Avatar
JGB
Člen
Avatar
JGB:

ahoj všem - zkouším své první stránky a nemohu se nikde dohrabat k zapsání funkčního kontaktního formuláře. Mám napsaný html kód a asi by k tomu měl být i nějaký php soubor, ale nevím, jak ho napsat a co tam doplnit, aby fungoval (zatím se mi vždy při kontrole ukázala v prohlížeči stránka s kódem místo kontaktní stránky.
HTML kód viz obrázek
Poradí prosím někdo (jsem prakticky laik, takže nějak polopaticky):(

Odpovědět 6.3.2015 1:54
„Proti hluposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá!“ Jan Werich
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na JGB
tomasmanhal:

Já to realizuji třeba takto :-)

Hned na začátku stránky si vypíšu PHP skript s použitím funkce send_mail:

<?php

    mb_internal_encoding("UTF-8");

    $hlaska = '';
    if ($_POST)
    {
        if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
      isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
      isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] &&
      isset($_POST['rok']) && $_POST['rok'] == date('Y'))
        {
            $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
            $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n";
            $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
            $adresa = 'tvůjemail@email.cz';
            $predmet = 'Nová zpráva z tvého formuláře!';
            $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
            if ($uspech)
            {
                $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
            }
            else
                $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
        }
        else
            $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
    }

?>

Následuje potom formulář v html, který si pak ostyluješ podle chuti a na začátku má prostor pro hlášku z php skriptu :-)

<h5>Kontaktní formulář</h5>
                                    <?php
                                        if ($hlaska)
                                          echo( "<p>". $hlaska ."</p>" );
                                    ?>

                                    <div class="form">

                                      <form method="POST">

                                  <div>
                                    <label for="name">Jméno</label>
                                    <div class="col-md-9">
                                      <input name="jmeno" id="name" type="text"/>
                                    </div>
                                  </div>

                                  <div>
                                      <label for="email">Email</label>
                                    <div>
                                      <input name="email" id="email" type="email" />
                                    </div>
                                  </div>

                                  <div>
                                      <label for="rok">Aktuální rok</label>
                                    <div>
                                      <input name="rok" type="number" />
                                    </div>
                                  </div>
                                  <div>
                                      <label for="comment">Zpráva</label>
                                      <div>
                                        <textarea name="zprava" id="comment" rows="3"></textarea>
                                      </div>
                                  </div>
                                  <div>
                                    <button type="submit">Odeslat</button>
                                    <button type="reset">Resetovat</button>
                                  </div>

                                </form>
                                </div>

Celé to musíš uložit s příponou *.php samozřejmě a spouštět na serveru, například XAMPP pokud chceš dělat na localhostu nebo upload někam, kde je podpora PHP.

Editováno 6.3.2015 2:05
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 6.3.2015 2:03
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
JGB
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 6.3.2015 2:30
„Proti hluposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá!“ Jan Werich
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na JGB
tomasmanhal:

Není za co :-) Kdyby Ti tam cokoliv nešlo, tak se ptej a nějak to dotáhneme do finiše ;-)

Nahoru Odpovědět 6.3.2015 3:14
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.