mi na to odpověděl žádostí o nakouknutí do sekce C#. Připadlo mi to komické.

Vůbec jsi nemusel klikat na "Odpovědět" na můj příspěvek. Stačilo jen do toho chlívečku dole napsat další svůj příspěvek a odeslat. Hezky by se to zařadilo vlevo a mohli bychom si o tom dál povídat jako o dalším podtématu.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

No jo - to já vím - tak jsem se uklikl - no. :)

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:22
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Teda já vlastně chtěl, aby ti to přišlo na email a dozvědel jsi se tak o mé žádosti...

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

S ASP .NET jsem nikdy nedělal a doufám, že ani nikdy dělat nebudu. Totéž platí pro C#. Jsou to technologie vázané na Microsoft a s tím nechci mít nic společného.

Proto ti v tom nemohu poradit.

Kromě toho jsem si tady udělal vlastní napodobeninu RSS, vím tedy o každém příspěvku do diskuze.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Proto jsem napsal "Nekoukli byste se" - všichni,... :)

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 14:33
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Kit: Je zvláštní, že i hodně chytří lidé podléhají takovýmto předsudkům. C# je velmi kvalitní jazyk a je lepší než Java (už jen proto, že má modernější návrh). Sice se jedná o komerční projekt, ale to mu nijak neubírá na kvalitě. Cena VS je velmi nízká z hlediska ceny projektu, takže se investice vrátí během měsíce a máš kvalitnější prostředí. Jen protože lidé dostávají zaplaceno za svou práci, aby měli co jíst, tak je ten jazyk špatný? Nevěřím, že si tohle opravdu myslíš a jestli ano, tak budu zklamaný.

Matesax: Ty mě zničíš :D Teď se schválně věnuji tutoriálům pro C#, nyní píši 4. díl a ty začneš dělat v ASP.NET. Jen jsem k němu přičichl a je pro mne kontraproduktivní ho teď studovat, takže nemohu poradit. Nicméně sem o něm budu také časem psát.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 15:39
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Tak mě nic jiného nezbývá - s webem mám větší šanci,... Grafiku ovládám, teď i C#, takže s ASP.Net,... :)

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2012 15:43
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Můj hlavní předsudek je ten, že si program v C# nemám na čem vyzkoušet. Nemám pro něj vhodný kompilátor. Visual Studio na mém PC nejede. Prostě to není multiplatformí nástroj, funguje jen na omezené skupině operačních systémů.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 15:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Je to multiplatformní nástroj a teoreticky není důvod, aby neběžel na jiných platformách. Že se nikomu nevyplatí implemetovat CLR na méně rozšířené systémy u komerčního projektu docela chápu (Mono nepočítám jako kompletní implementaci). Jinak ten jazyk je free, nemusíš dělat ve VS, můžeš psát naprosto svobodně v Sharp develop, i když k tomu není rozumný důvod. Jen narážím na tvůj odpor k produktům od Microsoftu, řada z nich je velmi kvalitních. A že je to komerční? Tvojí Javu financuje Oracle, komerčnější společnost snad neexistuje ;)

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 15:55
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Odpor k produktům Microsoftu? Například Excel uznávám jako jejich nejpovedenější produkt.

Komerčnost mi nevadí. Ovšem jazyky C# ani Java se mi moc nelíbí, jsou na můj vkus dost užvaněné. Kvůli kdejaké ptákovině musím napsat hromadu kódu. V jiných jazycích bývá zápis mnohem kratší a přehlednější. Možná proto, že mívám ve zvyku používat různé již hotové komponenty OS a kombinovat je mezi sebou.

Hlavně používám software primárně napsaný pro můj OS. Proč bych měl používat emulátory, když mám dostatek nativních aplikací?

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 16:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

S tím dostatkem nativních aplikací bych se s tebou asi přel, neříkej mi, že neužíváš alespoň ten Excel nebo Word, kolikrát se mi stane, že to prostě v OO (tedy už Libre Office) neotevřu a i naopak, hlavně prezentace jsou rozházené, není to 100% kompatibilní.

Psal jsi, že s technologiemi vázanými na MS nechceš mít nic společného, na to narážím :)

Máš pravdu C# a Java je robustní a užvaněné, na druhou stranu jsem dělal nějakou dobu např. v Ruby a ta magičnost a dynamičnost mi neseděla, chci mít věci pod kontrolou. Ale to asi už záleží na stylu myšlení konkrétního programátora.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 16:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

S kancelářskými balíky moc nedělám a LO/OO mi na těch pár použití vyhovují. Excel ani Word nemám, kompatibilita mě moc nezajímá.

Hodně věcí dělám v Bashi, zejména pokud potřebuji zaměstnat více procesorových jader, případně zpracovat velký objem dat, na kterém by si Excel i Access vylámaly zuby. Na složitější věci použiji PHP, AWK nebo Lisp podle potřeby. Ruby mě nějak neoslovilo. Pokud potřebuji výpočetní výkon, použiji Fortran nebo C, ale to není moc často, protože zpravidla stačí najít a přizpůsobit nějaký hotový nástroj.

Nahoru Odpovědět 12.5.2012 17:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Teď mi to docvaklo: Sharp develop je také pro Windows? Z bláta do louže. Musel bych ho provozovat v emulátoru a to se mi nechce. To už raději to Mono. A než Mono, tak raději Javu.

Nahoru Odpovědět 13.5.2012 21:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Tak ty jsi speciální případ ;-) Přes 90% lidí vyvíjí ve Windows nebo používá Windows, takže tohle vůbec nemá potřebu řešit.

Nahoru Odpovědět 13.5.2012 21:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 27 zpráv z 27.