Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

Chcel by som sa vás opýtať, či je možné nejak vložiť do html webu text ktorý je napr. uložený v text.txt(html). Kód by vlastne ten text načítal z iného súboru stým, že na webe by sa ukázal na mieste, kde by som dal načítať ten súbor. Ďakujem

 
Odpovědět 5.11.2015 17:15
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Michal Žůrek (misaz):

ano jde, používají se k tomu serverové jazyky. Nejčastěji PHP. Podívej se do zdejší sekce na tutoriály pro začátečníky.

Nahoru Odpovědět 5.11.2015 17:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

ďakujem za radu, tvorím šablónu čisto HTML/CSS (na tejto šablóne sa pomali učím a opakujem si kódy, ktoré sa učíme v škole, som zvedavý, čo nakoniec z toho vznikne) a preto sa chcem opýtať, či nieje nejaka možnosť len cez html a css.Ďakujem

 
Nahoru Odpovědět 5.11.2015 17:22
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Matyáš Procházka:
<iframe src="file.txt"></iframe>

Nezkoušel jsem to, ale možná to fungovat bude...

 
Nahoru Odpovědět  +3 5.11.2015 18:57
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Matyáš Procházka:

Html by měl fungovat určitě, s tím txt souborem nevím

 
Nahoru Odpovědět 5.11.2015 18:58
Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

S iframe som to skusal, aj to ide, len problem je vtom ze to vytvara ramcek okolo a nie kazdy prehliadac este podporuje okna.. Ak to bude posledna moznost tak to planujem spravit cez to, ale zatial este hladam nejaky iny sposob.. Dakujem za rady :)

 
Nahoru Odpovědět 5.11.2015 20:49
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Tomáš123:

a nie kazdy prehliadac este podporuje okna..

Myslím, že iframe má dostatočne dobrú podporu na školský projekt. Rámček vypneš CSS deklaráciou iframe {border: 0}.

Nahoru Odpovědět 5.11.2015 21:52
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

Diky moc za rady :)

 
Nahoru Odpovědět 6.11.2015 5:48
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Lze použít HTML importy - http://caniuse.com/#…, dost to souvisí s web komponentami, ale čistá podpora je stále dost špatná.

Pravděpodobně jsi ale chtěl PHP řešení, viz co psal Michal.

Nahoru Odpovědět 6.11.2015 15:54
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.