Diskuze: Html - formular na odeslani e mailu

HTML a CSS HTML a CSS Html - formular na odeslani e mailu American English version English version

Avatar
David
Redaktor
Avatar
David:

Chtěl jsem se zeptat jestli se dá vytvořit v html formulář na odeslaní e- mailu?

Odpovědět 23.7.2012 22:53
Nic néni nemožné!
Avatar
David
Redaktor
Avatar
David:

a kdyztak jestli nevite na to kod dekuju

Nahoru Odpovědět 23.7.2012 22:55
Nic néni nemožné!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
David Čápka:

V HTML těžko, takovéto věci se musí tvořit s pomocí serverového jazyka, např. PHP. Viz tento článek: http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 10:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
David:

a slo by udělat, že bych vložil php soubor do html jak treba u javascriptu .js soubory

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 19:21
Nic néni nemožné!
Avatar
David
Redaktor
Avatar
David:

pres externi odkaz

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 19:21
Nic néni nemožné!
Avatar
Odpovídá na David
David Jančík [sczdavos]:

Ahoj,
můžeš ale soubor musí mít koncovku php. A nebo v .htaccess musíš upravit koncovky souborů, které má PHP zpracovávat. Něco jako.

AddType application/x-httpd-php .html
AddHandler fphp5 .html

Pak můžeš třeba:

<html>
<head></head>
<body class="page_bg">
Hello, today is <?=date('l, F jS, Y'); ?>.
</body>
</html>

Nebo:

<html>
<head></head>
<body>
<ul>
<?php for($i=1;$i<=5;$i++){ ?>
<li>Menu Item <?= $i ?></li>
<?php } ?>
</ul>
</body>
</html>
Nahoru Odpovědět 24.7.2012 19:42
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
David
Redaktor
Avatar
David:

dík

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 19:47
Nic néni nemožné!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
David Čápka:

Nasměroval jsem tě na článek, kde se to řeší. Kdyby sis ho přečetl, shledal bys své další dotazy jako zbytečně. Evidentně jsi se na něj ani nepodíval.

PHP se míchá s HTML, formulář bude tedy vždy v HTML a bude odkázán na PHP skript, který ho zpracuje.

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 20:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:

Jde to přímo v HTML i bez PHP.

http://www.jakpsatweb.cz/mail.html

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 20:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Zajímavé, ale asi to nebude moc spolehlivé, když to závisí na nastavení klienta.

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 21:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

No a? Myslím si, že je to odpověď na otázku od dave333249. Kdysi to byl nejpoužívanější způsob. Až se prohlížeče časem naučí přesměrovat takový odkaz na otevřený webmail v jiném panelu, bude to fungovat i přes webové rozhraní.

Jistě, přes PHP to složité není, jen je potřeba vyřešit pár bezpečnostních problémů. Přes mailto: se nic řešit nemusí, jen to není pro klienta nejpohodlnější.

Nahoru Odpovědět 24.7.2012 21:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.