Avatar
martinstejskal15:

potřeboval bych poradit jakej formulář mám vložit na webové stránky, buď to jako odesílající skript který má dva soubory, nebo zvolit nějakej jinej. Ten formulář by měl být jako přihláška, a někde v kontaktech s více e-mailů v liště, jako scroll box. Díky za vaše rady.

 
Odpovědět 10.7.2014 15:18
Avatar
Vojtěch Novák:

Umíš HTML + nějaký programovací jazyk? Co mají formuláře obsahovat za položky?

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2014 17:13
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

Moc jsem nepochopil co tím myslíš ale pokud to je přihláška tak použij databázi :) a pokud jí neumíš nebo máš nějaký jiný důvod tak si to posílej emailem a zároveň ukládej do souboru pod jménem toho aplikanta :) ať máš jistotu že ho neztratíš :)

Edit: Databázi jen na věci jako text žádný soubory

Editováno 10.7.2014 17:39
Nahoru Odpovědět 10.7.2014 17:38
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Novák
martinstejskal15:

s HTML umím dělat, formulář by měl obsahovat:
Jméno
Příjmení
věk
telefon
e-mail
pohlaví (tady by byl výběr - holka, kluk)
zpráva

a komu by se ta zpráva pak odeslala, že by se vybral ten e-mail nějaký podle výběru, a na ten by se to pak poslalo ta zpráva

 
Nahoru Odpovědět 11.7.2014 15:23
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Štěpánek:

A v čem to děláš? PHP nebo ASP.NET?

Nahoru Odpovědět 11.7.2014 23:08
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
martinstejskal15:

dělám to v poznámkovým bloku, koncovky souborů mám .php

 
Nahoru Odpovědět  -2 12.7.2014 10:18
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Štěpánek:

Tak si uděláš tabulku s textboxama a dáš to mezi tagy <form></form>

<form action="posilaciscript.php" method="post">
tady dáš ten formulář s tlačítkem pro odesílání
</form>

a do toho posílacího scriptu musíš nadefinovat posílání přes smtp server...

Nahoru Odpovědět 12.7.2014 10:26
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
martinstejskal15:

do toho form mám dát teda kod <table> a dát tam všechno co potřebuju, aby se mi to tam zobrazilo

 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 10:51
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Honza Bittner:

Lepší bude, když si projedeš tutoriály na HTML/CSS... :)

Nahoru Odpovědět  ±0 12.7.2014 10:56
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
martinstejskal15:

zkusil jsem nějakej jednoduchej se dvouma souborama, a vůbec mi to nefunguje odesílání, píše mi to chybu, když dám odeslat

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 10:52
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Josef Kuchař (Pepa489):

Mi nemáme křišťálovou kouli, dej sem tu chybu :)

Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:03
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:13
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
martinstejskal15:

Warning: mail() expects at most 5 parameters, 7 given in /data16/phara­on/html/soft/me­nu/druhy.php on line 54
Vaše zpráva se nepodařila odeslat, vyplňte prosím všechna pole!

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:19
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Filip Šohajek:

Předal jsi funkci mail() moc paramtrů

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:20
Avatar
martinstejskal15:

a kolik jich tam může být - celkem to mám napsaný takto

<? if ( Mail("nabory@pha­raon.cz", $jmeno, $prijmeni, $vek, $telefon, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) )

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:24
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Filip Šohajek:

Prosím, pročti si tutoriály na PHP.

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:28
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Jiří Gracík:

Zkus si začít číst errory:

mail() expects at most 5 parameters
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:28
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
martinstejskal15:

jenže tyto parametry jsou povinný, co jsem tam dal

 
Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:36
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Jiří Gracík:

Přečti si něco o funkci mail a pak se vrať, líp ti neporadím :)

Nahoru Odpovědět 13.7.2014 11:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.