Diskuze: Machr na webdesign - Seznam referencí

HTML a CSS HTML a CSS Machr na webdesign - Seznam referencí American English version English version

Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Ahoj! Po dlouhé době si zase dáme jednoho Machra, tentokrát bude na webdesign.

Vaším úkolem bude pomocí HTML & CSS (Javascript i jQuery je povoleno, ale není vyžadováno) vytvořit zajímavý seznam referencí pro webového programátora (jméno si můžete vymyslet).

Ideální seznam by byl takový, který by si poradil i s větším počtem referencí (třeba 10 a více). Pokud budete dělat v Javascriptu, můžete přidat podporu filtrování - např. kódování šablony, redakční systém, drobné úpravy a podobné. (není to podmínka, jen takový tip :) )

Opět se snažte aby byl kód rozumný a validní.
Čas si dáme do neděle, 15.2. 17:30

Pravidla soutěže http://www.itnetwork.cz/…outezi-machr
Za porušení pravidel budu strhávat body. Řešení odevzdávejte buď sem do komentářů nebo mně do PM.

Editováno 9.2.2015 17:35
 
Odpovědět  +12 9.2.2015 17:33
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Tak se mi zdá, že zapomínání obrázku je už tradice :D

 
Nahoru Odpovědět  +6 9.2.2015 17:35
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Hmm, už to to je přes 4 hodiny a pořád žádnej dotaz .. Doufám, že nedopadnu jako minulej machr :D

EDIT: Snad ne, pořád mám +6 :D

Editováno 9.2.2015 22:16
 
Nahoru Odpovědět  +2 9.2.2015 22:16
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 10.2.2015 21:37
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
tomasmanhal:

Také se zapojím. Bude to můj první machr, tak snad si neudělám ostudu :-D

Nahoru Odpovědět  +3 11.2.2015 15:25
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Ondrca:

Chtěl bych se také zapojit, ale můžete sem dát prosím nějakou ukázku jak to můžu vypadat, abych věděl jestli to dobře chápu? :D

Nahoru Odpovědět  +1 11.2.2015 21:38
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
BlugW:

Koukám že zase lidi mínusují :D Naposledy co jsem se koukal tam bylo 13-15, teď 10 :D

Kdybych neměl práci s podrbaným WP, tak bych se taky zapojil :(

Nahoru Odpovědět  +2 11.2.2015 21:52
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět  +5 11.2.2015 22:24
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 11.2.2015 22:53
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
sahlepik:

Moc pěkně udělané portfolio. :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 12.2.2015 0:34
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE):

Původně jsem se chtěl zapojit, ale nějak mi na to nezbyl čas :D :/.

Nahoru Odpovědět  +1 14.2.2015 20:15
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Daniel Vítek:

Jen připomenu, že jestli se chceš zapojit tak to zazipuj a někam to hoď.

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:20
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
tomasmanhal:

Ještě sem se k tomu nedostal, dneska jsem celej den řešil aktualizace dat u stávajících klientů a návrhy vzhledu pro další dva klienty.

Můžu zazipovat to ukázkové řešení, které tu padlo. ale to mi přijde trochu nefér vůči těm, co píšou portfolio od píky úplně.

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:23
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Daniel Vítek:

Zatím jsi jediný, kdo se přihlásil ;)

 
Nahoru Odpovědět  +2 14.2.2015 20:25
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
tomasmanhal:

Aha :-D Do půlnoci je ještě čas :-)

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 21:06
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 21:06
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Matúš Petrofčík:

Pretože v nedeľu sa nepracuje? :D :D to len taký tip

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 21:15
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
tomasmanhal:

Předpokládal jsem, že když je termín v neděli, tak už to musí být v neděli o půlnoci hotové :-D Jinak já dělám i o svátcích a o víkendech :-D

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 21:20
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět  +1 14.2.2015 22:10
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 22:11
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:

Provedeny úpravy v kódu, opravena validita, otestováno ve všech velkých prohlížečích (Opera, Firefox, Explorer, Chrome), pročištění a zmenšení výsledné velikosti na polovinu :-) Aby se neřeklo, že s tím nebyla žádná páce :-D

A doufám, že nejsem jediný, kdo odevzdá :-)

http://machr.tomasmanhal.cz/tomasmanhal.zip

Editováno 15.2.2015 10:03
Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2015 10:01
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Michael Škrášek:

Tak já se přidám, něco jsem spráskal, v js moc neumím = kód hrůzostrašný. :D
http://leteckaposta.cz/250011747

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 11:17
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:

Pro úplnost taky házím na leteckou, kdyby náhodou byl problém se stažením z mého hostingu :-)

http://leteckaposta.cz/437914046

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 11:20
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Michael Škrášek:

musel jsem ještě jednu věc upravit, nová verze
http://leteckaposta.cz/996140222

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 11:56
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
David Dostal
Redaktor
Avatar
David Dostal:

Ahoj, zatím mám jenom základní funkčnost, kód je příšerný. Ale dávám to sem i tak pro případ, že bych to nestihnul.
Online: https://dl.dropboxusercontent.com/…e/index.html
Zip: https://dl.dropboxusercontent.com/…20Dostal.zip

Editováno 15.2.2015 12:04
 
Nahoru Odpovědět 15.2.2015 12:03
Avatar
Michael Škrášek:

http://leteckaposta.cz/223528575
Tak to bude asi poslední verze, snad jsem to trochu vylepšil :D

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 13:34
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Poslední hodinka :)

 
Nahoru Odpovědět 15.2.2015 16:23
Avatar
Michael Škrášek:

Přijde mně trochu trapné, že jsem jediný, kdo stále aktualizuje nový soubor :D, tohle je už snad poslední verze

http://leteckaposta.cz/715350986

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 16:56
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Michael Škrášek
Kód je nevalidní. Používáš "DOCTYPE html5" ... žádný takový neznám. Když už, tak je to "DOCTYPE html". Ale i kdyby jsi používal HTML5, používáš starý zápis charsetu.
Na hlavičku používáš tabulku, která ti celkově kazí "responzivitu". U referencí není prostor pro nějaký delší popis,
možná by bylo fajn udělat tam nějaký okýnko. Navíc nefunguje v IE11. Jinak zkus kouknout na jQuery, ušetří ti to hrozně moc práce, třeba i s animacema.

Matyáš Procházka
Funkčnost je perfektní, možná trochu doladit design, ale jinak super. Je fajn, že si to umí poradit i s větším počtem referencí, i jejich výpis je jednoduchý a nezabírá příliš místa.
Na používání HTML5 tagů bych dával pozor, hází ti to tam celkem dost warningů.

David Dostal
Jednoduché, bez použití JavaScriptu, pěkné. Stejně jako Michal - mohl jsi tam přidat nějaký prostor pro delší popis reference.
Reference navíc zabírá celkem dost místa, takže by to mělo probém s větším počtem referencí. Také by se hodilo vytvořit nějakou jednoduchou stránku, aby ty reference zapadly do designu.

tomasmanhal
Jo, super :-). Líbí se mi to filtrování i ty efekty okolo. Také se mi líbí že sis navrhl stránku kolem, aby to zapadalo do designu.
Na druhou stranu, opět je tu málo místa na popis projektu. Mohl jsi místo přiblížení slona přidat nějaký detail a třeba odkaz na cílový web.

Radil jsem se ještě s IT Man a shodli jsme se na tom, že si placku zaslouží tomasmanhal a Matyáš Procházka.

Jen tak BTW. chtěl jsem být zlý porotce a nasadit na vás IE6 ale nakonec jsem si to rozmyslel :D

Gratuluji vítězům a prosím o adresu do PMka :-)

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +7 15.2.2015 18:24
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
tomasmanhal:

Děkuju :-) Můj první machr, vážím si toho a gratuluju Matyáš Procházka :-) Samozřejmě také ostatním zúčastněným ;-) Snad se v budoucnu uvidíme na dalších machrech a hecneme se společně k lepším výkonům ;-)

Editováno 15.2.2015 18:31
Nahoru Odpovědět  +2 15.2.2015 18:31
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Matyáš Procházka:

Taktéž děkuju a blahopřeji tomasmanhal,
na warningy se zrovna koukám, všechny jsou kvůli tomu, že v elementech section a article nemám žádný nadpis 2-6 třídy. Popravdě já je strašně nerad používám, radši si nadefinuju svůj pomocí třídy, ale třeba na ně někdy přejdu :D
Zas někdy příště ;)

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2015 18:38
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Michael Škrášek:

Gratuluji vítězům, s tím doctype ..., nevím proč, ale mám to v šabloně, a vždycky to zapomenu smazat :D

Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2015 18:43
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
IT Man:

Proč jsi nepoužil ten IE 6? Jsem ti psal, že jó :D

Jinak všem gratuluji, všem se to povedlo. :)

Nahoru Odpovědět 15.2.2015 19:12
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tomasmanhal:

IE6 je nějakej novej způsob kyberšikany? :-D

Nahoru Odpovědět  +9 15.2.2015 19:24
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Taky jsem měl dělat něco na toto téma na okresní olympiádě z webů...

Měl jsem na to 2 hodinky a hodně času jsem spíš hledal chyby proč mi nejde jQuery a samozřejmě v selektorech jsem neměl ".trida" ale jen "trida"... :D Dalším žroutem času bylo hledání obrázků. Ale myslím že se mi to docela povedlo. Mám tam aj statické překládání (dostupné vlevo dole)... :)

http://olymp.honzabittner.cz/

Tak se jen můžete mrknou na další způsob zpracování tohoto tématu... :)

Nahoru Odpovědět  +1 21.2.2015 9:12
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 38 zpráv z 38.