Avatar
Tommy
Člen
Avatar
Tommy:

Ahojte,

vedel by niekto poradiť ako riešiť multijazyčnosť na stránke? Čítal som niečo o plugine qTranslate. Existujú nejaké iné možnosti? Ak áno, aké? Za každú radu budem vďačný.

 
Odpovědět 16.2.2014 20:38
Avatar
Odpovídá na Tommy
Michal Žůrek (misaz):

na zdrojáku nedávno vyšel pěkný článek http://www.zdrojak.cz/…oci-l20n-js/ nicméně mě se ten zmiňovaný systém moc nelíbí, osobně bych si raději sám naspal něco pře data-* attributy.

Nahoru Odpovědět 16.2.2014 20:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
1Pupik1989
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
1Pupik1989:

A co by si s tím tagem data dělal? Nechceš doufám do věcí na straně serveru cpát javascript. Regulární výrazy nebo DOMDocument bych do toho taky necpal.

Já bych to viděl na session nebo /jazyk/ v url. Já to dělám přes session, protože pak všechny odkazy jsou stejné a měníš akorát session. Čili při změně jazyka session přepíšeš a uděláš akorát přes header reload na stránku.

Jednoduché, praktické a rychlé.

 
Nahoru Odpovědět 16.2.2014 23:35
Avatar
1Pupik1989
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
1Pupik1989:

A co by si s tím tagem data dělal? Nechceš doufám do věcí na straně serveru cpát javascript. Regulární výrazy nebo DOMDocument bych do toho taky necpal.

Já bych to viděl na session nebo /jazyk/ v url. Já to dělám přes session, protože pak všechny odkazy jsou stejné a měníš akorát session. Čili při změně jazyka session přepíšeš a uděláš akorát přes header reload na stránku.

Jednoduché, praktické a rychlé.

 
Nahoru Odpovědět 16.2.2014 23:36
Avatar
Nahoru Odpovědět 17.2.2014 11:34
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
1Pupik1989
Neregistrovaný
Avatar
1Pupik1989:

To je ale přeci samozřejmé, že se to dělá na straně serveru. Bez PHP by to šlo těmi URL. http://example.com/cs/ atd.

Nedokážu si tedy ani moc představit co dělat s tím data attributem v HTML.

Pokud to má být jen HTML, tak každou jazykovou mutaci bude muset mít zvlášť. S javascriptem by zase musel používat ajax, čímž se zase dostáváme k tomu serveru. Nebo mít definované pole s hromadou řádků.

Omlouvám se za double post, Opera Mini ani Chrome 32 si zjevně s devbookem moc nerozumí.

 
Nahoru Odpovědět 17.2.2014 16:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.