Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Čau jak spojím 2 divy, když je mám pod sebou je tam mezera. Chci aby byly úplně u sebe.

 
Odpovědět 7.8.2012 11:08
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Nastavíš margin obou divů na 0.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Nastavil jsem u horního margin-bottom: 0; a u dolního margin-top: 0; a pořád tam je stejná mezera.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:27
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Už jsme to vyřešil nastavením záporné hodnoty v marginu :)

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:31
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Fugiczek:

Div vynechává řádek za sebou vždy, aspoň myslím :D

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:32
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Nemám tady křišťálovou kouli, abych zjistil, co všecno máš nacpané v CSS. Třeba tam máš nastavený padding nebo border. Co já vím?

Zkus si oba divy podbarvit. Pokud se barvy setkají, problém je uvnitř - třeba tam máš table, p nebo cojávím.

Možná máš jen špatně nastavené DOCTYPE. MSIE na to občas reaguje divně.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Myslím že chyba byla spíše v tom co říkal Fugiczek, že div vynechá řádek proto se musí nastavit záporné číslo.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:37
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Kit:

Nevynechává. Zkus si tohle:

<div style="background-color:yellow">
první<br>odstavec
</div>
<div style="background-color:green">
druhý<br>odstavec
</div>
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:42
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Nemáš náhodou MSIE? V něm kdysi tato chyba byla a když neuvedeš DOCTYPE, může se u některých verzí objevit znovu.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Máš pravdu DOCTYPE jsem tam neměl.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:52
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Po doplnění DOCTYPE web ignoruje margin.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 11:56
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

A jaký DOCTYPE jsi tam dal? Musím z tebe páčit každé slovo?

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 12:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

<!DOCTYPE html>

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 13:52
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
David Čápka:

No něco tam máš špatně, mám pořád v čistírně tu křišťálovou kouli, tak ti teď nemohu říci, kde máš chybu.

Bývá zvykem poslat zdrojový kód v případě, že ti něco nefunguje. Máš tam správně tagy html, head a body? Jak margin určuješ?

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 14:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

Říkal jsi že se ti rozbila,ty máš novou ? :D

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 14:33
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
Daniel Vítek:

Souhlasím,dej sem zdroják s těmi divy + CSS...

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 14:34
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Drahomír Hanák:

Chrome nebo firebug krásně zobrazují padding, margin a celkově rozměry elementu. Stačí na ně najet v kódu (v chrome Ctrl + Shift + J) a uvidíš to sám. Nebo to udělej tak, jak říkal Kit, že nastavíš elementu pozadí.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 14:36
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Army:

Jak jsem již říkal problém vyřešen. A navíc Kit se ptal jen na DOCTYPE!

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 16:09
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
David Čápka:

Jak jsem již říkal problém vyřešen - Neříkal jsi nic, naposledy, že nefunguje margin.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 16:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Army:

Ano že nefunguje když je tam DOCTYPE tak jsem ho tam prostě nedal.

 
Nahoru Odpovědět 7.8.2012 17:05
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

No jo, ale když tam DOCTYPE nedáš, tak to každý prohlížeč zobrazí tak, jak ho zrovna napadne.

V HTML5 margin normálně funguje. Kdoví, jak to tam vlastně dáváš. Záporné hodnoty tam určitě nepatří, ve standardních prohlížečích se to zobrazí špatně.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 18:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Omlouvám se, na zdroják jsem zapomněl. Tady je:

<!DOCTYPE html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"/>
  <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
  <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Black+Ops+One' rel='stylesheet' type='text/css'>
</head>
<body>

<center>
<img  src="img/logo.png" width="500" height="250">
</center>

<div id="menu">
<ul>

<a id="button" href="1.html">1</a>
<a id="button" href="2.html">2</a>
<a id="button" href="3.html">3</a>
<a id="button" href="4.html">4</a>
<a id="button" href="5.html">5</a>
<a id="button" href="6.html">6</a>
<a id="button" href="7.html">7</a>

</div>

<div id="videobg">
<center>
<video src="video.wmv" width="400" height="240" controls="controls">
  Váš prohlížeč nepodporuje vkládání video souborů, soubor si
  <a href="img/video.wma">stáhněte</a>.
</video>
</center>
</div>

<div id="obsah">
<h4>Obsah</h4>
</div>



</body>
</html>

a css

body{
background: url('img/bg.jpg') top center black no-repeat;
}

#menu{
background-color: #f0fff0;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 1100px;
margin-bottom: 0;
margin-top: 20;
opacity: 0.9;
}

#videobg{
margin-top: 0;
width: 1100px;
background-color: #d3d3d3;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
opacity: 0.9;
}

#obsah{
width: 1100px;
background-color: #d3d3d3;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-top: 0;
border-bottom-left-radius: 20px;
border-bottom-right-radius: 20px;
opacity: 0.9;
}

h4{
text-align:     center;
}


#button{
margin-right: 50px;
height: 50px;
}

Když přidám !DOCTYPE a nastavím margin 0 je tam pořád mezera

 
Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

To způsobuje vnitřní prvek <h4>. Stačí do CSS doplnit:

h4{
 text-align:    center;
 margin: 0;
 }

a je po problému.

Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:39
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Hmm... to vyřešilo spojení divu videobg a obsah ale mezi videobg a menu je pořád mezera.

 
Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:46
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
Drahomír Hanák:

Některé prohlížeče přidávají základní margin a padding. Používám na to takový jednoduchý CSS hack.

* { margin: 0; padding: 0; }

Pak žádný element nemá margin ani padding. Ten si nastavuji sám dál ve stylech.

 
Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:50
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Máš tam navíc jedno zbytečné <ul>

Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Kit:

To je dobré, to se bude hodit.

Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Díky že jsis toho všiml :D problém byl v tom <ul>. Dal jsem ho pryč a posunulo se to k sobě :)

 
Nahoru Odpovědět 8.8.2012 15:59
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 28 zpráv z 28.