Diskuze: Frameset vs. div

HTML a CSS HTML a CSS Frameset vs. div American English version English version

Avatar
b3nFiL
Neregistrovaný
Avatar
b3nFiL:

Dobrý den, mohl bych prosím požádat o vysvětlení jak nakódovat statický web jiným způsoben než použitím rámů nebo tabulky?
Ono jde totiž o to, že rámy jsou příšerně pomalé a nepracují zcela správně s freehostingy. Konkrétně mi jde o to, jak pomocí HTML/CSS podle parametrů width atd. nakódovat na pixely layout statické stránky.
Nebo jestli znáte nějakou lepší a svižnější možnost jak napsat efektivní statický web (nutno dodat - jedná se o web s malým počtem stránek) byl bych velice rád :)
Předem děkuji

 
Odpovědět 14.9.2012 17:29
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na b3nFiL
Daniel Vítek:

HTML:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Moje stránka</title>
</head>
<body>
<div id="stranka">
<header id="hlavicka">
<h1>Můj web</h1>
</header>
<section id="stred">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam felis tellus, adipiscing id aliquam ac, adipiscing id nibh. Nulla aliquet, odio quis dictum mattis, mi.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam felis tellus, adipiscing id aliquam ac, adipiscing id nibh. Nulla aliquet, odio quis dictum mattis, mi.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam felis tellus, adipiscing id aliquam ac, adipiscing id nibh. Nulla aliquet, odio quis dictum mattis, mi.
</section>
<footer id="paticka">
&copy; 2012 Devbook.cz
</footer>
<br style="clear:both">
</div>
</body>
</html>

CSS:

#stranka { width: 1000px; margin: 0 auto }

Jen základ, pokud by si chtěl kompletní šablonu tak mi napiš na danielvitek1@gmail.com já ti pomůžu ;)

...netestoval jsem to,ale mělo by to fungovat ;) Kdyby ne - napiš ;)

 
Nahoru Odpovědět 14.9.2012 18:04
Avatar
00
Člen
Avatar
00:

já použiji ** extrasložitý ** rozložení

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2012 16:24
Avatar
DKomanter
Člen
Avatar
DKomanter:

prosim vas jak mam spojit obsah a menu??

 
Nahoru Odpovědět 20.10.2012 20:10
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na DKomanter
David Čápka:

Pod článkem je ukázka ke stažení, podívej se, jak je to správně a najdi si chybu.

Nahoru Odpovědět 20.10.2012 21:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na DKomanter
Dominik Čoupek:

Nahoře je zdroják, opiš si ho a přidej odkaz na svoje menu a svoje e mně:DD

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2012 9:16
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na DKomanter
matesax:

No já bych se rámcovým layoutem vůbec nezabýval - ztráta času...

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2012 9:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Tvé příspěvky mají čím dál tím menší přidanou hodnotu, to tu zas dlouho nebylo. Milionkrát se tu řešilo, že začátečník si asi nezačne hned skriptovat PHP ani opisovat navigační panel 50x na každou podstránku. Rámce do prvního webu prostě patří.

Nahoru Odpovědět 28.10.2012 10:24
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Takže je jednodušší smolit rámce, než:

<header></header>
<nav></nav>
<article></article>
<footer></footer>

?

Editováno 28.10.2012 10:32
 
Nahoru Odpovědět 28.10.2012 10:32
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tento článek je o framesetu. Také jsem to musel překousnout. Tvůj příklad neřeší, když někdo chce mít stejné menu na 20 podstránkách a nechce se mu to po každé změně kopírovat.

Nahoru Odpovědět 28.10.2012 10:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Evidentně ani nevíš k čemu je rámec, hlavně že musíš rýpat.

Kit: Mě vadí, že každý říká, jak je to špatně a nikdo nikdy nepřišel s lepším řešením. Ono ani není, HTML má tohle prostě nedořešené. Možná by se dal udělat nějaký skript v JavaScriptu, který by si začátečník jen stáhl a vložil. I to je ale dost krkolomné. Ještě by se dali mást s PHP, ale už vidím zas ty dotazy že někde něco nefunguje. Dalším řešením je tabulka s iframe, i ta má dost problémů, uvádím ji zde také.

Nahoru Odpovědět 28.10.2012 10:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
loob
Člen
Avatar
Odpovídá na matesax
loob:

Rámce jsou důležité z toho důvodu, že spousta webů je takhle navržených. Pokud to člověk myslí s html vážně, tak je prostě musí znát.
Když mi někdo zadá úpravu webu tvořeného pomocí rámců, tak musím vědět, co ten kód znamená. Nesmím uvažovat tak, že budu pokaždé tvořit nový web.

Nahoru Odpovědět 28.10.2012 11:30
Beskyde, Beskyde, kdo po tobě SCSI
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Kdysi dávno k takovým účelům sloužilo SSI, ale bylo zcela nahrazeno PHP. Řešení přes iframe je přímočaré, bohužel je tak zprofanované, že ho mnohé prohlížeče blokují a není možné se na to spolehnout. Javascriptové řešení má zase potíže s vyhledávači.

Nevýhodou framesetu je, že vyhledávač zaindexuje jednotlivé podstránky. Pokud na takovou samostatnou stránku někdo vstoupí a chybí v ní navigace, těžko na takovém webu zůstane. Je tedy potřeba důsledně do každého rámu vkládat odkaz alespoň na indexovou stránku.

Nahoru Odpovědět 28.10.2012 11:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ondra181
Člen
Avatar
ondra181:

oplatí sa mi to požívať pri HTML5? alebo je lepšie použiť
<header></header>
<nav></nav>
<article></article>
<footer></footer>

 
Nahoru Odpovědět 1.11.2012 22:42
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondra181
Kit:

Zdá se, že tě matesax popletl. Srovnáváš nesrovnatelné.

Nahoru Odpovědět 2.11.2012 7:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
samo007
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
samo007:

Niečo som tu zachytil, že stránka sa má robiť cez PHP. Ako teda? Ako bude vyzerať výstup?

 
Nahoru Odpovědět 2.11.2012 8:58
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na samo007
Kit:

Pomocí PHP se dá obejít potřeba rámců, protože PHP umí dynamicky vkládat stejný text do různých podstránek. Tento článek však byl o tom, jak používat rámce.

Nahoru Odpovědět 2.11.2012 9:42
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
samo007
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
samo007:

Áno, veď to používam aj ja. Mám na to ale FrogCMS, ktorý to php vyrieši za mňa. Už viem o čom bola reč :)

 
Nahoru Odpovědět 2.11.2012 10:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.