Diskuze: Dynamická výška

HTML a CSS HTML a CSS Dynamická výška American English version English version

Avatar
Raiper34
Redaktor
Avatar
Raiper34:

Caw, pls dá sa v statickom tabulkovou layoute nastaviť aby sa výška bunky nastavovala automaticky, vždy na výšku zobrazeného html súboru, aby sa tam zmestil celý? Nehccem tam ten posuvný bar.... Myslím si, že to nejde, predsa sa to volá statický..... Ale za otázku nič nedám

Odpovědět 7.2.2013 17:39
Posledná vydaná hra: http://www.islandsoft.cz/index.php?art=hra-akcna-space-resistance
Avatar
Pavel Vosyka
Člen
Avatar
Pavel Vosyka:

Table Height 100% ?

Nahoru Odpovědět 10.2.2013 12:58
"nikdy nepiš nic 2x"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Raiper34
David Čápka:

Statický se to volá z jiného důvodu, že se nemění zdrojový kód stránky, ne její velikost :)

Tabulkový layout je popsán zde: http://www.itnetwork.cz/…ticky-layout

Nahoru Odpovědět  +1 10.2.2013 13:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
bronta
Člen
Avatar
bronta:

Řeším stejný problém. Mám pomocí div rozdělený layout na levou a pravou část, v pravé části mám 3 pod sebou, z toho jsou horní dva s absolutní výškou a spodní je Iframe, do kterého se načítá různý obsah, tedy o různé výšce. Myslel jsem, že když mu dám Height: 100%, tak si vždy vezme celý zbytek + navíc to co ještě potřebuje. Místo toho se naopak smrskne do úzkého pruhu, přesto, že tam má dost volného prostoru. Jedíný způsob jak se mi jej podařilo roztáhnout je zadáním absolutní výšky. Pak ale dojdu ke stejnému problému jako Raiper34 s posuvníkem v buňce. Snažím se to řešit pomocí JavaSkriptu, ale chybí mi 7.díl tutoriálu popisující práci s DOM (tímto chci poděkovat sdraco za předchozí a zároveň apelovat na další díl).

 
Nahoru Odpovědět 19.2.2013 17:40
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

nevím jestli to tu půjde ale zkoušels
min-height: 500px; ?

^^vždy bude výška 500px a když by bylo potřeba více tak se div nebo na co to dáš zvětší

Editováno 19.2.2013 19:28
Nahoru Odpovědět 19.2.2013 19:27
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
bronta
Člen
Avatar
bronta:

Je to jen částečné řešení. Výsledek je takový, že se iframe nesmrskne do úzkého pruhu, ale zůstane mu základní velikost, ovšem podstata problému zůstává, tzn. pokud je obsah větší, zůstane základní výška a objeví se posuvník.

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 9:59
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bronta
David Čápka:

A co tu stále řešíte? Již jsem několikrát psal že to tu je hotové ke stažení, iframe se resizuje s výškou stránky.

Nahoru Odpovědět 20.2.2013 10:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
bronta
Člen
Avatar
bronta:

Tak jsem prohledal fórum "webové technologie" do roku 2010. Prošel jsem některé tutoriály, které se mi zdály adekvátní k tématu a odkazy, které se ve fóru objevily. Možná jsem slepý, ale nikde jsem řešení ohledně autoresize iframe dle výšky stránky (v mém případě výšky divu) nenašel. Resp. jsou tu témata s daným problémem, ale nakonec se tam řeší něco jiného. Tímto bych rád požádal o odkaz na dané řešení.
Děkuji

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2013 16:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bronta
David Čápka:

Je skvělé, že jsi prohledal celé fórum, ale odkaz jsem psal do tohoto vlákna o 5 příspěvků výše ;)

Nahoru Odpovědět 23.2.2013 17:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
bronta
Člen
Avatar
bronta:

Takže jsem měl pravdu. Jsem slepý, protože jsem si přečetl první větu příspěvku a další mi už asi opticky zapadla mezi doplňující text typu "Odpovědět" atd.

Vrátím se k problému. Tento tutoriál jsem také četl. Přesto jsem jej znovu prošel a zarazil jsem se u věty "Je nutné nastavit výšku 100% i buňce tabulky, ve které je rámec, jinak nebude roztažený na výšku." To jsem samozřejmě zkoušel také a nic, jenže ona musí mít nastavenou výšku 100% nejen nadřazená buňka, ale celá hierarchie vnořených prvků. Tzn. html, body, div, ... , až po iframe. Stačí jeden vynechat a nefunguje to.

Takže jsem se sice o kousek poposunul, jenže teď je ten iframe včetně nadřazeného divu mnohem vyšší než je skutečná velikost vnořené stránky a přesahuje a překrývá mi vše směrem dolů, včetně patičky, jak kdyby ignoroval všechny rozsahy (včetně html a body).
Přesto díky za podmět a já se s tím jdu dál poprat.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2013 19:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bronta
David Čápka:

Je to tam hotové ke stažení.

Nahoru Odpovědět 23.2.2013 19:55
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
bronta
Člen
Avatar
bronta:

Já vím, ale můj layout je složitější a místo tabulky používám div.

Původně jsem to měl v tabulce, ale připadá mi to krkolomné. Když odstraním buňku, musím zbytek tabulky dorovnávat, když odstaním div, tak akorát zkontroluji jestli se mi to někam nepohlo. A chci to i do budoucna, protože se chci zkamarádit s JS a PHP a tam, jak jsem pochopil s tabulkových layoutem nepochodím.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2013 20:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bronta
David Čápka:

Bez tabulky to nejde, je to tam vysvětlené, div se chová jinak. S iframe také nepochodíš pokud to chceš do budoucna. Buď se nauč PHP nebo tam udělej tabulku a iframe, jinak to nejde.

Nahoru Odpovědět 23.2.2013 20:08
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Neaktivní uživatel:

Zdravím. Odkaz na stažení neexistuje ;( Šlo by to tu nasdílet znovu? Děkuji moc!

Nahoru Odpovědět 30.4.2014 8:31
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.