Diskuze: Jak vytvořit foto duel???

HTML a CSS HTML a CSS Jak vytvořit foto duel??? American English version English version

Avatar
Kenzo Software
Redaktor
Avatar
Kenzo Software:

Poradíte mi, jak vytvořit něco takového: http://souboj.abicko.cz/ ???

 
Odpovědět 18.10.2012 13:53
Avatar
samo007
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kenzo Software
samo007:

Na to môžeš použiť php, prípadne javascript.
Najlepšie ti asi poradí Kit

 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 15:12
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kenzo Software
matesax:

Normální stránka... :) (Jako Devbook.)

Normálně si uládáš IP a hodnotu do databáze - nic víc... (Pak jen dáš podmánku, pokud v databázi není příslušní IP - aby jeden člověk mohl hlasovat jen jednou.) Stačil by JS.

Editováno 18.10.2012 15:40
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 15:37
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

podmánku = podmínku..., příslušní = příslušná - Nějak jsem to prohodil. :)

Editováno 18.10.2012 15:41
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 15:41
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Podmínku není nutné zadávat, to si databáze ošéfuje sama. Po přidání záznamu je dobré ještě triggerem aktualizovat skóre, aby čtení nezdržovalo.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Pak stačí obyčejný formulář? (To by potom bylo supereasy... :) )

 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Jaký formulář? Tady přece žádný není.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

?

Normálě jako se dělá pro input elementy,...

 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:42
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

K čemu input elementy? Jsou to jen dva odkazy, žádný formulář.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

No tak to jsem nevěděl, že se odkazem dá přidat do databáze. Jak přesně? Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 16:57
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na matesax
Don:

Klasicky pomocí getu? odkaz ve tvaru soubor?vote1

if(isset[$_GET['vote1']))
{
    vložení do databáze...
}
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:09
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
matesax:

Ale to již používáš programovací jazyk... Myslel jsem bez programovacího jazyka... (Začátečník nejsem... :) )

Editováno 18.10.2012 17:14
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:13
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

INSERT INTO ... :)

Teď vážně: Pomocí mod_rewrite upravíš odkaz tak, aby ho PHP mohlo převzít a pak už s ním nakládáš jako s normálními daty.

Jen je potřeba nějak odradit boty. Metodou POST to jde bez problémů a skutečně by bylo lepší použít tuto techniku. Původní stránka však používá metodu GET a pomáhá si Javascriptem.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tady někdo psal o ukládání do databáze bez použití programovacího jazyka?

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Pochopil jsem tě tak, že lze udělat přidání záznamu přes odkaz...

Editováno 18.10.2012 17:28
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Správně. A kliknutí na ten odkaz zpracuješ programem, který uloží požadavek do databáze. Je na tom snad něco nepochopitelného?

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Tak dobrá - napíši to doslovně:

Pochopil jsem tě tak, že lze udělat přidání záznamu kliknutím na odkaz - jenom tím - "jenom"... :)

Editováno 18.10.2012 17:34
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:33
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Tak si to přečti ještě jednou. Tohle nikdo z nás nepsal. To sis vymyslel a pak ses toho držel, jako kdybychom to psali my.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

To je jako v soudní síni - naprostá striktnost - OK - cituji se:

"Pochopil jsem..."

To přeci neznamená, že si vymýšlím. A jak jsem se toho držel? - V jednom příspěvku? (Když jsem reagoval: Ale to již používáš programovací jazyk...)

Napsal jsem jenom 2 komentáře týkající se tohoto, pak jsem již jen reagoval na tebe - začalo to tímto:

"Tady někdo psal o ukládání do databáze bez použití programovacího jazyka?"

Pod to jsem 2X napsal - "Pochopil jsem...". Tedy vyložil jsem si to jinak, a kvůli tomu asi teď půjdu do vězení... :)

Editováno 18.10.2012 17:44
 
Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Když ti některé blbosti nevyvracím, tak to ještě neznamená, že s nimi souhlasím.

Nahoru Odpovědět 18.10.2012 17:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.