Diskuze: kotva <a name="...

HTML a CSS HTML a CSS kotva <a name="... American English version English version

Avatar
martinstejskal15:

mám problém s odkazem na kotvu, která je v jiné stránce
př.
v jedné stránce mám třeba a href="/novy/o-klubu/historie/2001-2010.php#2007"(t­abulky) /a
v té druhé stránce kde potřebuju zastavit u tý 2007 mám toto a name="2007" 2007 /a

Editováno 9.10.2014 10:30
 
Odpovědět 9.10.2014 10:28
Avatar
martinstejskal15:

ještě jsem zapomněl napsat, že se mi to u tý 2007 nezastaví

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 10:46
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Štěpánek:

Používej tlačítko CODE
jak to máš v těch stránkách s tím elementem a name?

<a href="/novy/o-klubu/historie/2001-2010.php#2007">(tabulky)</a>

a

<a name="2007">2007</a>

Takhle by to mělo fungovat

Nahoru Odpovědět 9.10.2014 10:55
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
martinstejskal15:

jo díky, příště už to budu to code

a ten kód mám takto a nefunguje to

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 10:58
Avatar
martinstejskal15:

tak už to najednou funguje, ale našel jsem na jakpsatweb.cz toto
Problém s PHP
Nevím proč, ale výše uvedený zápis nefunguje zcela spolehlivě s php stránkami. Např. odkaz

<a href="index.php#zalozka">text odkazu</a>

někdy odrolování způsobí a jindy ne. Odroluje to tehdy, když bude v souboru index.php záložka <a name="zalozka"> uvedena jako první v obsahu buňky v nějaké tabulce, tzn. hned za úvodním tagem <td>. Jakmile mezi <td> a záložku přijde nějaký text, rolovat to nebude (zjistil Marek Knapp, děkuju). Možná to tak funguje i s jinými tagy než <td>, nevím.

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 11:08
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Daniel Vítek:

Vždyť jsi tu o tabulce nic nepsal ...

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 11:09
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
martinstejskal15:

ten článek jsem nepsal já, toto jsem zkopíroval z www.jakpsatweb.cz

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 11:12
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Michal Štěpánek:

V první řadě bych "záložky" dával mimo tabulku a taky to neodroluje tehdy, když je na stránce méně textu, tzn., že když se ta "záložka" po odrolování nemůže dostat až na začátek stránky...
EDIT: Ještě toto vlákno ukonči, aby bylo vidět, že je vyřešené...

Editováno 9.10.2014 11:38
Nahoru Odpovědět 9.10.2014 11:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Mimochodem, kotva, neboli anchor, funguje nějak takto:

  1. prohlížeč naparsuje url
  2. podívá se, jestli tam je část "#kotva"
  3. pokud se #neco shoduje s id="kotva", přesune se prohlížeč sem

(html4:)
4. pokud se neshoduje id ale pokud se shoduje name="kotva" (a to pouze u odkazu), přesune se prohlížeč sem

Přednost má tedy ID.

V HTML4 jsou validní obě možnosti, tedy používání ID i NAME.
V HTML5 je však validní POUZE atribut ID - atribut NAME ne.

Doporučuji tedy používat ID. :)

Lépe vysvětleno to najdete třeba zde: http://stackoverflow.com/a/484781

Editováno 11.10.2014 22:00
Nahoru Odpovědět 11.10.2014 21:59
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.