Diskuze: display hover

HTML a CSS HTML a CSS display hover American English version English version

Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

Zdravim, je mozne v css spravit to , ze ak dam hover na div , tak mi to zobrazi druhy div? ak neni ani jeden z nich parent / child element(neni su v sebe lajcky povedane :D)

 
Odpovědět 8.4.2014 22:07
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matej
Jiří Gracík:

Pokud jsou hned za sebou, tak to jde použít takto:

.hidden{
  display: none;
}
.first:hover + .hidden{
  display: block;
}
<div class="first">Přejeď myší!</div>
<div class="hidden">Schovanej</div>

Myslím, že by to tak mohlo fungovat, momentálně nemám možnost to ověřit.

Nahoru Odpovědět 8.4.2014 22:11
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Matej
Ondřej Štorc:

Ahoj podle mně to jde udělat jen přes JS.. Něco podobného jsem řešil a vyřešil jsem to tak že jsem z toho zobrazovaného elementu udělal potomka toho 1. divu (u mně to byl textbox..) a to již šlo v CSS bez problemu udělat.. Ale možná ti tady poradí zkušenější

Nahoru Odpovědět  -1 8.4.2014 22:12
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Matej:

yup ide to (islo mi hlavne o to "+" // ide aj "~" som zistil :P) dik za odpoved
//

  • ide len ak su za sebou // ~ ide hocikedy(aspon zatial co som skusal)
Editováno 8.4.2014 22:16
 
Nahoru Odpovědět 8.4.2014 22:12
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matej
Jiří Gracík:

(+) odkazuje na element hned za aktuálním elementem
(~) odkazuje na všechny za (all siblings, všechny potomci parent elementu za aktuálním elementem)

v podstatě + bere jen ten první z ~, zas tak velikej rozdíl tam není :)

Editováno 8.4.2014 22:20
Nahoru Odpovědět  +1 8.4.2014 22:19
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Jiří Gracík:

Promiň, omylem jsem ti hodil -

Nahoru Odpovědět 8.4.2014 22:22
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Michal Žůrek (misaz):

zbytečně, jde to i jen s pomocí CSS.

Nahoru Odpovědět 9.4.2014 6:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.