Diskuze: Fotoalbum

HTML a CSS HTML a CSS Fotoalbum American English version English version

Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ahoj, na svých stránkách mám fotoalbum, ale přestaly mi fungovat některé fotky. Lze kliknout na poslední 2 a zbytek je neaktivní. Když smažu všechny kromě posledních 2, tak ty poslední se stanou také neaktivními a nelze na ně taky kliknout. Víte někdo jak to odstranit? http://www.minikoblizky.ic.cz/fotoalbum.html

 
Odpovědět 24.11.2014 17:14
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Michal Žůrek (misaz):

protože ti to překrývá menu. Ten blok je sice průhledný ale je tam. Zkus si počíst jak se tvoří layout v zdejších tutoriálech. Jinak bohatě stačí nastavit velikost navu na 160px.

body > header > nav {
    width: 160px;
}
Nahoru Odpovědět 24.11.2014 17:35
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Mno... nějak jsem to nepochopil... jak to mám udělat resp. kam to mám dát :)

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2014 20:35
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 24.11.2014 20:41
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 24.11.2014 20:42
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Samuel Illo :

Najlepšia možnosť by pre teba bola vytvoriť si v body tzv. div wrapper, ktoré mu nastavíš určitú sírku a vycentruješ. Hodilo by sa to tam viac. A k menu. Do wrapperu by si hodil menu, ktorému by si dal vlastnosť float: left; a šírku napr. 150px;, potom obsahu by si nastavil float:right; a šírku by si dopočítal ako šírka wrapperu - šírka menu. Bolo by to úhľadnejšie, nerobilo by to takéto problémy a hlavne profesionálnejšie :D

Nahoru Odpovědět 24.11.2014 20:43
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Aha ok :D

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2014 20:49
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No studoval jsem si wrapper a všichni ho dělají v divech...A ty se prý už používat nemají tak nevím :D Nebo mám je použít či jak?:D

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 20:38
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Samuel Illo :

Divy sa používajú a aj budú používať :) Je to neodeliteľná súčasť 99% webov. V HTML5 by sa len malo zamedziť ich nadmernému používaniu, pretože HTML5 má svoje vlastné elementy, ktoré dokážu divy nahradiť - je to taká lepšia alternatíva :D
Ako som hovoril daj si celý obsah do divu. CSS:

// div wrapper
.wrapper {
    position: relative;
    margin: 0 auto;
    width: napr. 800px;
}
// menu
nav {
    position: relative;
    float: left;
    width: 120px (napr.);
    ...
}
// obsah
.content alebo section alebo ja neviem čo... {
    float: right;
    width: 680px;
    ...
}

Možností je veľa. Môžeš to spraviť responzívne alebo nejak tak napoly responzívne tým, že wrapperu dáš namiesto width: xxx;, max-width: xxx; a content dopočítaš s jQuery/JavaScrip­tom.... :D

Nahoru Odpovědět 25.11.2014 20:53
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Už je toho na mě asi moc.... nevím co s tím mám dělat....

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 21:05
Avatar
Vojtěch Pavlovský:

No vyřešit si to budeš muset sám, ale aspoň bys měl vědět, kde je chyba. To menu (nav ul) je široké přes celou stránku a je jakoby NAD obsahem (tou galerií), takže na ni nemůžeš kliknout. Příkládám snímek z firefoxu, kterej umí hezky vykreslit stránku po vrstvách do 3D, což se může někdy hodit.

Přesný řešení se mi psát nechce, jelikož procházet a opravovat cizí kód pro mě bývá většinou utrpení, takže ho radši napíšu znova. A mohl bys to tak udělat i ty. Určitě jsi při tvorbě této stránky přišel k novým informacím, které už bys mohl rovnou aplikovat ve verzi 2.0. Protože při opravování kódu na začátcích na plno chyb nepřijdeš (a vlastně ani potom), je lepší to prostě napsat znova (z mého pohledu).

Snad mě tu nikdo neukamenuje, když zmíním, že by možná nemuselo být na škodu postavit takovouto stránku třeba na Wordpressu, kde by sis jen udělal šablonu.

Nahoru Odpovědět 7.12.2014 14:01
It's not complicated, until you make it that way.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

:D No, já vím, kde je chyba, ale mám problém v tom, že já v css nemám velikost nav.

 
Nahoru Odpovědět 7.12.2014 14:05
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
BlugW:

Budeš to muset cele asi překodit, jelikož máš v tom bordel.
Nicméně zatím můžeš wrapperu co máš dát width např 0; pák už to je klikatelný, ale je to špatně.
Nedokázal jsem se v tom vyznat :D

Editováno 7.12.2014 14:14
Nahoru Odpovědět 7.12.2014 14:13
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Chyba je v CSS, konkrétně u nastavení body > header. Je tam width: 100%. P
Změň to na 140px a mělo by vše jít.
Pro lepší najití:

body > header {
        height: 75;
        width: 140px;
        margin-top: 24px;
        float: left;
        position: fixed;
        z-index: 1;
}

(Je to tam už opraveno)

Editováno 7.12.2014 22:06
Nahoru Odpovědět 7.12.2014 22:05
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Díky, toto jsem potřeboval, ale narazil jsem na hodně velký problém. Když nahrávám na ftp tak se mi ten soubor nenahraje. V kódu co píšu mám velikost 160px ale na webu je 100%. Teď jsem napsal na podporu hostingu, tak uvidím. :)

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2014 14:00
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
tomasmanhal:

Převod na jiný hosting určitě zvaž. A dnes už se, třeba na wedosu, dá sehnat naprostý základ za pár šušňů. Freehostingy jsou v některých směrech značně omezené. Zvláště pak Ic.cz.

Nahoru Odpovědět 8.12.2014 14:26
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Asi ano. :) Už jsem přišel na to, proč to nešlo. Nahrával jsem to z blbé složky. Ale i po tom, co jsem to opravil tak je tam pořád 100%. Je to divné :D. Když jsem to nahrál na ftp a dal zobrazit soubor, bylo tam 140px. Ale když si otevřu stránky a dám tam zkontrolovat prvek. Tak tam je 100%. Tak nevím :D

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2014 14:36
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Je to divné, podívej se po jiném hosting-u, já preferuji http://www.zikum.cz Mají tam i free verzi a není nějak extrémně omezená. Můžeš si tam nastavovat kde co, PHP a MySQL by měly být aktuální. Dražší verze už podporují maily a mají dost prostoru. Hlavní je, že ti tam nepřidává žádnou reklamu jako ic.cz. :)

Nahoru Odpovědět 8.12.2014 18:34
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.