Diskuze: HTML Email + obrazky

HTML a CSS HTML a CSS HTML Email + obrazky American English version English version

Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

Ahoj pratele,

resim ted takovy dorbny problem, ktery ma souvislost s HTML. Rad bych vytvoril html email, ktery v sobe bude mit implementovane obrazky, tak aby se nemuselo klikat na takove to "otevrit externi obrazky" a tak podobne.
Mohl by jste mi nekdo poradit, jak tam by obrazky nabouchat? Zkousel jsem trochu googlit, ale nejsem z toho moc moudry...

Dekuji

Odpovědět 1.3.2013 8:39
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mediel
Kit:

Ty externí obrázky se běžně zobrazují, ale většina současných webových klientů to má z bezpečnostních důvodů zablokováno. Proto narážíš na nepochopení. Tvůj požadavek je krokem zpět.

Nahoru Odpovědět 1.3.2013 9:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Mediel:

Trochu nerozumim, nekdo mi rikal, ze obrazky jdou primo nejak naparsovat do HTML, tak, ze se nemusi klikat na to zobrazit... Nebo lze to udelat nejak jinak?

Nahoru Odpovědět 1.3.2013 10:01
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mediel
David Čápka:

Obrázky emailoví klienti většinou zakazují, tedy alespoň mně se nikdy nezobrazí. Do HTML jde (pokud vím) pouze vložit canvas a ten má png bitmapu zadanou řetězcem. Dobrý workaround je použít CSS, trojková verze toho umí hodně a zobrazí se to všude, jelikož to není obrázek. Jinak bych to neřešil a dal je externě jako se to dělá.

Editováno 1.3.2013 10:20
Nahoru Odpovědět 1.3.2013 10:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mediel
Kit:

Obrázky jdou nacpat přímo do HTML, ale dělá se to jen v některých případech. Například u stránky s náhledy fotek. U obrázků běžné velikosti je to nevýhodné, protože se tím zvýší objem přenesených dat asi o 33 %.

Nahoru Odpovědět 1.3.2013 10:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Obrázek je možné vložit přímo do tagu IMG, ale nedělá se to moc často, protože to má pár nevýhod. Například se takový obrázek neukládá do cache.

Obrázky se dají nacpat i do souboru CSS. Tam je to o hodně zajímavější, protože ten soubor je pak v cache jako jeden objekt platný pro celý web.

Nahoru Odpovědět 1.3.2013 10:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

tak uz jsem na to prisel... Jeste, ze existuje neco jako Outlok... Naboucham to v outloku a on to odesle presne tak, jak to tu mam :D

Nahoru Odpovědět 3.3.2013 13:23
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.