Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

Dobry den lidi, potreboval by som pomôcť. Robim pre otca webovú stránku v html5. Som začiatočník a moje znalosti su slabe.
K problemu: stiahol som s free template a upravujem ho. Nieako sa moja praca pozastavila pri obrazkoch. Potrebujem na stranku nahrat colorbox aby sa mi obrazky zobrazovali po kliknuti v okne a nie aby presmerovalo na cestu k obrazku a nasledne ho otvorilo.
Tak sa mi to podarilo a nahral som to nastranku podla tohto navodu
http://www.jacklmoore.com/colorbox/guide/

Lenze nastal problem. Ked nakliknem na obrazok otvori sa, v colorboxe, ale je velky obrovský.
Www.lesy-lazorik.eu, o nas a tam je obrazok aby ste videli kde je problem.
Potrebujem nastavit aby sa obrazok otvoril v original velkosti v akej je ulozeny na serveri. Skusal som aj mensi obrazok a stale to dalo do takejto velkosti.
Predom dakujem

 
Odpovědět 18.4.2014 19:56
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Michal Štěpánek:

a v jaké velikosti jsou na serveru?

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 20:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

No teraz si to nepametam, ale skusal som to s mensim obrazkom a urobilo to iste :(

 
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 20:35
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Michal Štěpánek:

je otázka, jestli i ten "menší" nemá rozměry např 1600x1200 a rozlišení monitoru je menší... Webový prohlížeč toto neumí upravit...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 20:40
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Michal Štěpánek:

mrknul jsem se na ty stránky a po otevření obrázku jsem si ho stáhl a má velikost 2528x3504, to se nemůže na monitoru zobrazit správně...
Nastav mu nějakou velikost pro zobrazení v tom colorboxu, nebo ho musíš upravit na menší velikost a pak dát na server...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 20:45
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

Jj dik akurqt som to skusil a zistil som ze chyba je v tom no. Dakujem za pomoc no. Btw este sa opytam co nastavujem atributom alt

 
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:07
Avatar
Michal Štěpánek:

Atribut alt slouží k popisku obrázku, když na něj najedeš myší, zobrazí se to, co je uvedeno v atributu alt="...".
Když se z nějakého důvodu obrázek na stránku nenačte, uvidíš tam jen rámeček a v něm bude taky ten popisek z alt...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 21:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

Jajajaj diky moc. Hele dneska som sa tu registroval ako si pridam do chau ludi keby mi trebalo s niecim pomoct aby som ho mohol kontaktovat?

 
Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:43
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Michal Štěpánek:

to netuším, prostě si založíš vlákno a on ti někdo na otázku odpoví...

Nahoru Odpovědět 18.4.2014 22:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Honza Bittner:

Nejlepší možnost pro otázky je na fóru, jednak ti může poradit více lidí a jednak to může posloužit dalším lidem.

Kontaktovat můžeš někoho pomocí zpráv, což vidíš vpravo nahoře obálku.

Chat je pro lidi, kteří se odebírají - musí oba navzájem - a následně si mohou chatovat.

Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2014 13:12
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

aa super dakujem, tak budem využivať tento topic ako pomoc pre moj web.
len by som potreboval zmeniť nazov topicu na HTML5 stranka

další problem, na stranke pod kontakty mam mapu, a chcel by som aby sa pri načitani vzdy ukazala poloha ktoru zadam, da sa to?
a ako urobim v tej sekcii dalši odsek pod tym anie vedla toho?
dakujem

Editováno 19.4.2014 21:37
 
Nahoru Odpovědět 19.4.2014 21:35
Avatar
Odpovídá na janikl.l2
Ondřej Štorc:

Například pomocí API od Seznamu. http://api.mapy.cz/view?…
Když trochu zagooglíš tak určitě najdeš něco stejného i u Goolu

Nahoru Odpovědět 19.4.2014 21:44
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

diky moc, skusil somn to z googlu, mal som to tam, ale jak som šiel podľa navodu nikdy mi to neukázalo daný bod v strede mapy ale ukazalo mi bod dalej . :(

inak čo poviete na stranku?

 
Nahoru Odpovědět 22.4.2014 17:13
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

prosím vas skúste sa mi pozrieť na stranku, v anglickej verzii sekcia contact, nieako blbne pole, no nemam šajnu kde, neviete kde može byť problem? to íste sa deje s nemeckou verziou no slovneská je v phoode dakujem.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2014 20:48
Avatar
janikl.l2
Člen
Avatar
janikl.l2:

ospravedlnujem sa pre double posting našiel som chybu, a nemožem opraviť predchadzajúci prispevok.
chyba bola v predchadzajucej sekcii, gallery, bol tam naviac jeden tag

</div>
 
Nahoru Odpovědět 5.5.2014 21:07
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.