Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Čau můj dotaz se bude týkat mobilních webu. Takže jak by měl takový m.web vypadat nebo jak vůbec umožňím aby se na mobilní verzi webu přeměňovali uživatelé kteří jsou připojení přes mobil. Předem díky za odpověď.

 
Odpovědět 29.5.2012 22:15
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
David Čápka:

Když jsem něco hledal, našel jsem toto: http://detectmobilebrowsers.com/ ale je to založené na hloupém výčtu prohlížečů, které se časem mění. Budeš muset skript čas od času updatovat. Použil bych asi řešení pro Apache, uděláš si nějakou jinou adresu, na kterou návštěvníky přesměruješ, oblibou bývá např. m.tvojedomena.cz

Mobilní verze by se IMHO měla roztahovat podle šířky displeje, tlačítka by měla být velká, aby se na ně dobře klikalo prstem. Určitě by měla obsahovat jen to nejnutnější, protože místa na displeji je málo.

Nahoru Odpovědět 29.5.2012 23:27
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Army
Kit:

Stránka se dá nastylovat tak, aby si prohlížeč sám rozhodl, kterou chce verzi.

http://www.w3.org/…2/media.html

S výhodou toho využívám např. při tisku, kdy se mi automaticky schovají menu a změní velikost písma. Stránku mám přitom jen v jedné verzi.

@media print{
   .menu {
      display:none;
   }
}

Podobně se to dá udělat i s @media handheld, případně @media braille apod.

Nahoru Odpovědět 30.5.2012 6:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

Chápu to dobře že ten kod z Apache mam jenom napsat nekde do indexu?

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2012 7:17
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

To je dobré, to jsem nevěděl. Jen si nejsem jistý, jestli si vystačí s CSSkem, není prasárna něco jen schovávat přes CSSko místo toho, aby se to opravdu vyplo v PHP?

Nahoru Odpovědět 30.5.2012 9:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Army
David Čápka:

Ne, dáš to do souboru .htaccess

Nebo použij tu verzi pro PHP, můžeš zkusit i řešení Kita jen přes CSS, to je jednodušší.

Nahoru Odpovědět 30.5.2012 9:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Pokud se přes CSS skryje obrázek, tak např. Opera ho ani nestahuje. Mohou se skrývat/odkrývat odkazy na mobilní/plnou verzi dle potřeby.

Obrázky na pozadí se také nemusí stahovat, to si CSS také vyřeší samo a na rozdíl od obrázku v HTML to podporuje nejen Opera, ale i ostatní prohlížeče.

Navíc se dá přes JS zjistit, která verze se zrovna používá a cokoliv upravit, ale tohle už asi bude prasárna.

Trocha HTML navíc nikoho nezabije. Nemusí se pro PHP dělat tolik výstupních šablon - jedna vystačí na vše.

Nahoru Odpovědět 30.5.2012 13:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Army
Neregistrovaný
Avatar
Army:

To od Kita jsem moc nepochopil.

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2012 14:19
Avatar
sdraco
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Kit
sdraco:

S JS bych na mobilu moc nepocital. Slo mi spise o layout, treba kdybychom to takto udelali na Islandsoftu, skryly bychom menu i pravy sloupec, prijde mi to jako zbytecny traffic, kdyz si uvedomis kvalitu ceskeho mobilniho internetu. Imho by tam toho melo byt co nejmene a jiny zpusob nez kontrola dle prohlizece k tomu neznam.

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2012 14:56
Avatar
sdraco
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Army
sdraco:

Kituv zpusob ti umoznuje pomoci "podminky" v CSS ve tvaru @media handheld nastavit jiny styl zobrazeni pro mobilni zarizeni.

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2012 15:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sdraco
Kit:

Menu je jen pár znaků navíc, to bych neřešil. Mobilní konektivitu nejvíc drtí grafika a ta se dá pomocí CSS odkopnout.

Nahoru Odpovědět 30.5.2012 15:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Vojta Pšenák
Redaktor
Avatar
Vojta Pšenák:

Ahoj, mám takový problém: Umím automaticky přesměrovat na mobilní verzi, ale pokud chce uživatel na mobilu zobrazit plnou verzi, tak ho to také přesměruje.
Pokoušel jsem se to udělat přes GET, ale nejde mi to vytvořit. Poradíte, prosím ?

 
Nahoru Odpovědět 12.8.2012 20:29
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
David Jančík [sczdavos]:

Možná pokud uživatel klepne na zobrazit plnou verzi tak vytvořit nějakou cookie nebo session která bude indikovat, že se má zobrazit plná verze. To pak dáš do podmínky.

if (mobil) && (!session)
redirect

Nahoru Odpovědět 12.8.2012 20:52
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
Drahomír Hanák:

Zkus si uložit informaci o tom, že na daném zařízení nechceš zobrazovat mobilní verzi třeba do sessions a to pak kontrolovat při redirectu na mobilní verzi.

 
Nahoru Odpovědět 12.8.2012 20:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.