Diskuze: html tag pro zobrazení zdrojáku

HTML a CSS HTML a CSS html tag pro zobrazení zdrojáku American English version English version

Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

Zdravím, můj dotaz a problém je triviální, potřebuji na webu zobrazit výtah zdrojového kódu avšak úplně nejobyčejnější bez řádkováni, zvýraznění syntaxe a čehokoliv dalšího. Proto si vystačím s tím nejprimitivnějším způsobem ideálně nějakým html tagem pokud tedy existuje.

 
Odpovědět  -1 17.1.2015 16:08
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
tomasmanhal:

Zkus tag

<code></code>

, měl by problém vyřešit :-)

Editováno 17.1.2015 16:11
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:11
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

bohužel ten jsem zkoušel text se převede do strojopisu a html tagy se provedou jak mají ohledně php není co řešit ale jde mi hlavně o ty html tagy

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:17
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
IT Man:

A co použít

<pre></pre>

? :)

Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 16:24
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

pořád stejné ve chvíli kdy dojde například na kód

<input type="text" name="name" >

tak se prostě zobrazí formulářové pole

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:29
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
tomasmanhal:
<code></code>

By mělo fungovat pro inline a

<pre></pre>

pro bloky.

Editováno 17.1.2015 16:31
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:31
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
IT Man:

Ještě mě napadá

<code><pre></pre></code>

nebo obráceně, teď přesně nevím.

Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:32
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tomasmanhal:

Podle mě to tak je. Samotné inline vložíš do code každý zvlášť a pak to celé jako blok zabalíš do pre

Editováno 17.1.2015 16:34
Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 16:34
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Fredep:

Řešením je v php funkce

htmlspecialchars();

nebo můžeš použít něco z javascriptu. Přes html tagy to nepůjde.

Nahoru Odpovědět  -1 17.1.2015 16:36
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
tribal.cz:

ani tato varianta nezabírá

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:36
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
IT Man:

Tak už fakt nevím. Mně tohle vždy fungovalo. :(

Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:39
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fredep
tribal.cz:

Ano tato funkce je mi známá ovšem to má zase jiný negativní dpad a to ten že v jeden okamžik mohu chtít zobrazit jak html tak php proto jsem hledal html tag.

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:41
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Fredep:

Pokud to dobře chápu, tak chceš na stránce pomocí javascriptu přepínat mezi zobrazením html kódu a "spuštěním" html kódu... Mám pravdu? :)

Nahoru Odpovědět  -1 17.1.2015 16:45
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
IT Man:

A co použít HTML entity? :)

Nahoru Odpovědět  +2 17.1.2015 16:51
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

nn nechci nic přepínat. Na stránce je nějaký text bla bla bla následuje blok ve kterém je daný zdrojový kód ale já potřebuji zamezit jeho vykonání. Lepší bude příklad tj.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod
tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,
quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo
consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse
cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non
proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Zde se bude nacházet zdroják například obyčejný form který si od nás vezme pohlaví tedy:

<form method="POST" action="#">
      <select name="osloveni_3">
         <option>Woman</option>
         <option>Man</option>
      </select>
      <input type="text" name="name_3">
      <input type="submit" name="Odeslat_V3" value="Send">
   </form>

a zde bude pokračovat text.

Mám to pro osobní použití proto si vystačím s nejprimitivnějším použitím jaké existuje

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 16:52
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Fredep:

Ten blok převedeš na entity nějakou online službou, nebo na to v php použiješ htmlspecialchars..

http://www.itnetwork.cz/…ntity-a-zpet

Editováno 17.1.2015 16:56
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 16:55
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Můžeš si nastylovat tag textarea, nebo využít tag xmp

Značky code a pre jsou důležité ze sémantického hlediska. Pre umí ještě zachovávat bílé znaky.

 
Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 16:59
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Tak tam prostě používej HTML entity a code. Tohle by vypadalo takto:
---nějaký text---

<code>
 &lt;form method="POST" action="#"&gt;<br />
       &lt;select name="osloveni_3"&gt;<br />
          &lt;option&gt;Woman&lt;/option&gt;<br />
          &lt;option&gt;Man&lt;/option&gt; <br />
       &lt;/select&gt; <br />
       &lt;input type="text" name="name_3"&gt;<br />
       &lt;input type="submit" name="Odeslat_V3" value="Send"&gt;<br />
    &lt;/form&gt;
</code>

---nějaký text---

Editováno 17.1.2015 17:03
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:02
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:

No řešení od Fredep a Tonda Kozák funkční ovšem ted uz staci jen rozhodnout které využít pouziti tagu <xmp> by vyžadovalo přidat funkci pomoci js do textarea ale php se očividně vykoná proto asi zůstanu u převodu pomocí online nástroje

 
Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 17:05
Avatar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Začal jsem to psát a neviděl jsem odpověď od Fredep. Omlouvám se za zbytečnou odpověď navíc, ta od Fredep-a je dobrá.

Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 17:06
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
tribal.cz:

to sice jo a představ si že takhle budes psat psat ne 8 řádků ale třeba 20 z toho bych se po**** ano je tu ta varianta napsat kod pak to hromadne upravit v sublime textu a prekopirovat do textarea ale to uz me casove lip vyjde ten online nastroj

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:07
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Fredep:

Jen dodám...

// Načteme div obsahující čistý html kód
f = document.getElementById("muj_zdrojak");

// Převedeme jej na entity
f.textContent = f.innerHTML;

// Převedeme jej zpět na html kód
f.innerHTML = f.textContent;
Nahoru Odpovědět  +1 17.1.2015 17:07
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
IT Man:

A já jsem nepsal, abys použil HTML entity? Koukni se výše. ;)

Nahoru Odpovědět  +2 17.1.2015 17:08
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Já jeho odpověď při psaní komentáře ještě neviděl, proto jsem napsal i svůj názor. Fredep má určitě jednoduší postup.

Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:12
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Ještě něco mimo: Můžeš si na to napsat vlastní aplikaci v PHP nebo v JS (tu ti tady radí Fredep).

Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:14
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
tribal.cz:

take reseni ale v pripade ze bych se do toho pustil tak bych to trochu rozsiril, aby to umelo i syntaxi cislovani atd

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:21
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Vždyť ano, to by bylo na něm, co si tam dá. Nebo mu to může někdo udělat (kdyby se tu někdo po večerech nudil) :D.

Nahoru Odpovědět 17.1.2015 17:30
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 27 zpráv z 27.