Diskuze: Editor

HTML a CSS HTML a CSS Editor American English version English version

Avatar
adalor13
Člen
Avatar
adalor13:

Zdravím, potřeboval bych poradit, už nějakou dobu dělám s webovými stránkami, html ovládám 100%, php umím takové rozšířené základy no. Ale jde mi o to, že tvořím pouze v PSPadu takže nemám zkušenosti s žádným editorem. Proto bych chtěl poradit nějaký špičkový freeware. Hlavně aby zvládal html, css , php.
Díky

 
Odpovědět 11.4.2014 16:18
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 11.4.2014 16:23
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Odpovídá na adalor13
Barevný Klaun:

PHP-PHP STORM
Ostatní: Určitě Sublimáč 3.. božský a svižný to vynález :D

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2014 16:24
Avatar
Barevný Klaun:

Také NetBeans ale to nedoporučuji... je hlavně na Javu ale jdou tam i jiné věci.. je to pomalý a špatný program..

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2014 16:26
Avatar
Odpovídá na adalor13
Luboš Běhounek (Satik):

Většina lidí, co znám a živí se tím, tak používají NetBeans/Eclipse.

Nahoru Odpovědět 11.4.2014 16:30
:)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:

Zkuste se přestat bezhlavě hádat o tom, který editor/IDE je lepší a horší. Pokud máte tu potřebu, tak alespoň uveďte pádné argumenty.

Editováno 11.4.2014 17:05
Nahoru Odpovědět  +2 11.4.2014 17:05
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Dominik Hošic:

Já používám Notepad++, ale to jen protože se webům tolik nevěnuji. Jinak se mi dost zamlouvá, co jsem četl Sublime-Text, PHP Storm a NuSphere PhpED :)

Nahoru Odpovědět  +1 11.4.2014 17:14
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Já osobně mám rád Sublime Text a Visual Studio. Ani sublime ani Visual Studio není freeware. Nevím jak sublime, ale Visual Studio (Profesional) můžeš jako student dostat zadarmo a tudiž to není příliš velký problém.

Ve Visual studiu funguje totéž co v sublime a ještě asi 100 dalších funkcí. Na rozdíl od sublime funguje dokonale zvýrazňovaní syntaxe. V sublime jsou jednou keywordy červené, po druhé modré. Jediné co docela ovládá jsou stringy. Stejně tak sublime neobarví (a nezná) CSS3 prvky. Etc. mi transition v CSS prostě neobarvilo. Našeptávač v JS taky není žádná výhra.

V sublime i Visual Studiu jde psát vše co na webu potřebuješ. Rozdíl bude asi v ASP.NET ke kterému se možná v budoucnu vydáš. Na ASP.NET se sublime moc nehodí. Mohlo by se zdát že PHP ve Visual Studiu je utrpení. Ne není, je pro to skvělý doplňek PHP tools for Visual Studio, který má dvě varianty, zdarma a placenou. Varianta zdarma má jen zvýrazňovač syntaxe a pár dalších funkcí kolem editoru kódu. Mě osobně stačí i free varianta. I ta třeba dobře ztuční vkládané proměnné do stringu.

Záleží co chceš, chceš-li jednoduchý editor, kde se bez znalosti milionů klávesových zkratek ani nehneš ber Sublime. Pokud chceš róbusní prostředí, které má miliony funkcí už v základu ber Visual Studio.

Nahoru Odpovědět  +1 11.4.2014 18:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Štěpánek:

Visual Studio je v Express edici free a funkčně bohatě stačí na všechno, co potřebuji...

Nahoru Odpovědět 11.4.2014 19:02
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Michal Žůrek (misaz):

pak nepotřebuješ PHP, do Express nelze instalovat doplňky.

Nahoru Odpovědět 11.4.2014 19:03
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
adalor13
Člen
Avatar
adalor13:

super, jak získám tu zdarma verzi pro studenty? a co ohledne wysiwyg editorů?

Editováno 11.4.2014 20:32
 
Nahoru Odpovědět 11.4.2014 20:32
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Štěpánek:

Pravda, PHP dělám v PsPadu, .NET ve VS

Nahoru Odpovědět 11.4.2014 20:49
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Nahoru Odpovědět 11.4.2014 21:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Denis Homolík (Alfonz):

Na wysiwyg co se webů týče zapomeň. Dosáhneš tím jen pomalé stánky která bude mít hnusný kód. Já osobně nemám rád wysiwyg nikde.

Nahoru Odpovědět  +1 11.4.2014 23:10
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Odpovídá na adalor13
Michal Štěpánek:

Jestli děláš v PsPadu, tak máš vše, co potřebuješ pro HTML, PHP i CSS, je tam krásně zvýrazněná syntaxe a nic víc k tvorbě nepotřebuješ. Pokud chceš programovat v ASP.NET, pak se na to výborně hodí Visual Studio, ať už v Express edici, nebo pokud máš možnost jako student získat Profi edici, ta toho samozřejmě bude umět trošku víc, nicméně ve VS2013 je veškerá podpora databází i v Express verzi...8-)

Nahoru Odpovědět  +1 12.4.2014 15:38
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Denis Homolík (Alfonz)
mkub:

a navyse tie editory casto ani nedodrzuju platne standardy, resp. byvaju pozadu...

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2014 16:06
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.