Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

Zdar chtel bych se zeptat jak udelat heskej web jestli pres tabulkovej layout nebo pres frame set nebo nejak uplne jinak?

 
Odpovědět 15.3.2012 16:26
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Energy
David Čápka:

Záleží na tvých zkušenostech. První web bych určitě dělal v rámcích. Pokud již rámce umíš, tabulka je podle mne lepší.

Ve skutečnosti je většina dnešních webů s dynamickým layoutem, ale k tomu musíš umět několik dalších jazyků. Vše se musí postupně. Takže frameset :)

Nahoru Odpovědět 15.3.2012 17:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Energy
Kit:

Už první web bych udělal rovnou bez rámců a bez tabulkového layoutu. Zpočátku bude sice trochu nepohodlné kopírovat menu mezi podstránkami, ale stejně brzy přejdeš na skriptování v PHP a tam by ti rámce jen překážely.

Beztabulkový layout není obtížný, prostě dáš za sebe 2 DIVy a dáš jim atributy style="float:left". Zbytek najdeš na http://www.jakpsatweb.cz

Nahoru Odpovědět 15.3.2012 19:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Energy
Člen
Avatar
Energy:

No tak ja uz jsem ramce i tabulky delal a uspesne takze asi zvolim layout Kita sice ani nevim jak mam zacit ale snad neco na webu najdu diky :)

 
Nahoru Odpovědět 15.3.2012 20:14
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Tomu kopírování jsem se chtěl právě vyhnout, přijde mi jako menší zlo rámy než tohle :)

Nahoru Odpovědět 15.3.2012 21:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Drahomír Hanák:

Dynamické layouty se dají udělat i v CSS. viz. @media screen and(max-width: 900px) například, ale teď k věci.
Frame set se určitě někdy hodí, ale pro layout klasické stránky ne. Podívej se na nějaké tutoriály o CSS. Např.: margin: 0px auto; ti vycentruje element doprostřed, float nastaví obtékání elementu, clear obtékání zastaví atd. Na to všechno přijdeš, chce to čas. Určitě ale ne frame set ;)

 
Nahoru Odpovědět 15.3.2012 21:31
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
David Čápka:

CSS neřeší vkládání navigačního menu, vždy potřebuješ další skriptovací jazyk. Pokud dotyčný začíná s HTML, není podle mne vhodné, aby se k tomu učil např. PHP a ani aby do každé stránky kopíroval ten samý layout, který půjde hodně špatně měnit. Šikovně umístěný iframe v tabulce mi přijde jako dobrá kompenzace.

Nahoru Odpovědět 15.3.2012 21:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Mikos
Redaktor
Avatar
Mikos:

Na otázku "dobre vypadajici web" ti môžem odpovedať, že je jedno ako to spravíš či cez tabuľky alebo divi. Proste je potrebné sa naučiť niečo ohľadom web designu, ako to funguje, farby, zoradenie, rozmiestnenie a pod.. Ono človek si to ani nevšimne, ale dobre weby, kde sa človek cíti dobre a priehľadne, súvisa s niektorými faktormi.
Napríklad je najlepšie zatiaľ začať s týmto.
http://960.gs/
Ak by si potreboval niečo ohľadom toho vysvetliť tak kľudne sa pýtaj...

 
Nahoru Odpovědět 16.3.2012 20:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.