Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Zdravím, již už to zde jednou bylo ale bohužel pořád nevím co s tím.
Chyba je v tom,že z tohoto kodu:

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html lang="cs">
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" href="style.css" text="text/css">
<link rel="stylesheet" href="facebook.css" text="text/css">
</head>
  <style type="text/css">


.wireframemenu{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenu{
width: 164px;
}

.wireframemenu ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenu a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenu a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenu a{
width: auto;
}

.wireframemenu a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}

/* Druhé*/
.wireframemenus{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenus{
width: 164px;
}

.wireframemenus ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenus a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenus a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenus a{
width: auto;
}

.wireframemenus a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}
.wireframemenus{position:absolute;top:32%;left:80%;}





</style>
  <body>
  <div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>Příští přednáška:</center></strong></li>
  <li><center><?php require("vypis.php");?></center></li>
  </ul>
  </div>


  <div class="obrazek">
  <img src="scientia.png">
  </div>


  <div class="wireframemenu">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong>Menu</strong></li>
  <li><a href="prekazky.php">Překážky ve studiu</a></li>
  <li><a href="weby.php">Spřátelené weby</a></li>
  <li><a href="diskuze.php">Diskuze</a></li>
    <li><a href="prednasky.php">Přednášky</a></li>
  </ul>
  </div>









  <article>
  <header>

  </header>
  <section>

  <!-----Facebook--->
  <?php require ("facebook.php");?>
  <div id="cssmenu" style="width:900px">
   <ul>
   <li class='active'><a href='index.php'><span>Úvod</span></a></li>
   <li><a href='studium.php'><span>Studium</span></a></li>
   <li><a href='prace.php'><span>Práce</span></a></li>
   <li><a href='komunikace.php'><span>Komunikace</span></a></li>
   <li><a href="vasenapady.php"><span>Napište nám</span></a></li>


</ul>
</div>
<div style="clear:both; margin: 0 0 30px 0;">&nbsp;</div>
<br><br>
<!----Hlavní obsah--->

<?php
  /*require("connect.php");
  $dotaz="select * from clanky";
  $vysledek=mysql_query($dotaz);
  while($radek=mysql_fetch_array($vysledek)){
  echo $radek["clanek"];
  }*/
  ?>
  <font size="4">

<br><br>

<br><br>



<br><br>



<center>Scientia © 2013</center>


  <br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>

  <center><a href="presmerovani.php">Administrace</a></center>
  </section>
  <div class="cistic"></div>
  </article>
<div class="pocitadlo">
</div>
   <div class="paticka">

   </div>


<div class="pocitadlo">

</div>

  </body>
</html>

Se mi na serveru kde chci soubor nahrát tak se zobrazí toto:

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html lang="cs">
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" href="style.css" text="text/css">
<link rel="stylesheet" href="facebook.css" text="text/css">
</head>
  <style type="text/css">


.wireframemenu{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenu{
width: 164px;
}

.wireframemenu ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenu a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenu a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenu a{
width: auto;
}

.wireframemenu a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}

/* Druh�*/
.wireframemenus{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenus{
width: 164px;
}

.wireframemenus ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenus a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenus a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenus a{
width: auto;
}

.wireframemenus a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}
.wireframemenus{position:absolute;top:32%;left:80%;}





</style>
  <body>
  <div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>P���t� p�edn��ka:</center></strong></li>
  <li><center>

¨

Zkoušel jsem předefinovat hlavičku.
I zvalidovat http://validator.w3.org/check?…

Bohužel vše bez úspešně.
Název souboru je index.php

Mockrát děkuji za pomoc.

Editováno 13.8.2013 21:12
Odpovědět 13.8.2013 21:11
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Kit:

Značka <style> patří dovnitř <head>. Je dobrým zvykem dávat CSS do samostatného souboru.

Skutečně máš ten text v UTF-8? Obávám se, že ne. Musíš ho do toho kódování překonvertovat.

Editováno 13.8.2013 21:20
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 21:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Salieri:

Ano skutečně máš pravdu. UTF-8 tam není, jenom jsem zkoušel překopírovat hlavičku. Měl jsem tam tuto :

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 21:25
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

otevři si zdroják v PSpadu dej Formát -> UTF8, oprav české znaky a ulož. Jo a do headu si dej normální metu.

<meta charset="utf8">
Editováno 13.8.2013 21:28
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 21:27
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Kit:

Tak místo "UTF-8" tam napiš "Windows-1250" a mělo by to jet.

Do budoucna však bude lepší na UTF-8 přejít a všechno překonvertovat, viz Misaz.

Editováno 13.8.2013 21:31
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 21:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Jinak...
Ukážu vám problém.

Zde se mi v localhostu zobrazí normál stránka, ale na serveru na internetu se zobrazí jen bílá stránka.

Nahoru Odpovědět 14.8.2013 6:51
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
Salieri:

Bohužel 2x obrázky nešly vložit do jedné odpovědi.

Nahoru Odpovědět 14.8.2013 6:51
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Odpovídá na Salieri
Michal Žůrek (misaz):

A co je v zdrojovém kódu (pravý klik -> zobrazit zdrojový kód)? Používáš relativní cesty? Kdybych z mé webovky vyhodil stylesheet taky vypadá podobně.

Nahoru Odpovědět 14.8.2013 9:35
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Teď jsem se ti na to podíval, ale to se vykresluje správně, co víc vykreslit chceš než:

<div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>Příští přednáška:</center></strong></li>
  <li><center>

krom toho tam nemáš uzavřené body a pár dalších tagů. Jinak můžu se zeptat kde jsi vyhrabal tag center?

Nahoru Odpovědět  +1 14.8.2013 9:54
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Salieri:

Vykresluje se to správně? podívej se ještě jednou :)

Nahoru Odpovědět 14.8.2013 11:24
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.