Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:

Zdravím :-)
Mám tu takový malý detektivní případ pro všechny CSS mástery :-)
Používám font Oswald z googlefonts.

@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald&subset=latin,latin-ext:400,700);

Používám ho na nadpisy všech úrovní.

h1,h2,h3,h4,h5,h6{
font-family: 'Oswald', sans-serif;
font-weight:normal;
color:black;
margin:3px 0px;
padding:3px 0px;
}

Všechno krásně běží v Google Chrome a Opeře, ale Internet Explorer a Firefox se semnou neustále perou a diakritiku tak nějak zvláštně ztučňují :-)

Setkal se s tím někdo? Font samozřejmě podporuje diakritiku.

Odpovědět 25.11.2014 21:13
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Maxy_obr:

Také jsem to řešil a někde jsem se dočetl, že i když fonty podporují diakritiku né všechny jí správně vypisují. Tohle by měl být seznam bezproblémových fotntů:
Arial Arial Black Comic Sans MS Courier New Georgia Impact Lucida Console Lucida Sans Unicode Palatino Linotype Tahoma, Geneva Times New Roman Trebuchet Verdana Symbol Webdings Wingdings MS Sans Serif MS Serif

Editováno 25.11.2014 23:16
 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 23:15
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
tomasmanhal:

Já bych právě nechtěl ten font změnit, chci si to proti těm dvěma extrémně postiženým prohlížečům vybojovat, třeba přes nějakou okliku pomocí webkitu a podobně :-) Přece nejde pořád ustupovat prohlížečům, musíme je nějak pacifikovat :-)

Nahoru Odpovědět 26.11.2014 0:09
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:

Nakonec jsem celou záhadu vyřešil. A jak to tak bývá, chyba byla mezi klávesnicí a židlí...a v kódu :-D Takže mohu teď ve 3:52 jít konečně spát :-)

font Oswald podporuje diakritiku bez problémů v Chrome, IE, Firefoxu a Opeře (Jejich nejnovější verze).

Admini můžou téma zavřít ;-)

Nahoru Odpovědět 26.11.2014 3:51
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Michal Žůrek (misaz):

a kdeže byl ten problém? Co jsi udělal špatně?

Nahoru Odpovědět 26.11.2014 7:39
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
tomasmanhal:

Já jsem ten font ve skutečnosti jakoby nepoužil na ten nadpis, měl jsem ho totiž ostylovaný v jiné třídě a tam jsem mu font žádný nevnutil. Až po přidání fontu do příslušné třídy se vše začalo zobrazovat správně :-) Jenže stejně je to záhada, protože než jsem tomu nadpisu vnutil Oswalda, tak měl stejný font jako veškerý text, který se také zobrazoval naprosto korektně. Možná mají IE a Firefox občas problém vykreslit diakritiku při některých velkostech písma.

Člověk se v tom začíná ztrácet, když má jeho css soubor 2375 řádků :-D

Nahoru Odpovědět  +1 26.11.2014 10:22
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

teraz trosku off-topic... ked ma CSS subor 2375 riadkov, nebolo by dobre ho trosku rezsekat do viacerych css suborov pre prehladnost?

 
Nahoru Odpovědět  ±0 27.11.2014 7:36
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

Mám celkem 8 CSS souborů pro přehlednost :-)

Nahoru Odpovědět 27.11.2014 13:38
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Jiří Gracík:

Tak to nebude to pravé řešení :)

Nahoru Odpovědět 27.11.2014 13:43
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
tomasmanhal:

Já v něm problém nevidím :-) Píšu si dokumentaci, mám to relativně přehledné :-) Sem tam se najde něco co prostě člověk zákonitě v brzkých ranních hodinách přehlédne, protože už mu polovina mozku dávno spí :-) V tom "velkém" CSS souboru mám i věci navíc, které jsem třeba nevyužil, ale které při další implementaci funkcí určitě využiji. Takže si pak nepřidělávám zbytečnou práci navíc :-)

Nahoru Odpovědět 27.11.2014 13:47
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Jiří Gracík:

8 CSS souborů mi jako problém příjde :D Chápal bych 2, jeden pro normální a druhý pro telefon, když je človek gurmán. Jinak nevidím důvod.

// A ta stránka z toho už vůbec nebude nadšená

Editováno 27.11.2014 14:03
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
tomasmanhal:

Mobilní zobrazení mám vyřešené v tom "obrovském" :-) pomocí media queries. Jinak ty ostatní slouží k různým barevným provedením šablony webu, protože mám velmi ukecaného klienta, který má občas šílené představy o vkusu :-D Zvlášť mám pak všechny slidery a samozřejmě bootstrap :-)

//Nenačítám je tam všechny, neboj :-)

Editováno 27.11.2014 14:04
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:04
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

nezabudne ani na optimalizaciu CSS, aj optimalizacia CSS dokaze zrychlit nacitavanie a myslim, ze browser si otvara paralelne vlakna na rychlejsie nacitanie prvkov WEBu, cize pokial je vela malych CSS suborov, tak je lepsie ich spojit do jedneho vacsieho, ale pokial mas napr. 1 desatmegovy CSS a z neho vyuzijes na stranke asi desatinu, tak je zbytocne tahat s tou strankou komplet cely subo, staci,ked v nom uvedies to najpouzivanejsie (browser si CSS cacheuje) a do dalsieho CSS suboru hodis iba dodatocne upravy a v pripade potreby v html kode v hlavicke iba sa na ten subor odkazujes, resp. hodis do html,pokial to je jedna/dve zmeny stylu (aj ked CSS v HTML nie je uplne koser)

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:17
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

Optimalizaci CSS jsem nikdy moc neřešil, ale každopádně se na to podívám, díky za podnět :-)

Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:21
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

za malicko, pri tvorbe webu treba klast doraz aj na uzivatelov s pomalsimi linkami, hlavne ked je dana stranka urcena pre mobily, lebo kto by cakal minutu, kym sa nacita web?

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:59
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 15:16
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.