Avatar
Don
Člen
Avatar
Don:

Ahoj, mám problém s hlavičkou webu. Vkládám 3 obrázky jako header.

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz" dir="ltr">
<head>
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
 <meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
</head>
<body>
           <header></header>
</body>
</html>
header{
   width:1024px;
   height:50px;
   background:url('http://clanshs.wz.cz/left.png') left top no-repeat,
   url('http://clanshs.wz.cz/right.png') right top no-repeat,
   url('http://clanshs.wz.cz/main.png') center top repeat-x;
}

Pokud použiji stejný kód s jinýmy obrázky tak to funguje. Problém je tedy v obrázkách vytvořených v GIMPU.Prostřední část překrývá krajní části. Nevíte proč?

Obrázky z netu

   width:1024px;
   height:50px;
url('http://www.css3.info/wp-content/themes/new_css3/img/left.png') left top no-repeat, url('http://www.css3.info/wp-content/themes/new_css3/img/right.png') right top no-repeat, url('http://www.css3.info/wp-content/themes/new_css3/img/main.png') center top repeat-x
 
Odpovědět 12.11.2012 20:12
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
matesax:

Stačí zadat to pevně - a možná spíše v px - chceš-li layout veprostřed, bude to trochu komplikovanější...

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:21
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na matesax
Don:

layout bude uprostřed. Neřeším problém css. Řeším problém obrázků. Proč s jinýmy obrázky to funguje a s mojimi ne?

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:26
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
matesax:

Jak jsem napsal - velikost... Proč nepoužíváš relativní URL?

Editováno 12.11.2012 20:29
 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:27
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na matesax
Don:

Třeba proto aby jste měli přístup k těm obrázkům co mně nefungují?

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:30
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
matesax:

A proč jsou vůbec 3? (Nebude jednoudušší jeden velký - uprostřed průhledný...)

Ty 2 left se neshodují.

Editováno 12.11.2012 20:33
 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:32
Avatar
Don
Člen
Avatar
Don:

Nechápu proč bych měl použít jeden obrázek velký, který by se zbytečně stahoval. Tahle diskuze jde špatným směrem. V čem jsou ty obrázky rozdílné oproti tomu druhému. Je nutno nastavit nějakou masku, ... ?

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:36
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
matesax:

Rozdíl je jen v rozměrech - to jsem ti již psal - nic jiného to ovlivnit nemůže. Proto jsem ti psal,, ať to nastavíš pevně - u layoutu veprostřed pomocí % - třeba 40%. Ovšem nechápu, proč je lepší skládat 3 mini obrázky do jednoho většího - ten se nebude stahovat o moc déle, než ty 3...

Editováno 12.11.2012 20:41
 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:40
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Don
David Čápka:

Problém je v tom, že pokud mají krajní obrázky třeba kulaté rohy, tak za nimi bude vidět ten prostřední. Musí být neprůhledné. Také záleží na pořadí pozadí, abys měl ten prostřední vzadu.

Nahoru Odpovědět  +1 12.11.2012 21:05
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Don
Kit:

Je to trochu kostrbatější, ale funguje mi to:

body {
  margin:0 5px;
  background:
      url('left.png') left top no-repeat,
      url('right.png') right top no-repeat;
}
#text {
  height:50px;
  background: url('main.png') top repeat-x;
}

A v HTML:

<body>
<div id="text">
Text
</div>
</body>
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 21:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Don:

Vyřešeno přidáním bíloho pozadí. Tohle mně nenapadlo. Díky. ++

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2012 16:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.